دادستان تهران: ستار بهشتی بیمار نبود، مرگ در اثر ضربه یا فشار شدید روانی
کلمه: چکیده :در حالی که محسنی اژه ای وجود کبودی در بدن ستار بهشتی را تایید کرده بود، امروز دادستان عمومی و انقلاب تهران درباره آخرین وضعیت پرونده ستار بهشتی گفت: یک کمیسیون 11 نفره شامل متخصصین مختلف که جامعترین کمیسیون پزشکی بود تشکیل شد.وی گفت: در این کمیسیون متخصصین داخلی، کلیه، گوارش، روانشناس و سایر تخصصها حضور داشتند و پس از برگزاری یک جلسه 3 ساعته نظریه سابق را تأیید کردند. در این نظریه آمده است با توجه به اینکه مرحوم ستار بهشتی بیماری خاصی نداشته است فوت میتواند ناشی از پیامدهای ضربه یا فشار روانی…
کلمه – گروه اجتماعی: با گذشت نزدیک به دو ماه از مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه نیروی انتظامی، امروز دادستان تهران تایید کرد که مرگ این کارگر وبلاگ نویس در اثر ضربه یا فشار روانی ناشی از آن بوده است.
روز گذشته قرار بود نتیجه تحقیق و تفحص مجلس در مورد پرونده ستار بهشتی قرائت شود، اما مثل همیشه این گزارش به تعویق افتاد و قرار است روز چهارشنبه در صحن علنی مجلس خوانده شود.
در حالی که محسنی اژه ای وجود کبودی در بدن ستار بهشتی را تایید کرده بود، امروز دادستان عمومی و انقلاب تهران درباره آخرین وضعیت پرونده ستار بهشتی گفت: یک کمیسیون ۱۱ نفره شامل متخصصین مختلف که جامعترین کمیسیون پزشکی بود تشکیل شد.
وی گفت: در این کمیسیون متخصصین داخلی، کلیه، گوارش، روانشناس و سایر تخصصها حضور داشتند و پس از برگزاری یک جلسه ۳ ساعته نظریه سابق را تأیید کردند.
وی گفت: در این نظریه آمده است با توجه به اینکه مرحوم ستار بهشتی بیماری خاصی نداشته است فوت میتواند ناشی از پیامدهای ضربه یا فشار روانی باشد.
جعفری دولتآبادی تأکید کرد: رسانهها به این نکته توجه داشته باشند که اعضای کمیسیون قید کردهاند که محتملترین علت مرگ میتواند ناشی از ضربات و یا فشار روانی باشد.
از سوی دیگر هر چند از همان هفته اول چند تن در ارتباط با این قتل بازداشت شدند اما هنوز گزارشی از دادگاه آنان داده نشده است.
پیش از این وکیل ستار بهشتی ابراز نگرانی کرده بود که این پرونده بعلت اخذ اجباری رضایت نامه در دادسرا مختومه اعلام شود.
اما وی در همین حال گفته بود که رضایتنامه به اجبار پیش از تشکیل پرونده ارزش قانونی ندارد.
در همین حال در گزارش کلمه نیز تصریح شده بود که پدر متوفی هیچگونه رضایتنامه ای را امضا نکرده است. این در حالی است که مادر ستار بهشتی بارها اعلام کرده که وی را تهدید کرده بودند اگر رضایت ندهد دخترش را هم بازداشت می کنند و این مادر داغدار را پس از مرگ ستار به دفترخانه برده بودند.
از سوی دیگر مهدی دواتگری، مسئول پیگیری پرونده ستار بهشتی در مجلس، در خصوص روند قضایی پرونده گفت: ۷ نفر از مامورین پلیس فتا بازداشت شدند که الان سه نفر به عنوان متهمین اصلی شناسایی و در بازداشت هستند و البته گفته شده که تحقیقات دقیق قضائی پیرامون آنها همچنان ادامه دارد.
نماینده مراغه همچنین گفت که اقدامات خودسرانه توجیه قانونی ندارد اما نظام خودش را مبرا از این اقدامات خودسرانه میداند چرا که نمیتوان همه افراد را کنترل کرد.
ستار بهشتی وبلاگ نویسی است که در اثر شکنجه و ضرب و شتم در زندان کشته شده است. وی پیش از کشته شدن در نامه ای به رییس زندان اوین از بازجویان خود شکایت کرده بود. وکیل خانواده ستار بهشتی پیش از این با تایید این نامه و اینکه به خط خود مرحوم است و جعلی نیست، گفته بود: در حال پیگیری مساله این نامه نیز هستم اما تنها حرفی که به من گفته شد این بود که این نامه دیر به دست مقامات مربوطه رسیده است ضمن اینکه زندانیان بند ۳۵۰ اوین نیز کبودیهای بدن متوفی را تایید کردند.
بعد از قتل ستار بهشتی، ۴۱ زندانی سیاسی سبز محبوس در بند ۳۵۰ اوین شهادت دادند در ساعاتی که ستار بهشتی در این بند بوده آثار شکنجه ها و ضرب و شتم را بر بدن وی دیده اند.
این زندانیان سیاسی در شهادت نامه خود آورده اند: وی در حضور افرادی در بند ۳۵۰ اظهار داشته که در مقر پلیس امنیت از سقف آویزان شده و درهمان حال مورد ضرب و شتم قرار گرفته است سپس پلیس دست و پاهای وی را به صندلی بسته و مجددا وی را مورد ضرب و شتم قرار داده است. درمواقعی دست های وی را با دستبند بصورت قپانی بسته و کتک می زدند و در مواقعی دیگر وی را بر روی زمین انداخته و با پوتین ضربه های شدیدی به سر و گردن وی وارد می کردند در ضمن این شکنجه ها، زشت ترین فحش های رکیک ناموسی نیز نثار وی می شده است و مکررأ تهدید میکردند که وی را می کشند.
همچنین کلمه تصویر نامهستار بهشتی به رییس بند ۳۵۰ را منتشر کرد که در آن آمده بود: اینجانب ستار بهشتی درتاریخ ۹۱/۸/۹ از طرف پلیس فتا در منزل بدون حکم بازداشت شدم و اینجانب در مدت دو روز بازجویی مورد انواع تهدید و ضرب و شتم قرار گرفتم از فحش های ناموسی که به مادر بنده می گفتند و به خودم مانند […]، مادرت سالم نیست و بسیار توهینهای دیگر و انواع ضرب و شتم با مشت و لگد و بستن به میز و لگد زدن به سر بنده و اکنون در تاریخ ۹۱/۸/۱۱ بنده را پلیس فتا باز احضار کرده و با خود می برد و بنده عواقب هر اتفاقی که برایم پیش آید مقصر پلیس فتا می دانم و همینطور اگر اعترافی از بنده گرفته شود تحت شکنجه بوده در مدت ۱۲ ساعت ماندن در بند ۳۵۰ اتاق دو، اعضاء اتاق شاهد آثار ضرب و شتم روی بدن بنده بوده اند. و ۲ بار به پزشک مراجعه کردم در نهایت گزارش خود را تقدیم به شما می کنم و خواستار پیگیری این امر هستم.
با گذشت نزدیک به دوماه هنوز قوه قضاییه و مجلس پاسخ قانع کننده ای در خصوص مرگ یک وبلاگنویس به افکار عمومی نداده است.
مرگ زندانیان در بازداشتگاه امر تازه ای نیست و تاکنون چندین زندانی از جمله زهرا بنی یعقوب، زهرا کاظمی، محمد کامرانی، محسن روحالامینی و امیر جوادیفر در زندان کشته شده اند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.