12.12.2012

کبودوند: در دفاع از حقوق بشر خودی و غیر خودی جایز نیست

دویچه‌وله: محمدصدیق کبودوند، روزنامه‌نگار زندانی در نامه‌ای به مناسبت روز جهانی حقوق بشر بر لزوم نگاهی جامع به حقوق بشر تأکید کرد. وی مدافعان حقوق بشر را از تبعیض و تمایز در این عرصه و خودی و غیر خودی کردن بر حذر داشت.

محمدصدیق کبودوند، روزنامه‌نگار کرد و فعال حقوق بشر زندانی به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی حقوق بشر (۱۰ دسامبر برابر با ۲۰ آذر) در نامه‌ای از زندان اوین بر ضرورت نگاهی جامع به موضوع حقوق بشر تأکید کرده است.

کبودوند، مؤسس سازمان حقوق بشر کردستان در این نامه که در تاریخ ۱۳ آذر ۱۳۹۱ نگاشته شده انتقاد می‌کند: «بیانیه‌های منتقد به نقض حقوق بشر صرفا بیان‌کننده مواضع گروهی و جناحی برخی طیف‌های سیاسی‌اند.»

او با اشاره به بیانیه‌ای که اخیرا در زندان در این باره صادر شده ادامه می‌دهد: «در بیانیه مذکور گویا تمامی موارد نقض حقوق بشر و مصائب و رنج‌های مردم محدود به دوره زمانی بعد از خردادماه ۱۳۸۸ است و بس.»

کبودوند می‌گوید، گرو‌ه‌های مختلف به فراخور زاویه دید خود از نقض حقوق بشر سخن گفته و بیانیه صادر می‌کنند. وی می‌افزاید: «تأسف‌بارتر این‌که برخی دوستان آن سوی آب‌ها نیز نقض حقوق بشر درایران را تنها محدود به چند نفر از همکاران و همفکران خود ساخته‌اند.»

وی قائل شدن تمایز و تبعیض در دفاع از حقوق بشر را به نوبه خود “نقض حقوق بشر” می‌داند.

کبودوند با تأکید بر ضرورت برخورداری از زاویه‌دیدی گسترده در دفاع از حقوق بشر ابراز نظر می‌کند که این‌گونه بیانیه‌ها دربرگیرنده رنج‌های همه طیف‌های جامعه و تمامی اقوام موجود در ایران نیست.

“در دفاع از حقوق بشر نباید خودی و غیر خودی کرد”

سردبیر سابق هفته‌نامه “پیام مردم کردستان” در نامه خود به مدافعان حقوق بشر می‌گوید: «در رابطه با حقوق بشر نباید مردم را به خودی و غیر خودی تقسیم کرد.»

محمدصدیق کبودوند می‌افزاید، مردم ایران امروز تنها درد نداشتن حقوق سیاسی و مدنی و آزادی را ندارند، بلکه بحران و گرانی کمرشکن ناشی از تحریم‌های اقتصادی و سیاست‌های مغایر با منافع و مصالح مردم بحران به مراتب‌حادتری برای آن‌ها ایجاد کرده است.

او معتقد است، همین بحران‌ها است که زمینه‌های نقض گسترد‌ه‌تر حقوق اقتصادی، شغلی، مادی، معیشتی، اجتماعی، فرهنگی و امنیت انسانی مردم ایران را فراهم کرده و نه تنها حقوق و آزادی‌های مدنی و سیاسی، بلکه حقوق اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی تمامی مردم ایران را در معرض نقض گسترده و فاحش حقوق بشر قرار داده است.

این زندانی سیاسی از دولت ایران می‌خواهد، ضمن پذیرش همه معیارها و استانداردهای بین‌المللی در زمینه حقوق بشر “تدابیری جدی” اتخاذ کرده و در جهت رفع مشکلات این عرصه اقدامی فوری و جامع به عمل بیاورد.

محمدصدیق کبودوند در سال ۱۳۸۳ به خاطر انتشار نشریه پیام مردم کردستان بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شده بود. او سپس در سال ۱۳۸۴ سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان را با همراهی چند تن از دوستان خود بنیان نهاد.

کبودوند بار دیگر در تیرماه ۱۳۸۶ زندانی و این بار به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” و “تبلیغ علیه جمهوری اسلامی” به ۱۱ سال زندان محکوم شد که تا کنون ۱۰ سال آن در دادگاه تجدید نظر قطعی شده است.

محمدصدیق کبودوند در مراسم سال ۲۰۰۹ “جوایزمطبوعات بریتانیا” به عنوان “روزنامه‌نگار بین‌المللی سال” برگزیده شد. در زمستان ۱۳۸۷ نیز جایزه “هلمن – همت” سازمان دیده‌بان حقوق بشر به او تعلق گرفت.

سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر چون عفو بین‌الملل بارها خواستار آزادی وی از زندان شده‌اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates