رئیس هیات ایرانی خبر داد: توافق ایران و آمریکا برای ادامه گفتگوها
آفتاب: رییس هیات مذاكرهكننده ایرانی در سومین دور مذاكرات سهجانبهی ایران، آمریكا و عراق، با تاكید بر نظر دولت عراق مبنی بر سازنده بودن این مذاكرات و نقش موثر و مهم ایران در تحولات عراق، از توافق بر سر تداوم گفتوگوها در زمان مناسب دیگری كه بنا به دعوت و هماهنگی دولت عراق برگزار میشود خبر داد.
حسین امیرعبداللهیان، رییس هیات مذاكرهكننده ایرانی با اشاره به نتایج مذاكرات امروز و گفتوگوهای انجام گرفته در این راستا، اظهار داشت: در این گفتوگوها كه صبح امروز به مدت ٥/٢ ساعت در دفتر نخست وزیری عراق برگزار شد، در فضایی جدی و صریح، ریشههای تروریسم مورد بررسی قرار گرفت و محور مذاكرات نیز توجه به ثبات و امنیت عراق و كمك به دولت و ملت این كشور بود.
به گزارش ایسنا وی ادامه داد: در بحث ریشههای تروریسم، به هیات آمریكایی گفتیم كه تروریسم خوب و بد ندارد و نباید به صورت گزینشی با آن برخورد شود. براساس قطعنامهی ١٣٧٣ و قطعنامههای بعدی، تروریسم به هر شكل و ابعادش باید مورد برخورد قرار گیرد.
به گفتهی وی، در این گفتوگوها، ریشهها و علل تروریسم در دوران اشغال عراق به هیات آمریكایی تشریح و تفهیم شد.
امیر عبداللهیان پرداختن به مقولههای ناامنی عراق و رفتارهای مبهم و بعضا مشكوك آمریكا در این كشور را از دیگر مباحث طرح شده در این مذاكرات برشمرد و اضافه كرد: اقدامات سهلانگارانه یا حساب شدهی آمریكاییها در باز گذاشتن برخی گروههای خرابكار در عراق را مورد توجه قرار دادیم و اقدامات آنها در باز گذاشتن دست برخی جریانات تروریستی را مورد انتقاد قرار دادیم.
رییس هیات مذاكرهكنندهی ایرانی افزود: هیات آمریكایی استدلال قانعكنندهای در این خصوص در جلسه به عمل نیاورد.
وی با بیان اینكه سیاستهای غلطی را كه اشغالگران در عراق پیشه كردهاند كه موجب تقویت تروریسم شده است در این نشست مورد انتقاد قرار گرفت، در مورد مباحث مطرح شده توسط هیات آمریكایی گفت: هیات آمریكایی شرایط موجود عراق را دشوار و چالشبرانگیز خواند و برای خروج از این شرایط خطرناك، از ایران درخواست مساعدت كرد.
رییس هیات مذاكرهكننده ایرانی دربارهی دیدگاههای طرف عراقی در این مذاكرات نیز خاطرنشان كرد: طرف عراقی دیدگاههایی را در این خصوص داشت و از دو طرف خواست برای حمایت از دولت و مردم عراق و ثبات در این كشور، اقدامات لازم را به عمل بیاورند.
وی افزود: درخصوص مصادیق تروریسم و دیگر ابعاد ناامنیهای عراق كه در مقولهی تروریسم قرار میگیرد، دیدگاههای كارشناسی طرفین به طور دقیق بررسی شد.
امیر عبداللهیان با اشاره به تاكید دولت عراق در مورد سازنده بودن این مذاكرات و نقش موثر و مهم ایران در تحولات عراق خاطرنشان كرد: دولت عراق خواستار تداوم مذاكرات شد و توافق كردیم كه گفتوگوها در زمان مناسب دیگری بنا به دعوت و هماهنگی دولت عراق برگزار شود.
رییس هیات مذاكرهكنندهی ایرانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این كه اخیرا شاهد بودیم كه عربستان با راه اندازی سفارتش در بغداد موافقت كرده این اقدام از نظر ایران چگونه ارزیابی میشود؟ اظهار داشت: دولت عراق از مدتها پیش در چارچوب جلسات همسایگان عراق در سطح وزرای خارجه، درخواست خود را برای بازگشایی سفارتخانههای خارجی مطرح كرده است. معتقدیم بازگشایی سفارتخانههای خارجی در بغداد گام مناسبی برای عادی شدن اوضاع امنیتی در عراق است.
امیر عبداللهیان در پاسخ به سوالی دربارهی دیدار سفرای ایران و آمریكا در حاشیهی این جلسه گفت: سفرای ایران و آمریكا در بغداد دیدار كوتاهی در حاشیهی مذاكرات به عمل آوردند كه در این دیدار، چارچوب مذاكرات كارشناسی مورد بررسی دو طرف قرار گرفت.
خبرنگاری از وی دربارهی طرح بحث منافقین در این مذاكرات پرسید، كه وی در پاسخ گفت: دربارهی گروه خاصی در این مذاكره بحث نكردیم اما در مجموع نگرانیهای خود را در مقولهی تروریسم در داخل عراق بیان كردیم.
رییس هیات مذاكرهكنندهی ایرانی در پاسخ به این سوال كه با توجه به اختلاف نظر ریشهای ایران و آمریكا، آیا به تعریف مشتركی دربارهی عراق رسیدید یا نه؟ گفت: اینكه به یك تعریف مشترك رسیدیم یا نه، باید گفت در جریان این مذاكرات در موضوع تروریسم و راههای ثبات و امنیت برای رسیدن به یك چارچوب مشخص برای كمك به ملت و دولت عراق بررسی كردیم و طبیعی است كه مذاكرات كارشناسی شرایط خاص خود را دارد و در پایان مذاكرات، جمعبندیهای لازم انجام میشود.
وی دربارهی پیگیری وضعیت ماموران كنسولی ایران كه بیش از هفت ماه پیش در اربیل ربوده شدهاند، گفت: در مرحلهی دوم مذاكرات این موضوع به تفصیل مطرح شد و این اقدام مغایر كنوانسیون وین را به آمریكاییها گوشزد كردیم.
وی افزود: هوشیار زیباری، وزیر خارجهی عراق تاكید كرد كه این افراد ماموران رسمی دولت ایران بوده كه در ساختمان كنسولگری كار و با هماهنگی دولت مركزی و محلی فعالیت میكردند.
به گفتهی عبداللهیان، این مساله از فرآیندهای خاص خود تا آزادی این دیپلماتها توسط جمهوری اسلامی ایران پیگیری خواهد شد.
وی در پایان دربارهی ادعای دخالت ایران در اوضاع داخلی عراق كه توسط آمریكاییها بیان میشود، اظهار داشت: اتهاماتی كه آمریكاییها وارد میكنند بیشتر در چارچوبهای رسانهای است. آمریكاییها سناریوهای تبلیغاتی خودشان را جدای از آنچه كه از درون مذاكرات پیگیری میشود طراحی میكنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.