خواهر بشار اسد و فرزندانش ساکن دوبی شدند
دویچهوله: بشرا اسد، ظاهرا به دلیل اختلاف نظر با برادرش دمشق را همراه پنج فرزندش ترک کرد. درگیریهای شدید و خونین در بخشهای مختلف سوریه ادامه دارد و فرماندهان شورشیان آمادهی استقرار کامل در داخل کشور شدهاند.
خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه (۲۳ سپتامبر/ ۲ مهر) به نقل از ساکنان سوری دوبی گزارش داد بشرا اسد، خواهر دیکتاتور سوریه پنج فرزند خود را در یک مدرسه خصوصی در این شهر ثبت نام کرده است.
خبر خروج خواهر بشار اسد از سوریه در حالی منتشر شد که این کشور یکی از خونینترین آخر هفتههای خود را از آغاز جنبش اعتراضی و سرکوب خشونتآمیز معترضان در ماه مارس ۲۰۱۱ تجربه کرده است.
اختلاف خانوادگی یا سیاسی؟
بشرا اسد، بیوهی معاون وزیر دفاع سوریه آصف شوکت است که حدود دو ماه پیش همراه با شمار دیگری از مقامهای ارشد حکومتی در دمشق کشته شد. خبرگزاری فرانسه از قول ایمان عبدلنور، سردبیر یکی از سایتهای خبری اپوزیسیون نوشت، خواهر بشار اسد پس از مشاجره با بردارش که او را به پشتیبانی از مخالفان متهم کرده تصمیم به ترک سوریه گرفته است.
برخی از منابع علت اختلاف میان بشرا و بردارش را مسائل شخصی عنوان کردهاند. در مورد آصف شوکت اطلاعات ضد و نقیضی منتشر شده است. بعضی او را یکی از چهرههای قدرتمند و از طراحان پشت پردهی سرکوبها میدانند و عدهای معتقدند شوکت از سال ۲۰۰۹ که از ریاست اطلاعات ارتش کنار گذاشته شد به حاشیه رانده شده است.
بشرا اسد، خواهر بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به همراه پدر(حافظ اسد، رئیس جمهور پیشین سوریه) و مادر و برادرانش
انتقاد از گردهمایی “اپوزیسیون” در دمشق
خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) روز یکشنبه از آزادی ۱۲۱ منتقد حکومت در شهر حلب و دهها زندانی منتقد دیگر در شهرهای حمص و حما خبر داده است. سانا این افراد را معترضانی معرفی میکند که “مرتکب جنایت نشدهاند.” در همین حال گروههایی از اپوزیسیون داخل کشور که حکومت به آنها اجازه فعالیت میدهند در دمشق گردهم آمدند.
صفحه ویژه تحولات سوریه
“ارتش آزاد سوریه”، مهمترین تشکل نظامیان مخالف رژیم اسد، نشست اپوزیسیون در دمشق را تلاش حکومت بشار اسد برای فریب جامعه جهانی توصیف کرده است. شرکتکنندگان در این گردهمایی از دو طرف میخواهند به خونریزی پایان دهند و با اعلام آتش بس راه را برای حل بحران در یک روند سیاسی هموار کنند.
ظاهرا نمایندگان روسیه و چین، دو متحد رژیم اسد نیز در این گردهمایی حضور داشتهاند. به گزارش رویترز یکی از سخنگویان ارتش آزاد سوریه معتقد است کسانی که امروز در دمشق گرد آمدهاند “نه اپوزیسیون واقعی رژیم سوریه که روی دیگر همان سکه هستند.”
برنامه استقرار کامل فرماندهان شورشیان در داخل
ارتش آزاد سوریه روز شنبه اعلام کرد که ستاد فرماندهی خود را از تبعید ترکیه به داخل کشور منتقل کرده است. منابع نزدیک به شورشیان میگویند ریاض الاسد، فرمانده نظامی مخالفان از دو روز پیش در “مناطق آزاد شده” خاک سوریه مستقر شده و قرار است حداکثر تا دو هفتهی دیگر تمام فرماندهان ارتش آزاد در استان ادلب یا حلب مستقر شوند.
مطابق گزارشها، ارتش ترکیه نیز از روز شنبه به تقویت نیروهای نظامی خود در گذرگاههای مرزی با سوریه پرداخته است. گفته میشود چند روز پیش در یکی از گذرگاههای مرزی و در جریان درگیری میان نیروهای حکومتی سوریه و مخالفان شماری از شهروندان ترک مجروح شدهاند. از مدتی پیش تعدادی از پاسگاههای مرزی میان سوریه و ترکیه از کنترل نظامیان حامی بشار اسد خارج شده است.
بنا به گزارش نیروهای اپوزیسیون سوریه تنها در روز شنبه (۲۲ سپتامبر) ۲۱۰ نفر در پی حمله نیروهای دولتی کشته شدند
بنا به گزارش نیروهای اپوزیسیون سوریه تنها در روز شنبه (۲۲ سپتامبر) ۲۱۰ نفر در پی حمله نیروهای دولتی کشته شدند
پیام آلمان به چین و روسیه
تحولات اخیر سوریه در آستانهی برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل رخ داده که یکی از موضوعهای محوری آن بررسی اوضاع بحرانی این کشور است. وزیر خارجه آلمان گیدو وستروله، روز یکشنبه پس از دیدار با دبیرکل سازمان ملل، بان کیمون ابراز امیدواری کرد که جامعه جهانی برای خاتمه دادن به خشونت در سوریه و آغاز دورانی تازه در این کشور پیام روشنی داشته باشد. آلمان ریاست دورهای شورای امنیت را بر عهده دارد.
وزیر خارجه آلمان میگوید الان زمان آن فرارسیده که، به ویژه کشورهایی که تاکنون تعلل کردهاند رژیم اسد را محکوم کنند. اشارهی وستروله به چین و شوروی است که تا کنون مانع تصویب قطعنامههای الزام آور شورای امنیت علیه سوریه شدهاند.
قرار است در مجمع عمومی اخضر ابراهیمی، فرستاده ویژه سازمان ملل برای حل بحران سوریه، گزارش نخستین سفر خود به منطقه را ارائه کند. وستروله از چین و روسیه میخواهد راه را برای تدبیرهای قاطع شورای امنیت علیه حکومت اسد هموار کنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.