08.07.2007

ادبیات بیت الخلایی

بازتاب: «حسن بنيانيان»، رئيس حوزه هنري گفت: مقام معظم رهبري به شدت منتظر رمان خوب هستند. هر مسئولي كه محضر ايشان را درك مي‌كند از اين مساله صحبت مي‌كند.با علاقه اين آثار را مي‌خوانند و دغدغه ايشان با وجود تمام گرفتاري‌ها رمان است.

به گزارش فارس، مراسم رونمايي از رمان «اسماعيل» آخرين نوشته «امير‌حسين فردي» عصر شنبه با حضور تعداد زيادي از نويسندگان در حوزه هنري برگزار شد.

** مؤمني: چشمان ما به ديدن آن رماني كه سال‌ها منتظر آن بوديم روشن شد

محسن مؤمني، مدير مركز آفرينش‌هاي ادبي حوزه هنري در ابتداي اين مراسم گفت: چشمان ما به ديدن آن رماني كه سال‌ها منتظر آن بوديم روشن شد. اميدواريم امسال براي ما سال مباركي باشد كه به رمان انقلاب پرداخته‌ايم.
وي در ادامه با اشاره به كتاب «اسماعيل» گفت: حاصل كار ما و «فردي» است كه دارد نتيجه مي‌دهد و اميدواريم براي نمايشگاه كتاب سال آينده حرفي براي گرفتن داشته باشيم.
مؤمني در ادامه با نقل خاطره‌اي از «موسي بيدج» مترجم آثار عربي كه در يكي از كنگره‌هاي عرب‌ها در كويت شركت كرده بود، گفت: خيلي‌ها در گوشه و كنار دنيا منتظر اتفاقات بزرگ ادبي ما هستند كه عامل اين اتفاقات بزرگ هم انقلاب است.

اين نويسنده در ادامه گفت: در بخش ايجابي و امام خميني انقلاب كمتر كار شده و اين كار «فردي» از نخستين قدم‌هائي است كه برداشته شده و خبرهاي خوشي در اين زمينه داريم.
بعد از پايان سخنان «محسن مؤمني» فضاي مراسم را كه در شبستان حوزه برگزار شده بود سكوت در برگرفت. حسن بنيانيان به شوخي گفت: اگر دوستان دست بزنند دوستان كه ناراحت نمي‌شوند.

* *حسن بنيانيان: آقا منتظر رمان خوب هستند.
«حسن بنيانيان» رئيس حوزه هنري سخنران بعدي مراسم رونمائي كتاب «اسماعيل» بود.
«بنيانيان» با اشاره به اينكه فعال‌ترين واحد حوزه هنري واحد ادبيات است از نويسندگاني كه دغدغه ارزش‌هاي انقلابي و ضداستعماري دارند خواست كه در حوزه‌هاي هنري استان‌ها به فكر استعدادهاي هنري و ادبي باشند.
وي در ادامه افزود: خدا نكند كسي يك رمان ضد ارزشي بنويسد و به خاطر آن جايزه بگيرد كه ديگر نمي‌توان او را با سمت اين ادبيات ارزشي آورد.
بنيانيان با بيان اينكه براي زدن بسياري از حرف‌هاي ارزشي خود بايد از ادبيات شروع كنيم، گفت: در سينما و تئاتر به تكرار افتاده‌ايم و بايد براي تقويت سينما از ادبيات شروع كنيم و براي نشست تعامل بين ادبيات و سينما منتظر نظرهاي شما هستيم.
بنيانيان با اشاره به اينكه رمان يكي از دغدغه‌هاي مهم مقام معظم رهبري است، گفت: حضرت آقا به شدت منتظر رمان هستند. هر مسئولي كه محضر ايشان را درك مي‌كند از اين مساله صحبت مي‌كند. ايشان با علاقه اين آثار را مي‌خوانند و دغدغه‌ ايشان با وجود تمام گرفتاري‌هايي كه دارند رمان است.
وي با بيان اينكه بخش انيميشن حوزه هنري راه‌اندازي شده است، گفت: با اين حال هر قدمي كه جلو مي‌گذاريم در فيلمنامه آن گير‌ مي‌كنيم كه شما بايد به كمك ما بيائيد.
رئيس حوزه هنري يكي از مزيت‌هاي حوزه را كنار هم بودن تمام بخش‌هاي هنري و ادبي آن دانست و خطاب به «فردي» گفت: تعداد زيادي از اين كتاب را خود ما مشتري هستيم كه در اختيار افراد بگذاريم و اصلاً خود ايشان پيشنهاد بدهند كه ما چه كاري كنيم كه جوانان شهرستاني ذوق خود را براي رمان نويسي بگذارند، به جاي داستان‌هاي زودگذر و كوتاهي كه الان وقت‌شان را صرف آن مي‌كنند.

**«مهدي خاموشي»:به علت زبان گوياي رمان و طبقه گوناگون اجتماع كه آن را درك مي‌كنند بايد روي آن سرمايه‌گذاري كرد.

«مهدي خاموشي» رئيس سازمان تبليغات اسلامي نيز كه در آئين رونمائي رمان «اسماعيل» شركت كرده بود در سخناني به پديده انقلاب اسلامي پرداخت و دو عنصر عدالت‌خواهي و دين‌خواهي را در شكل‌گيري انقلاب مهم عنوان كرد و گفت: امام در مبارزه با ظلم و اصلاح امت، در مسير ديني قدم برداشت. بر اين اساس جامعه ايران جامعه‌اي ديني بوده و هست و در آينده بايد توجه كنيم كه دشمن از كجا نفوذ مي‌كند.
وي افزود: جامعه ما جامعه‌اي به شدت مذهبي است كه مذهب را به صورت سنتي پذيرفته است. كفن‌پوشان براي مرجع تقليدي بيرون آمدن خيلي معنا و مفهوم دارد.
خاموشي ادامه داد: خاصيت ظلم‌ستيزي هم در متن انقلاب هست، به همين خاطر بعد از 26 سال كه از انقلاب مي‌گذرد كسي كه مي‌آيد و شعار عدالت‌خواهي مي‌دهد مردم به او رأي مي‌دهند.
وي ادامه داد: نسل امروز بايد پيام انقلاب را به نسل‌هاي بعدي منتقل كند كه يكي از شاخه‌هاي آن شاخه ادبيات و رمان است. به علت زبان گوياي رمان و طبقه گوناگون اجتماع كه آن را درك مي‌كنند بايد روي آن سرمايه‌گذاري كرد. رمان ما را به عنوان مسئول و نظام اسلامي را حمايت مي‌كند.
«خاموشي» كه تا آن موقع «فردي» را نديده بود و او را نمي‌شناخت چندين بار در ابتدا و وسط سخنانش از او به خاطر اين رمان تشكر كرد و در پايان سخنراني‌اش از مجري برنامه خواست كه فردي را به او نشان بدهد. چشم هر دو كه به هم افتاد هر دو دست‌هاي خود را روي سينه گذاشتند و از آشنائي با يكديگر خوشوقت شدند.

** اميرخاني: «اسماعيل» رمان زندگي است

سخنران بعدي اين مراسم رضا اميرخاني بود كه شعف خود را از اين گونه مراسم‌ها با نقل خاطراتي ابراز كرد. او برپائي چنين مراسم‌هائي را قدرداني از كساني دانست كه زحمت كشيده‌اند.
اميرخاني در ادامه درباره «اميرحسين فردي» گفت: ما همه دوست داريم او را «اميرخان» بناميم. «اميرخان» خيلي از بچه‌هاي نسل مسجد جوادالائمه را كتابخوان كرد. من جائي نديده‌ام كه او را استاد صدا بزنند و خود او هم دنبال محيط پروري نبوده.
اين نويسنده سپس افزود: اميرخان كسي است كه زندگي مي‌كند و زندگي اين نيست كه از اين جشنواره و نقد و داوري به جشنواره و داوري و نقد ديگري برويم. زندگي اين است كه سه‌شنبه جمكران برويم، جمعه‌ها كوه برويم و روز ديگر فوتبال برويم. «‌اسماعيل» رمان زندگي است چرا كه زندگي در آن موج مي‌زند.

**اميرحسين فردي: اين كتاب از نظر من خيلي اهميت ندارد

اين نويسنده كه سخنران پاياني مراسم بود درباره «اسماعيل» گفت: اين كتاب از نظر من خيلي اهميت ندارد. ولي اسماعيل را تقديم انقلاب مي‌كنم و اميدوارم اين تحفه مورد قبول واقع شود.
فردي افزود: اين كتاب را من حدود 15 سال است كه نوشته‌ام و در اين 15 سال هيچ كار مهمي نتوانسته‌ام انجام بدهم.
او ادامه داد: ما درباره انقلاب خيلي كم نوشته‌ايم. البته نه اينكه نخواهيم ننويسيم. سير حوادثي پيش آمد كه ماجراي انقلاب عقب افتاد. وقتي انقلاب پيروز شد جنگ شروع شد و تمام نيروي انقلابي و لايه‌هاي مختلف جامعه خود را درگير اين دفاع كردند و ادبيات دفاع مقدس پيش آمد و آنچه بر زمين ماند بحث انقلاب بود.
فردي در پايان گفت: نسل من و تمام دوستاني كه تجربه‌هائي از انقلاب دارند مديون هستند كه آن چيزهائي را كه در سينه دارند پنهان كنند و براي روز مبادا نگه دارند چرا كه ما بدهكار انقلاب و نسل‌هاي بعد هستيم.
در پايان اين مراسم علاوه بر اهداي لوح ياد بود به اميرحسين فردي حق التاليف «اسماعيل» هم در حضور حاضران از طرف «حمزه زاده» مدير انتشارات سوره مهر به اين نويسنده داده شد.
اهداي كاريكاتور «‌اميرحسين فردي» نيز از ديگر هدايائي بود كه نويسنده «اسماعيل» آن را با خود برد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates