دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: دلیل عدم اعلام نظر رسمی در باره حضور دفتر رهبر انقلاب در فیسبوک
ایتنا – اگر فیس بوک را به رسمیت بشناسیم باید در مورد تغییر و تحولات آن هم اظهارنظر رسمی کنیم.
دلیل عدم اعلام نظر رسمی در باره حضور دفتر رهبر انقلاب در فیسبوک
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به ابهام دستگردانی مصوبه شورای عالی اداری در الحاق پژوهشگاه ICT به مرکز ملی فضای مجازی گفت: رئیسجمهور طبق وعده مصوبه شورا را به ما ارائه داد.
به گزارش ایتنا از فارس نشست خبری مهدی اخوان بهابادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در پژوهشگاه فضای مجازی برگزار شد.
اخوان در این نشست با اشاره به تشکیل سه کمیسیون در زیرمجموعه شورای عالی فضای مجازی گفت: از اواخر دیماه یا حداکثر بهمنماه سال جاری شاهد صدور پروانه فعالیت خدمات چند رسانهای باند وسیع خواهیم بود که براساس این پروانه اپراتورها موظف میشوند ظرف مدت زمان مشخصی سرویس را راهاندازی کنند.
وی گفت: هر لحظه ممکن است کشور در معرض حمله سایبری قرار بگیرد که مدتی است حملهها کاهش چشمگیری داشته است.
اخوان با اشاره به بخشهای دیگری از فعالیت شورای عالی فضای مجازی به بحث محتوا پرداخت و گفت: در جام دیجیتال که اخیراً با همکاری وزارت فرهنگ راهاندازی شد، ظرف ۴۸ ساعت ۴۰ هزار کاربر به صورت آنلاین وارد بازیهای تحت شبکه شدند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص برخورد شورای عالی فضای مجازی با شبکههای اجتماعی از جمله فیس بوک گفت: عضویت در شبکههای اجتماعی جرم نیست بلکه دور زدن فیلترینگ جرم است.
وی ادامه داد: بسیاری با وجود شبکههای اجتماعی موافقند و در مورد آنها تبلیغ میکنند، باید در نظر داشته باشیم که این شبکهها با وجود استفاده مفید مضرات قابل توجهی نیز دارد.
اخوان تأکید کرد: موضوع شبکههای اجتماعی و نظام پالایش کشور در شورای عالی مجازی بررسی خواهد شد.
وی همچنین در خصوص فیلترینگ اینترنت، گفت: اصل فیلترینگ درست است و از آن دفاع میکنیم
” هر نوع محتوا نباید در اختیار مردم قرار گیرد و فیلترینگ برای دسترسی به محتوای سالم در عین عدم دسترسی به محتوای ناسالم ضروری است “
اما معتقدیم نحوه پالایش اینترنت در کشور میتواند بهتر از شرایط فعلی اجرا شود و سیاست ما اعمال حداقل فیلترینگ است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی یادآور شد: هر نوع محتوا نباید در اختیار مردم قرار گیرد و فیلترینگ برای دسترسی به محتوای سالم در عین عدم دسترسی به محتوای ناسالم ضروری است.
اخوان همچنین در خصوص ادامه فعالیت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از تغییر به پژوهشگاه فضای مجازی گفت: این پژوهشگاه دارای چهار پژوهشکده ارتباطات، فناوری اطلاعات، امنیت و مدیریت است و پیشبینی این است که با اضافه شدن یک پژوهشکده به نام پژوهشکده محتوا کل موضوعات مورد نظر مرکز ملی فضای مجازی پوشش داده میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نامه روز گذشته مدیرکل دفتر وزارتی وزارت ارتباطات مبنی بر غیرقانونی بودن تغییرات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: بدون هماهنگی با سرپرست وزارتخانه، مدیر کل دفتر وزارتی نامهای ارسال کرد که شیطنت کوچکی بود و بلافاصله با ارسال نامه مجدد محتوای نامه قبلی تکذیب شد و دستور اجرای مراحل قانونی برای استقلال رسمی صادر شد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص تعیین و تکلیف کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات گفت: این کمیسیون زیر نظر کمیسیون رگولاتوری شورای عالی مجازی فعالیت خواهد کرد.
وی گفت: تغییر پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط به شش ماه پیش است و بعضی از دوستان در این قضیه کجسلیقیگی کردند؛ از آنجا که درگیر ایجاد زیرساختهای اداری مرکز ملی فضای مجازی بودیم گفتیم شاید نتوانیم از همان پنجشش ماه قبل حداکثر استفاده از پژوهشگاه ببریم بنابراین گفتیم بهتر است فاصله زمانی بین تغییر پژوهشگاه و فراهم کردن زیرساختهای اداری باشد.
وی در خصوص این سؤال که آیا بخش دیگری از وزارت ارتباطات نیز در برنامه منفک شدن است، گفت: برای بخشهای دیگر برنامهای نداریم و عجب میتوانند عملکرد آتی خود را داشته باشند.
اخوان همچنین از تصویب الحاق شورای عالی اطلاعرسانی به
” اخوان همچنین از تصویب الحاق شورای عالی اطلاعرسانی به شورای عالی فضای مجازی و فعالیت شورای عالی اطلاعرسانی در ذیل کمیسیون عالی محتوا خبر داد “
شورای عالی فضای مجازی و فعالیت شورای عالی اطلاعرسانی در ذیل کمیسیون عالی محتوا خبر داد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی یادآور شد: اقداماتی که در این شورا انجام میشود در شورای معین پختوپز شده است.
وی در ادامه سخنان خود به طرحی اشاره کرد که براساس آن هزینه هر گیگ اطلاعات ۴ تا ۵ سنت میشود و اظهار امیدواری کرد روزی در کشور به این سطح برسیم.
اخوان همچنین تأکید کرد: در قانون تشکیل کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که متولی جرایم رایانهای در کشور است، دور زدن فیلترینگ جرم محسوب شده است.
وی در خصوص حضور دفتر مقام معظم رهبری در فیس بوک با عنوان خامنهای دات آی آر و اینکه آیا دور زدن فیلترینگ در این موضوع جرم محسوب میشود، گفت: تاکنون اطلاعیهای ندیدم که این حضور را تأیید کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی یادآور شد: این حرکات، حرکات خودجوشی است که در داخل کشور شاهد هستیم و پایان هم نخواهد داشت؛ این اقدامات به قصد دفاع از رهبری یا اهداف مشابه انجام میشود و دلیل عدم اظهارنظر رسمی در این خصوص این است که اگر فیس بوک را به رسمیت بشناسیم باید در مورد تغییر و تحولات آن هم اظهارنظر رسمی کنیم و الا خیر.
اخوان در مهمترین بخش سخنان خود در خصوص اعتراض دو نماینده مجلس عضو در شورای عالی اداری به دستگردانی مصوبه شورای عالی اداری برای تغییر و جدا شدن پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در سیکل شورای عالی اداری نقش نداشتیم و در جریان هم نیستیم.
وی گفت: اتفاقی که افتاده این است که در شورای عالی فضای مجازی تغییر پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شده و ریاست جمهوری نیز در نهایت مصوبه شورای عالی اداری را به ما ارائه دادند.
اخوان در خصوص اعتراض این دو نماینده و تقاضا برای برگردانده شدن مصوبه شورای عالی اداری گفت: اگر میخواهند مصوبه را برگردانند شما میگویید بعضی از دوستان به روالی که انجام شده خدشه وارد کردند که میتوانند پیگیری کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در آخرین بخش سخنان خود به بررسی بودجه فضای مجازی در سال ۹۲ اشاره کرد و گفت: هنوز موضوع بودجه به جمعبندی نهایی نرسیده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.