11.09.2012

دولت برای سه‌چهارم طرح‌های عمرانی پول ندارد

دویچه‌وله: به گفته یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، در سال ۱۳۹۱ تنها ۲۵ درصد بودجه‌های عمرانی تحقق خواهد یافت. به‌دلیل تحریم‌های گسترده جهانی، درآمدهای نفتی ایران ۷۰ درصد کاهش یافته است. کاهش ارزش ریال همچنان ادامه دارد.

تحریم‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا علیه ایران، جمهوری اسلامی را با کاهش شدید درآمدهایش مواجه کرده است. به گفته‌یک نماینده مجلس، بیش از ۶۰ درصد بودجه کشور به درآمد نفت وابسته است.

به دلیل همین تحریم‌های گسترده، دولت جمهوری اسلامی قادر به تأمین بسیاری پروژه‌های عمرانی نیست. این در حالی است که گفته می‌شود جمهوری اسلامی از جمله به رژیم بشار اسد در سوریه و جنبش حزب‌الله در لبنان کمک‌های مالی و نظامی گسترده‌ای می‌کند.

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبر می‌دهد که نمایندگان دولت در جلسه با اعضای این کمیسیون اعلام کرده‌اند تنها ۲۵ درصد بودجه‌های عمرانی سال ۹۱ محقق خواهد شد. وی گفت که این نمایندگان دولت، معاونان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری بوده‌اند.

جعفر قادری که نماینده شیراز است در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر افزود که این نمایندگان دولت اعلام کرده‌اند که از ۱۴۴ هزار میلیارد تومان سقف درآمد و هزینه‌های بودجه عمومی دولت تنها ۹۰ هزار میلیارد تومان آن قابل وصول است که از این میزان حدود ۴۵ درصد تاکنون به بودجه جاری اختصاص یافته است.

“صادرات نفت به یک‌سوم کاهش یافته است”

از سوی دیگر به گزارش سایت انتخاب به نقل از شبکه خبری سی ان بی سی آمریکا، به دنبال عملی شدن تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا، صادرات و درآمدهای نفتی ایران کاهشی چشمگیر یافته است.

بنا بر ارزیابی‌های کارشناسان انرژی، درآمد نفتی ایران در ماه ژوئیه سال جاری نسبت به ژوئیه سال گذشته از حدود ده میلیارد دلار به حدود سه میلیارد دلار کاهش یافته است.

این فقط نظر کارشناسان خارجی نیست. مسئولان جمهوری اسلامی نیز این رقم را تأیید می‌کنند.

غلامرضا اسداللهی، عضو كمیسیون برنامه و بودجه گفت: «هنوز ۶۰ درصد بودجه كشور به نفت وابسته است و بودجه گرچه به صورت عملیاتی نوشته می‌شود اما به دلیل كمبود منابع محقق نمی‌شود.»

به گزارش خبرگزاری فارس، اسداللهی درباره بودجه عملیاتی گفت که بودجه یك سند یك‌ساله از برنامه پنج ساله است كه دخل و خرج دولت به مدت یك‌سال در آن ذكر می‌شود و دولت مجوز آن را از مجلس دریافت می‌كند.

این نماینده مجلس افزود، در صورت تحقق درآمدهای پیش‌بینی‌شده بودجه، دولت می‌تواند آن را هزینه كند و اگر منابع محقق نشود، امكان هزینه‌كرد بودجه وجود ندارد، بنابراین دخل و خرج دولت باید تراز باشد و بودجه برنامه پیش‌بینی درآمد تنظیم می‌شود.

نماینده تربت جام، تایباد و باخزر در مجلس افزود که بودجه كشور كاملا به نفت وابسته است. اسداللهی با بیان اینكه در حال حاضر فروش و حمل‌و‌نقل نفت مشكل دارد، گفت که صادرات نفت به یك‌سوم كاهش یافته، بنابراین در تخصیص بودجه مشكل وجود دارد.

در زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ یکی از اتهام‌هایی که انقلابیون به حکومت پهلوی وارد می‌کردند، این بود که شاه ارکان اقتصاد کشور را به درآمد نفت وابسته کرده است. این اتهام با واقعیت چندان انطباق نداشت، زیرا صنعت ذوب آهن، فولاد و پتروشیمی و بسیاری از صنایع دیگر در سطح کشور فعال بودند. به‌ویژه کارگاه‌ها و کارخانه‌های متوسط و بزرگ خصوصی فرصت‌های شغلی گسترده‌ای برای مردم فراهم می‌آوردند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates