15.11.2012

صادق لاریجانی از بررسی احتمال مرگ ستار بهشتی ‘در اثر شکنجه’ خبر داد

بی‌بی‌سی: به گفته صادق لاریجانی قوه قضاییه قصد دارد “بدون اغماض” به پرونده ستار بهشتی رسیدگی کند و “اگر خدایی نکرده مطالبی بی‌جهت در رسانه‌ها منتشر شده، از آنها جلوگیری شود”

صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه ایران گفت که اگر ثابت شود ستار بهشتی، وبلاگ‌نویس منتقد حکومت، “در اثر شکنجه” فوت کرده است، این واقعه “تخلف و جنایت چند مامور بوده است” و “نباید به بهانه‌ای برای تضعیف نیروی انتظامی یا قوه قضاییه تبدیل شود”.

به گزارش ایسنا، آقای لاریجانی چهارشنبه ۲۴ آبان (۱۴ نوامبر) تاکید کرد: “قطعا اگر اثبات شود که مرگ این شهروند در اثر اهمال یا شکنجه در زمان بازداشت بوده است، ماموران و مسئولان این حادثه مجازات خواهند شد.”

همزمان با اظهارات رئیس قوه قضاییه، اسماعیل احمدی‌مقدم فرمانده پلیس ایران گفته است: “هنوز مشخص نشده که در خصوص ستار بهشتی جرمی رخ داده یا نه، اما اگر قصوری صورت گرفته شده باشد با مقصران برخورد قاطع خواهیم داشت”.

دیروز عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران از بازداشت چند نفر در ارتباط با مرگ این وبلاگ‌نویس خبر داده و افزوده بود که در همین ارتباط، “هم‌بندی‌های” آقای بهشتی در بند ۳۵۰ زندان اوین، پزشک معاینه‌کننده وی و “مامورانی که متهم را در اختیار داشته اند” مورد سوال و جواب قرار گرفته اند.

وی افزوده بود که قوه قضاییه قصد دارد “بدون اغماض به این پرونده رسیدگی کند” و “اگر خدایی نکرده مطالبی بی‌جهت در رسانه‌ها منتشر شده، از آنها جلوگیری شود”.

صادق لاریجانی هم در اظهارات امروز خود در مورد پرونده ستار بهشتی، از اینکه “رسانه‌های خارجی و حتی متاسفانه برخی رسانه‌های داخلی سوار بر موجی از اطلاع‌رسانی علیه قوه قضاییه شده‌اند” انتقاد کرده است.

وی افزوده است که رسیدگی دستگاه قضایی به این پرونده “از باب وظیفه انسانی،‌ شرعی و قانونی” است و ربطی به “شلوغ‌کاری‌های رسانه‌ای درباره حقوق بشر” ندارد.

در پی درگذشت آقای بهشتی، بسیاری از رسانه های داخل و خارج ایران به انعکاس خبر این واقعه پرداخته و تعدادی از کشورها و نهادهای بین المللی خواستار توضیح مقام های ایران در مورد علت مرگ وی شده اند.
قرائت گزارش کمیسیون امنیت ملی

در تحولی دیگر در ارتباط با پرونده مرگ ستار بهشتی، امروز گزارش کمیسیون امنیت ملی مجلس در مورد این واقعه نیز از تریبون علنی مجلس قرائت شد.

این گزارش کوتاه، در ۲۸۰ کلمه و چهار بند تنظیم شده و در بند اول آن آمده که “اصل فوت ستار بهشتی در بازداشتگاه نیازمند بررسی جدی است”.

بند دوم این گزارش، از قوه قضاییه خواسته است که “در صورت احراز تخلف با عناصر متخلف برخورد قانونی کند”. در بند سوم، ذکر شده که کمیسیون منتظر اعلام نتیجه کالبدشکافی توسط پزشکی قانونی است و در بند آخر، بر “ضرورت دقت لازم نیروهای عمل کننده برای جلوگیری از حوادث مشابه” تاکید شده است.

در نسخه ای از این گزارش که صبح امروز در جلسه مجلس ارائه شد، روایتی متفاوت با اطلاعات منتشر شده قبلی توسط دستگاه قضایی ایران ارائه شده بود. این در حالی بود که ساعاتی بعد، کمیسیون امنیت ملی به خبرگزاری های ایران اعلام کرد که تناقضات وجود در متن به علت اشتباه تایپی بوده و با ارسال اصلاحیه ای این متن را تصحیح کرد.

در گزارش قرائت شده کمیسیون امنیت ملی در مجلس، آمده بود که آقای بهشتی “جهت تکمیل تحقیقات از زندان به بازداشتگاه پلیس فناوری اطلاعات منتقل و روز شنبه ۲۰/۸/۹۱ در بازداشتگاه مذکور فوت می نماید”.

در ادامه گزارش اولیه آمده بود: “ایشان روز سه‌شنبه ۱۸/۸/۹۱ با حکم مراجع قضائی از منزل خود در شهرستان رباط کریم توسط پلیس ویژه فناوری اطلاعات فتا دستگیر و بعد از بازجویی اولیه با صدور قرار قانونی به زندان منتقل می‌شود.”

این در حالی است که غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه ایران، در جریان مصاحبه مطبوعاتی دوشنبه ۲۲ آبان خود اعلام کرده بود که ستار بهشتی در روز ۹ آبان دستگیر شده و در ۱۳ آبان درگذشته است.

کمیسیون امنیت ملی پس از انتشار گزارش خود درباره درگذشت ستار بهشتی، اعلام کرد که در ذکر تاریخ دستگیری و فوت او، اشتباه چاپی رخ داده و به عقیده این کمیسیون نیز او در روز ۹ آبان دستگیر و در روز ۱۳ آبان فوت کرده است.

کمیسون امنیت ملی مجلس ایران، به حکم رئیس قوه مقننه وظیفه رسیدگی به پرونده ستار بهشتی را بر عهده دارد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates