03.08.2007

آمریکا خواستار فشار اعراب بر ایران شد

بی‌بی‌سی: رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه در پایان سفر به چند کشور خاور میانه از کشورهای با نفوذ عرب خواست برای افزایش فشار بر ایران برای پایان دادن به برنامه اتمی اش به آمریکا ملحق شوند.

آقای گیتس، که قبلا ایران را به کمک به شورشیان در عراق و افغانستان متهم کرده بود، گفت “ایران در مقطع حاضر فعالانه درگیر فعالیت هایی است که علاوه بر تضاد با منافع آمریکا و عراق، با منافع اکثر کشورها، یعنی تقریبا همه کشورهایی که ما از آنها دیدار کرده ایم، تعارض دارد.”

هرچند مقام های ایرانی اتهام کمک به شورشیان در عراق و افغانستان را رد کرده اند اما پنهان نکرده اند که حرکت در جهت خلاف منافع آمریکا را مایه افتخار می دانند.

آقای گیتس در جریان این سفر که در بخشی از آن همراه با کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا، صورت گرفت، از کشورهای مصر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی بازدید کرد.

وی هنگام بازگشت از امارات متحده عربی به واشنگتن گفت “ما نمی توانیم سال ها منتظر بمانیم تا آنها (حاکمان ایران) سیاست هایشان را تغییر دهند.”

این اولین بار نیست که وزیر دفاع آمریکا استدلال می کند باید برای منصرف کردن ایران از ادامه برنامه اتمی خود فورا دست به کار شد.

اظهارات آقای گیتس یادآور سخنان او در ماه ژوئن در نشست اجلاس امنیت بین المللی در سنگاپور بود که با اشاره برآوردهای اطلاعاتی آمریکا دایر بر احتمال دستیابی ایران به توان تولید سلاح اتمی بین سال های 2010 تا 2015، خواستار شتاب گرفتن فشارها بر ایران شد.

وی در سخنانی در آن اجلاس اظهار داشت که فشارها بر ایران را “نه سال بعد” بلکه باید “همین حالا” افزایش داد.

ایران اتهامات آمریکا در مورد تلاش برای ساخت سلاح هسته ای را رد می کند و تاکید دارد که برنامه اتمی خود را صرفا در زمینه های تحقیقاتی و برای تولید انرژی ادامه می دهد زیرا نفت منبعی قابل دوام نیست.

اطمینان بخشیدن به متحدان

آقای گیتس درباره اهداف سفر خود به منطقه گفت “هدف این سفر شروع دیالوگی با دوستان و شرکای ما در منطقه درباره عراق و ایران و همچنین درباره منافع بلندمدت و امنیت بود.”

وزیر دفاع آمریکا افزود که “این سفر تا حدودی نتیجه مناظره در واشنگتن طی چند ماه اخیر بود تا به آنها اطمینان دهیم که آمریکا تا مدت های مدید در آینده یک نیروی عمده و با حضوری عمده در منطقه خواهد بود.”

وی در پاسخ به این سوال که واکنش رهبران منطقه به او در این ملاقات ها چه بوده است گفت “بدون آنکه به کشور خاصی اشاره کنم، در مورد مسائل مربوط به ایران، اختلاف نظری وجود نداشت.”

او افزود “هرچه کشورهای بیشتری در جهان با تحریم های سازمان ملل همکاری کنند و بر این دولت فشار آورند، که سیاست هایش در تضاد کامل با منافع کلیه همسایگانش است، وضعمان بهتر خواهد بود.”

وی همچنین تلویحا گفت که هیچ کشوری در کشمکش با ایران نمی تواند بی طرف باشد و اظهار داشت “این در اساس پیام ما بود … که لازم است با هم کار کنیم. در واقع جایی برای تماشاچی بودن وجود ندارد.”

بخشی از هدف سفر کاندوليزا رايس و رابرت گيتس به منطقه فروش مقادير زيادی سلاح و کمک های نظامی گسترده به کشورهای خاورميانه بود تا این کشورها، به گفته مقامات آمریکایی، برای مقابله با تهدید ایران آمادگی داشته باشند.

در واکنش به این اظهارات، مقامات ایرانی متقابلا آمریکا را متهم کرده اند که با “تهمت زدن” به ایران سعی دارد بین کشورهای منطقه شکاف بیاندازد و بی ثباتی ایجاد کند.

کاندوليزا رايس در سر راه خود به مصر در پاسخ به اين اتهام ايران گفته بود اگر کشوری به دنبال ايجاد هراس و بی ثباتی باشد، اين حکومت ايران است.

دولت جورج بوش قرارداد فروش سلاح هايی به ارزش ۲۰ ميليارد دلار به عربستان سعودی و پنج کشور حاشيه خليج فارس را در دست دارد.

آمريکا همچنين اعلام کرده است که ميزان کمک های نظامی خود به اسرائيل و مصر، دو متحد اصلی اين کشور در خاورميانه را افزايش می دهد.

اين کمکها برای اسرائيل در ده سال آينده به ۳۰ ميليارد دلار و برای مصر به ۱۳ ميليارد دلار می رسد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates