12.09.2012

سفیر آمریکا در لیبی در حمله به ساختمان کنسولگری در بنغازی ‘کشته شد’

بی‌بی‌سی: خبر کشته شدن استیونز (چپ) از سوی یک مقام لیبیایی انتشار یافته است

سفیر آمریکا در لیبی در حمله موشکی به کنسولگری این کشور در شهر بنغازی کشته شده است.

روز چهارشنبه، 22 شهریور (12 سپتامبر)، یک مقام دولت لیبی با اعلام کشته شدن جان کریستوفر استیونز، سفیر ایالات متحده، گفت که هنگام حمله افراد مسلح به ساختمان کنسولگری، سفیر و سه تن از کارمندان سفارت آمریکا در یکی از اتومبیل های کنسولگری بودند.

این مقام لیبیایی گفته است که سفیر آمریکا “در اثر خفگی ناشی از این حمله” حان خود را از دست داده است.

در جریان حمله به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی که شامگاه سه شنبه و ظاهرا در اعتراض به انتشار فیلمی در مورد پیامبر اسلام صورت گرفت، مهاجمان مسلح با استفاده از نارنجک، ساختمان سفارت را به آتش کشیدند.

وزارت خارجه آمریکا پیشتر کشته شدن یک “کارمند وزارت خارجه” آن کشور در بنغازی را تایید کرده بود اما هنوز نسبت به خبر کشته شدن سفیر ایالات متحده واکنشی نشان نداده است.

حمله به ساختمان کنسولگری آمریکا با سالگرد حملات انتحاری یازدهم سپتامبر سال 2011 در آمریکا مصادف بود.

به گفته مقامات لیبیایی، گروهی از افراد مسلح پس از مسدون کردن راه های منتهی به این ساختمان و تبادل آتش با محافظان، وارد محوطه کنسولگری شدند و به تیراندازی و پرتاب نارنجک به سوی ساختمان مبادرت کردند.

براساس برخی گزارش ها، گروهی به نام “انصار الشریعه” مسئول این حمله بوده، اما سخنگوی انصار الشربعه این گزارش را تکذیب کرده است.
واکنش به اهانت به اسلام
مهاجم مسلح در کنسولگری

مهاجمان مسلح پس از ورود به محوطه کنسولگری ساختمان آن را به آتش کشیدند

شب گذشته، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، با تایید کشته شدن یکی از دیپلمات های آمریکایی در بنغازی، این حادثه را “دلخراش” توصیف کرد و گفت “کسانی می کوشند این اقدام قساوت آمیز را با اشاره به انتشار مطالبی تحریک آمیز در اینترنت، توجیه کنند.”

خانم کلینتون افزود: “در حالیکه ایالات متحده هر گونه تلاش عمدی برای توهین و تحقیر اعتقادات دینی سایرین را به شدت محکوم می کند اما بگذارید تصریح کنم که چنین اقداماتی هرگز توجیه کننده اقداماتی خشونت آمیز از این دست نیست.”

حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی ظاهرا واکنشی به پخش فیلمی در یوتیوب بود که توسط فردی به نام سام باسیل، شهروند پنجاه و دو ساله آمریکایی ساکن کالیفرنیا، ساخته شده و یک مصری ساکن خارج از آن کشور آن را منتشر کرده است.

گفته می شود که این دو نفر دارای دیدگاه هایی به شدت اسلام ستیز هستند.

آنچه که در یوتیوب پخش شد فیلم کوتاهی برای تبلیغ این فیلم با ترجمه عربی آن است.

علاوه بر بنغازی، تظاهراتی هم علیه این فیلم در برابر سفارت آمریکا در قاهره صورت گرفت که در جریان آن، تظاهرکنندگان پرچم آمریکا را که به مناسب سالگرد یازدهم سپتامبر به حالت نیمه افراشته در آمده بود، پائین کشیدند و سوزاندند.

مطالبی هم در شبکه اجتماعی حاوی دعوت به برگزاری تظاهرات در ترابلس، پایتخت لیبی، منتشر شده بود اما این تظاهرات بدون حادثه ای خاص پایان یافت.

دولت لیبی حمله به کنسولگری آمریکا در لیبی را به شدت تقبیح کرده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates