رئیس قوۀ قضاییه از رشوه گرفتنهای کلان دولتیها خبر داد
رادیوفرانسه: آیت الله صادق آملی لاریجانی در گفتگو با گروهی از صاحبان سرمایه، بارها به وجود تضاد و برخورد میان دستگاه قضایی و دولت اشاره کرد و بدون نام بردن از محمود احمدینژاد، وی را به سوءاستفاده از قدرت متهم کرد. لاریجانی صریحاً گفت که “ما لیستی از افرادی داریم که در قوه مجریه و بانکها رشوههای کلان گرفتهاند اما خود را به نفهمی میزنند در حالیکه مردم فساد را فهمیدهاند”…
روز یکشنبه، آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوۀ قضاییه در جلسۀ اتاق بازرگانی ایران و در حضور گروهی از سرمایهداران گفت: “بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور ناشی از عدم اجرای صحیح قانون است به گونهای که گاهی دستگاههای اجرایی به جهت قدرتی که دارند قانون را به نحوی که خود میخواهند اجرا میکنند”…
وی طی سخنان خود چندین بار از سرمایهداران و کارآفرینان دفاع کرد و گفت: “استراتژی دستگاه قضایی این نیست که با سرمایه و سرمایه دار مخالفت کنند… حتی نظر اسلام نیز این گونه نیست چنین تصوراتی مبنی بر مخالفت با سرمایه دار مربوط به گرایشهای ماتریالیستی اوایل انقلاب است”…
صادق لاریجانی در طول سخنان خود، بدون این که نامی از احمدینژاد ببرد، پیوسته از عملکرد دولت انتقاد کرد و بارها به وجود تضاد و برخورد میان قوۀ مجریه و قوۀ قضاییه اشاره نمود.
او از جمله گفت: “اگر کسانی حاضر شوند با دادن رشوههای کلان به دستگاههای اجرایی، تشکیلات را به سمتی ببرند که به امنیت اقتصادی کشور آسیب بزنند، در این مورد دستگاه قضایی اقدام خواهد کرد.”
او سپس با کنایه به سیاستهای اقتصادی دولت گفت: “این عوام فریبی است که بگوییم برای کمک به قشر ضعیف جامعه باید پولها را تقسیم کرد”…
این در حالی است که یک شب قبل، محمود احمدینژاد در مصاحبۀ تلویزیونی خود، از سیاست “هدفمندی یارانهها” دفاع کرد و مدعی شد که با اجرای این طرح، “قدرت خرید در روستا افزایش پیدا کرد”. به گفتۀ رئیسجمهور، سیاست حذف یارانهها، قدرت خرید گروههای کمدرآمد جامعه را افزایش داده است .
رئیس قوۀ قضاییه در چند مورد دیگر به دولت طعنه زد و مثلاً در مورد پروندۀ معروف به “اختلاس ۳هزار میلیاردی، گفت: “ما در مورد این پرونده از دو جهت در فشار بودیم. یکی فضای رسانهای… از سوی دیگر، عدهای به دنبال پوشاندن این فساد بودند در حالی که فساد کلانی رخ داده بود”.
لاریجانی سپس صریحاً کسانی را در دولت به رشوه گرفتن متهم کرد و گفت: “در جریان رسیدگی به پرونده جرائم عدیدهای کشف شد به گونهای که هم اکنون ما لیستی از افرادی داریم که در قوه مجریه و بانکها رشوههای کلان گرفتهاند اما خود را به نفهمی میزنند در حالیکه مردم فساد را فهمیدهاند… شما چگونه آن را نمیفهمید؟”…
صادق آملی لاریجانی در ادامه به مشکلاتی اشاره کرد که حاکی از وجود موارد مکرر بیقانونی و سوءاستفاده از قدرت است. او مثال زد که: “گاهی لیستی به ما میدهند و از ما میخواهند که این افراد (سرمایهداران) را تحت تعقیب قرار دهیم، در صورتی که من شخصا با اینکه سرمایه داری را به خاطر عنوان مجرمانهای که ما آن را احراز نکردهایم تحت تعقیب قرار دهند بسیار مقاومت کردهام… نباید به گونهای باشد که کسی که توان و قدرت دارد بتواند موجبات تعقیب افراد توسط قوه قضاییه را فراهم کند… نباید اعتماد عمومی را بیدلیل خدشه دار کنیم”.
وی در مثالی دیگر در مورد کسانی که معوقات بانکی دارند توضیحاتی داد و گفت: “ما باید اولین نفری باشیم که از نام این افراد مطلع میشود اما تاکنون این لیست به ما اعلام نشده است. ولی رئیس جمهور اعلام میکند که لیست ۳۰۰نفر از کسانی را که معوقات بانکی دارند، در اختیار دارد”…
وی بار دیگر تأکید کرد که قوۀ قضاییه نباید تحت فرمان دولت، حکم بازداشت مردم را صادر کند و گفت: “اینکه میگویند هر فردی را که ما اعلام میکنیم باید بگیرید، نه شرعی و نه قانونی است”.
پیام برای این مطلب مسدود شده.