پنج موسسه صنعتی دیگر ایران در فهرست سیاه آمریکا
بیبیسی: وزارت خزانه داری آمریکا نیز اخیرا هر گونه ارتباط مالی با این شرکتها را ممنوع کرد
وزارت بازرگانی آمریکا با صدور بیانیه ای هر گونه ارتباط تجاری شرکت های آمریکایی با پنج موسسه و گروه صنعتی ایرانی را ممنوع کرده است.
این پنج گروه ایرانی عبارت از سازمان انرژی اتمی، شرکت انرژی مصباح، شرکت کالا الکتریک، گروه صنعتی شهید همت و گروه صنعتی شهید باکری، هستند.
در بیانیه وزارت بازرگانی آمریکا این موسسات متهم به کمک به برنامه های اتمی و موشکی ایران شده اند.
وزارت بازرگانی آمریکا با گنجاندن نام آنها در فهرست سیاه خود تلاش می کند مانع از انتقال قطعات، مواد و فناوری هایی به ایران شود که ممکن است در برنامه های اتمی و موشکی و تولید هواپیماهای بدون سرنشین این کشور مورد استفاده قرار گیرد.
ماریو مانکوسو معاون امور صنعتی و امنیتی وزارت بازرگانی آمریکا در این بیانیه اظهار امیدواری کرده که با برداشتن گام های جدید که متاثر از قطعنامه 1737 تحریم های شورای امنیت علیه ایران است واشنگتن بتواند با آنچه او چالش های “پیچیده” تهران خوانده مقابله کند.
آمریکا ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی کرده است. اما ایران همواره این اتهام ها را رد کرده و برنامه های اتمی اش را صلح آمیز خوانده است.
اقدامات وزارت خزانه داری
وزارت خزانه داری آمریکا نیز در ماه ژوئن چهار شرکت ایرانی را به اتهام همکاری در برنامه هسته ای این کشور و مشارکت در تولید سلاح های کشتار جمعی تحریم کرده بود.
طی آن تصمیم قرار بود دولت آمریکا اموال شرکت های “پارس تراشه”، “فرآیند تکنیک”، “گروه صنعتی فجر” و “گروه تولیدی میزان ماشین” را مسدود کند.
این چهار شرکت اضافه بر شرکت هایی است که از سوی شورای امنیت سازمان ملل تحریم شده اند.
پیش از این آمریکا بانک های سپه و صادرات را نیز به دلیل مشارکت در برنامه هسته ای و به خاطر انتقال پول به حزب الله لبنان، جنبش حماس و سازمان جهاد اسلامی فلسطین تحریم کرده بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامه ۱۷۴۷ که علیه برنامه هسته ای ایران صادر کرده از کشورها و موسسات مالی جهان خواسته تعهدات جدیدی در زمینه ارائه وام و کمک های مالی به دولت جمهوری اسلامی ارائه ندهند.
در قطعنامه ۱۷۴۷ که ۲۴ مارس ۲۰۰۷ به تصویب رسید، تحریم هایی علیه افراد مرتبط با فعالیت های هسته ای ایران و برخی نهادها و شرکت های ایرانی که در صنایع هسته ای و موشکی ایران فعالیت می کنند، وضع شده است.
ایران تاکنون هر پیشنهادی را که مستلزم تعلیق فعالیت های غنی سازی باشد رد کرده و اعلام کرده است که برای دستیابی به دانش سوخت هسته ای را “حق خود” می داند اما حاضر است بدون هیچ پیش شرطی وارد مذاکره شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.