24.01.2007

ادعاي حمايت كشورهاي خليج فارس از حمله آمريكا به ايران

بازتاب: با رايزني‌هاي پياپي مقامات آمريكايي با اعراب خليج فارس، برخي از محافل، اين كشورها را نسبت به ايران در موضع تخاصم قرار داده است.

به گزارش سرويس بين‌الملل «بازتاب»، اتاق فكر كشورهاي عربي خليج فارس، كه محور كارهاي مطالعاتي و تحقيقاتي و همچنين مركز تفكر اين كشورهاست، آخرين تحقيقات خود درباره ايران را در قالب گزارشي، به قلم «كريستين كوچ»، مدير مطالعات بين‌المللي «مركز تحقيقاتي خليج» منتشر كرده است.

وي در اين گزارش اعلام كرده است: شش كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس، به هيچ وجه نمي‌توانند غني‌سازي اورانيوم در تأسيسات هسته‌اي ايران را كه منجر به ايجاد پتانسيل ساخت بمب اتم مي‌شود، بپذيرند.
به گفته وي، هم‌اكنون اين كشورها در وضعيتي قرار گرفته‌اند كه بايد انتخاب خود را بين دو گزينه انجام دهند: بين يك ايران با بم هسته‌اي و يا حمله نظامي آمريكا كه در اين زمينه، آنها با حمله نظامي آمريكا توافق دارند.

اين تحقيقات پس از جلسه هفته پيش «نيكلاس برنز» و گفت‌وگوي سه ساعته او در «مركز تحقيقات خليج» و اشارات تند او به مواضع ايران، منتشر شده است. اين مركز تحقيقاتي، با توجه به نزديكي زياد به مقامات كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس، طبعا نقطه نظرات دولت‌هاي منطقه را بيان مي‌كند.

در اين گزارش آمده است: ‌توانايي عربستان سعودي در پايين آوردن قيمت نفت در دو ماه گذشته، كه قيمت آن را به شدت كاهش داده و بستن بودجه كشورهاي كويت و قطر و عمان با نفت زير 40 دلار در هر بشكه، نشان از عزم اين كشورها براي ايجاد فشار دوچندان به ايران و كاهش شديد قيمت نفت دارد.

اين گزارش همچنين از توانايي‌هاي كشورهاي خليج فارس در حفظ شرايط امنيتي خود در صورت حمله آمريكا به ايران ياد مي‌كند كه آنها با در پيش گرفتن سياستي دوگانه و ايجاد ارتباط سياسي و ديپلماسي نزديك با ايران از يك سو، خود را از انتقام ايران در صورت حمله آمريكا به اين كشور در امان نگه داشته و از سوي ديگر، اهرم‌هاي اقتصادي را در مبادلات مرزي با ايران مد نظر خواهند گرفت و در اين زمينه، امارات متحده عربي، نقش مهمي در مبادلات كالا با ايران بر عهده خواهد داشت.

نشست «نيكلاس برنز» با اين مركز تحقيقاتي و راهكارهاي مطرح‌شده از سوي او كه چگونه مي‌توان يك جنگ كنترلي را عليه ايران انجام داد، در وهله نخست، شرايط تئوريك يك درگيري مقطعي را براي دادن هشدار به ايران و نيز جلوگيري از آسيب رساندن به بازار نفت و كنترل قيمت آن و همچنين ثبات بيشتر در خليج فارس را مد نظر دارد.

همچنين هم‌زمان با رسيدن دو كشتي مين روب انگليسي، ديروز كشتي مين‌روب «USS» گلادياتور هم به خليج فارس رسيد تا ناوگان كشتي‌هاي مين‌روب غرب در منطقه به عدد دوازده برسد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates