08.10.2012

هاشمی رفسنجانی: فقط رهبری می‌تواند راهکاری ارائه دهد

دویچه‌وله: اکبر هاشمی رفسنجانی برای جلب اعتماد مردم تنها “راهکارهای رهبری” را ممکن می‌بیند. از نظر وی غیر از رهبری “کسی نمی‌تواند مسائل را به مسیر برگرداند”. او افزود که برای شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری آمادگی ندارد.

اکبر هاشمی رفسنجانی در یک مصاحبه تفصیلی با روزنامه “آرمان روابط عمومی” نظر خود را نسبت مهم‌ترین مسائل سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بیان داشت. وی درباره دستگیری دو فرزند خود نیز ابراز نظر کرد. این مصاحبه در شماره روز یکشنبه (۱۶ مهر/۷ اکتبر) منتشر شد.

مسئله تورم و بحران ارز

از نظر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، فقدان تولید ملی به تورم و بحران ارز در کشور دامن زده است. وی در مصاحبه خود با روزنامه “آرمان” گفت: «تولید، سرمایه می‌خواهد و اکنون تولیدگران سرمایه‌ی در گردش ندارند. سرمایه بین مردم است. باید به شیوه‌‌هایی مردم را تشویق کرد که سرمایه خودشان را در تولید به کار بیندازند و به دنبال کارهای دلالی در بازار نروند.» وی افزود: «اگر تولید بالا برود، مهار تورم کار سختی نیست.»

هاشمی رفسنجانی در رابطه با تورم فزاینده در کشور به درآمدهای صدها میلیارد دلاری ارزی طی هفت سال دولت محمود احمدی‌نژاد اشاره کرد. وی گفت: « حدود ۶۰۰ میلیارد دلار در این چند سال درآمد ارزی داشته‌ایم. این رقم اگر واقعاً درست مدیریت می‌شد، ۲۰۰ میلیارد آن را در این هفت، هشت سال خرج می‌کردیم و بقیه را ذخیره یا سرمایه‌گذاری اساسی می‌کردیم.» از نظر وی بدین ترتیب مهار تورم امکان‌پذیر می‌بود.

“آمریکا حسن نیت نشان دهد تا مذاکره کنیم”

رئیس تشخیص مصلحت نظام در بحث سیاست خارجی و رابطه با آمریکا و این‌که در هفت سال گذشته سیاست خارجی متفاوت از دولت‌‌های گذشته بوده است گفت: «دیپلماسی ادبیات خاصی در دنیا دارد. نباید همین‌طوری حرفی زده شود. هر کسی از هر جا به خودش اجازه بدهد که برای اصلی‌ترین سیاست‌های کشور، استراتژی اعلام کند، اینها درست نیست.»

هاشمی رفسنجانی که از آغاز انقلاب در جریان قطع رابطه با آمریکا بوده است گفت: «درگیری و قطع رابطه با آمریکا را ما آغاز نکردیم.» وی افزود که در آغاز اعتراض ایران به سفر شاه به آمریکا بود. «مخالفت با آمریکا در اینجا شروع شد؛ ولی آنها رابطه را قطع کردند و در داخل اقداماتی شد.»

از نظر هاشمی رفسنجانی، اشغال سفارت آمریکا توسط گروهی از دانشجویان تندرو واکنشی به “کارهای آمریکا” بود.

هاشمی رفسنجانی معتقد است برای آغاز مذاکره با آمریکا، این کشور باید نخست “حسن نیت” خود را نشان دهد. وی گفت: «اول آمریکا اموال ما را آزاد و رفتار خود را اصلاح کند، بعد ما این را نشانی از حسن‌نیت می‌گیریم و می‌نشینیم و مذاکره می‌کنیم. مذاکره هم به معنای روابط نیست.» وی تأکید کرد: «البته تصمیم اساسی با رهبری است.»

“ناظر اصلی شخص رهبر است”

رئیس‌ مجمع تشخیص مصلحت در پاسخ به این پرسش که آیا نمی‌توان مدیرانی که در مجمع حضور دارند را مورد بازخواست قرار داد گفت: «این کار مجمع نیست. مجمع سیاست می‌نویسد آن هم جهت مشورت برای رهبری. رهبری سیاست‌ها را امضا می‌کنند و قانونی می‌شود و ابلاغ می‌کنند. گویا دولت اصلاً نظرات مجمع را قبول ندارد.»

هاشمی رفسنجانی تصریح کرد که مجمع تشخیص مصلحت ابزار قانونی برای نظارت بر نحوه‌ی اجرای مصوبات را ندارد. وی گفت: «ما که ناظر اصلی نیستیم. ناظر بر اجرای سیاست‌های کلی خود رهبری هستند.»

در پاسخ به این پرسش که جلسات مشترک او با رهبر جمهوری اسلامی چگونه پیش می‌رود، هاشمی رفسنجانی گفت: «در سبک سابق چون کار روزانه داشتیم، هفته‌ای یک بار بود. الان دیگر لازم نیست هفته‌ای یک بار باشد. تقریباً ماهی یک بار ادامه دارد. هر وقت هم حرفی داشته باشم، محدودیتی ندارد. تلفن می‌کنم و می‌روم با ایشان حرف‌هایم را می‌زنم.» وی افزود “مشکلی در رابطه با هم نداریم”.

مهدی هاشمی پس از دو سال و نیم اقامت در لندن به ایران بازگشت و هم‌اکنون در زندان به‌سر می‌برد.

مهدی هاشمی پس از دو سال و نیم اقامت در لندن به ایران بازگشت و هم‌اکنون در زندان به‌سر می‌برد

خرداد ۱۳۹۲ انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. وی در زمینه جلب اعتماد مردم نسبت به یک انتخابات سالم و برانگیختن آنها برای مشارکت در انتخابات گفت: «من الان راهکارها را از طریق رهبری می‌بینم. در این شرایط غیر از ایشان کسی نمی‌تواند مسائل را به مسیر برگرداند.»

“آمادگی شرکت در انتخابات را ندارم”

هاشمی رفسنجانی در این رابطه که آیا وارد کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری خواهد شد و این‌که از نظر سنی و قانونی امکان کاندیداتوری را خواهد داشت، گفت: «بله. قانوناً تاکنون هیچ منعی ندارد. ولی من دیگر آمادگی این کار را ندارم.»

وی در عین‌حال افزود که اگر رئیس‌جمهوری توانا با رأی بالا روی کار بیاید، او به چنین رئیس‌جمهوری به عنوان مشاور کمک خواهد کرد.

وی در مورد احتمال کاندیداتوری محمد خاتمی در انتخابات ریاست‌جمهوری و اینکه آیا او این مسئله را با خاتمی نیز مطرح کرده است گفت: «بعد از آن حوادث، شرایطی است که ما این بحث‌ها را با ایشان نمی‌کنیم.»

مسئله دستگیری فائزه و مهدی هاشمی

فائزه هاشمی برای شش ماه محکومیت خود راهی زندان اوین شد.

فائزه هاشمی برای گذراندن شش ماه محکومیت خود راهی زندان اوین شد

هاشمی رفسنجانی می‌خواهد که رفتار قوه قضائیه با دو فرزند زندانی‌اش بدون تبعیض باشد. وی گفت: «فائزه ۶ ماه محکوم شده بود، گرچه من روی حکمش اشکال داشتم اما بالاخره محکوم شد و بایست می‌رفت دوره‌اش را می‌گذراند. خودش را برای زندان آماده کرده بود که هر وقت خبر کنند، برود. البته شیوه بردن اشکال داشت. در زندان هم در حال مطالعه و ترجمه است.»

وی در رابطه با دستگیری مهدی هاشمی پس از بازگشت به ایران گفت: «دو سال و نیم ما او را پشت در نگه داشتیم. اول به ما گفتند که چرا در این شلوغی‌ها می‌خواهد به ایران بیاید؟ ما هم به حرف گوش کردیم و به او گفتیم و او هم قبول کرد.» هاشمی رفسنجانی گفت می‌خواهد که قانون در مورد او نیز بدون تبعیض اجرا شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates