14.11.2012

شکستن سکوت یک‌هفته‌ای دادستانی درباره مرگ ستار بهشتی

دویچه‌وله: دادستان تهران با شکستن سکوت یک‌هفته‌ای خود٬ سرانجام به ماجرای مرگ ستار بهشتی٬ وبلاگ‌نویس منتقد حکومت واکنش نشان داد. به گفته جعفری دولت‌آبادی رسیدگی دقیق به این ماجرا٬ علت سکوت دادستانی بوده است.

عباس جعفری دولت‌آبادی٬ دادستان تهران٬ روز سه‌شنبه (۲۳ آبان / ۱۳ نوامبر) سرانجام سکوت طولانی دادستانی درباره مرگ جنجال‌برانگیز ستار بهشتی٬ کارگر وبلاگ‌نویس ۳۵ ساله را شکست و اعلام کرد در ارتباط با این پرونده چند نفر بازداشت شده‌اند.

وی جزئیات بیشتری درباره بازداشت‌شدگان ارائه نکرد٬ اما برخی منابع خبری نزدیک به اصول‌گرایان می‌گویند چند تن از بازجوهای ستار بهشتی در میان بازداشت‌شدگان این پرونده‌ هستند. عباس جعفری دولت‌آبادی تاکید کرد که تحقیقات درباره مرگ ستار بهشتی به سرعت آغاز شده و سیاست قوه قضاییه رسیدگی بدون اغماض به این پرونده است.

دادستان تهران سکوت یک‌هفته‌ای این نهاد قضایی را این‌گونه تشریح کرد: «این روزها اگر ما مطلبی نمی‌گفتیم، به معنای عدم موضع‌گیری نبود بلکه به معنای این بود که ممکن است بیانات ما باعث شود تحقیقات سوخت شود و سکوت ما از سر این بود که تحقیقات از بین نرود.» او ابراز امیدواری کرد که تا ۱۰ روز آینده تحقیقات کامل شود تا بتواند اظهارنظر روشنی در این‌باره داشته باشد.

دادستان تهران همچنین در واکنش به انتشار خبر اعتصاب غذای برخی از زندانیان امنیتی زن٬ از جمله نسرین ستوده٬ گفت: «این خبر از اساس دروغ است و اعتصاب غذایی وجود ندارد. درخواست‌هایی دارند که ما آنها را برررسی کرده‌ایم.»

احمدرضا رادان٬ جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که «پلیس از درگذشت ستار بهشتی متاسف است و به همین خاطر تیمی تشکیل داده تا با بررسی ابعاد مختلف ماجرا٬ با متخلفان و مقصران قاطعانه برخورد کند.»

اظهارات ضد و نقیض مقامات درباره مرگ ستار بهشتی

ستار بهشتی٬ وبلاگ‌نویس منتقد جمهوری اسلامی٬ نهم آبان ماه توسط پلیس ویژه فضای مجازی (فتا) بازداشت شد و چهار روز بعد در زندان در اثر شکنجه کشته شد. او پیش از مرگ نامه‌ای نوشته و در آن از رفتارهای بازجویان خود شکایت کرده بود.

مرگ این وبلاگ‌نویس ۳۵ ساله٬ در رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب بسیار گسترده‌ای داشت و تا کنون بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی وعده داده‌اند که با مقصران احتمالی آن برخورد خواهند کرد.

غلامحسین محسنی اژه‌ای٬ سخنگوی قوه قضاییه ایران٬ روز دوشنبه (۲۲ آبان / ۱۲ نوامبر) تایید کرده بود که علائم کبودی در پنج نقطه بدن ستار بهشتی از جمله ساق پا٬ دست٬ پشت کتف و یکی از ران‌های او رویت شده است. این در حالی است که علاءالدین بروجردی٬ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مدعی شده بود که بر اساس تحقیقات اولیه٬ آثار ضرب و شتم روی بدن او مشاهده نشده است.

برخی دیگر از مقامات جمهوری اسلامی نیز٬ علت مرگ او را «ایست قلبی» و حتی «مننژیت» اعلام کرده‌اند. در این میان٬ محمد دهقان٬ عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی٬ درباره مرگ ستار بهشتی گفت: «اگر با ماموران و قضات متخلف ماجرای کهریزک برخورد می‌شد٬ امروز شاهد این اتفاق تلخ نبودیم.»

سازمان گزارشگران بدون مرز٬ روز گذشته با صدور بیانیه‌ای هشدار داد که «به نظر می‌رسد مقامات مسئول در پی یافتن “علت طبیعی و دیگری” برای مرگ این وبلاگ‌نویس هستند.» در این بیانیه تاکید شده که «باید همه حقایق در باره مرگ ستار بهشتی روشن شود. تحقیق و بررسی اعلام شده از سوی دستگاه قضایی، نباید برای خاک به چشم پاشیدن و نهان کردن حقیقت بکار گرفته شود یا تنها هدفش کارزاری تبلیغاتی برای نفی روشنگری‌هایی باشد که در این‌باره در سطح ملی و بین‌المللی انجام شده است.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates