هشدار عربستان در باره «دخالت ایران در امور اعراب»
رادیوفردا:
شاهزاده سعود ال فيصل، وزير امور خارجه عربستان سعودی، ضمن بيان هشداری درباره تجزيه عراق، خطاب به ايران گفت که در امور اعراب، «مداخله» نکند.
وزير امورخارجه عربستان در مصاحبه با روزنامه فيگارو که روز چهارشنبه منتشر شد، با واژه هايی تند از آنچه «دخالت» ايران در امور عراق می خواند انتقاد کرد.
وی همچنين با انتقاد از طرح دولت فرانسه برای گسيل داشتن فرستاده ای به تهران برای مذاکره درباره بحران لبنان گفت که اجرای اين طرح «تاييدی است بر اينکه ايران می تواند در دنيای عرب دخالت کند.»
سال گذشته گزارش هايی منتشر شد مبنی بر اينکه عربستان سعودی، به ايالات متحده آمريکا هشدار داده است که اگر نيروهايش را از عراق خارج کند، از شورشيان سنی مذهب عراق حمايت خواهد کرد تا در برابر شيعيان عراقی مقاومت کند. اين گزارش از سوی آمريکا و عربستان تکذيب شد.
اما به گزارش خبرگزاری آسوشيئتدپرس، شهروندان ثروتمند سنی مذهب عربستان، همين حالا نيز با فرستادن پول از گروههای سنی عراقی حمايت می کنند.
«تجزيه عراق برای عربستان سعودی قابل پذيرش نيست و به شکلی قطعی بايد جلوی اين کار گرفته شود.»
وزیر امورخارجه عربستان
اما وزير امور خارجه عربستان سعودی در اين باره گفت: «تجزيه عراق برای عربستان سعودی قابل پذيرش نيست و به شکلی قطعی بايد جلوی اين کار گرفته شود.»
به گفته وزير امورخارجه عربستان سعودی، تجزيه عراق، بيش از هر کس به مردم عراق «ضربه» خواهد زد. وی عراقی ها را مردمی توصيف کرد که در چندين دهه گذشته، تنها «رنج ناشی از بحران» را تحمل کرده اند.
خبرگزاری آسوشيتدپرس در اين باره گزارش داده است که همزمان با اوج گيری خشونتهای فرقه ای و قومی در عراق، روز به روز زمزمه های تجزيه عراق در محافل این کشور بيشتر شنيده می شود. اين خبرگزاری، «تجزيه عراق» را «پايان رويای آمريکا برای به وجود آوردن عراق دموکراتيک» توصيف کرده است.
با اين حال به رغم افزايش فشارها بر دولت آمريکا برای خارج ساختن نيروهايش از عراق، جرج بوش، رييس جمهوری اين کشور در تلاش است تا با افزايش نيروهای آمريکايی در عراق، با کسانی که «مسبب ناآرامی و خشونت» خوانده شده اند، مقابله کند.
شاهزاده ال فيصل، در مصاحبه خود با فيگارو همچنين گفت: «ما هر کاری می کنيم تا عراقی ها، چه سنی و چه شيعه و چه کرد، با يکديگر همکاری کنند. القاعده از درون عراق تنها عربستان سعودی را تهديد نمی کند بلکه تمام منطقه را تهديد می کند.»
عربستان سعودی به عنوان کشوری با اکثريت جمعيتی سنی مذهب، همواره از افزايش قدرت احزاب شيعه در دولت نوپای عراق، ابراز نگرانی کرده است، به ويژه که به گفته ناظران، سياستمدارن شيعه در عراق، ارتباط تنگاتنگی نيز با حکومت شيعه ايران دارند. آمريکا و برخی متحدانش در منطقه می گويند که ايران از شبه نظاميان شيعه در عراق، حمايت مالی و تسليحاتی می کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.