11.08.2007

گزارش مصري درباره خط فقر: عضو كميسيون اجتماعي: ‌٢/٩ ميليون نفرزيرخط فقرشديدومطلق‌اند

ایسنا: ‌٥/١٠درصدشهري‌هاو‌١١درصد روستاييان زيرخط فقرمطلق‌اند
وزير رفاه و تامين اجتماعي در جلسه‌ي كميسيون اجتماعي مجلس گفت: هفت ميليون و 303 هزار نفر در كشور زير خط فقر مطلق هستند كه با در نظر گرفتن جمعيت خط فقر شديد شهري و روستايي، 9 ميليون و 242 هزار و 700 نفر در كشور زير خط فقر شديد و مطلق هستند.

موسي‌الرضا ثروتي ـ نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت ـ در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اين كه در جلسه‌ي گذشته‌ي كميسيون اجتماعي مجلس، ضيايي به عنوان رييس سازمان تامين اجتماعي معرفي شد از حضور وزراي كار و امور اجتماعي و رفاه و تامين اجتماعي در اين كميسيون خبر داد و اظهار كرد: جهرمي ـ وزير كار و امور اجتماعي ـ نسبت به عملكرد طرح بنگاه‌هاي زودبازده گزارشي ارايه داده و ميزان اشتغال و توزيع وام و طرح‌هاي به نتيجه رسيده را تشريح كرد.

وي تصريح كرد: وزير كار و امور اجتماعي در مورد عملكرد مثبت استان‌هايي كه در راستاي بنگاه‌هاي زودبازده اقدامات قابل توجهي انجام داده و هم‌چنين استان‌هايي كه راجع به بنگاه‌هاي زودبازده تاخير در عملكرد خود داشته‌اند توضيحاتي ارايه كرد.

ثروتي با اشاره به سوال شهبازخاني ـ عضو كميسيون اجتماعي مجلس ـ از مصري ـ وزير رفاه و تامين اجتماعي ـ در مورد رقم دقيق و كارشناسي خط فقر در كشور و اعتبار مورد نياز براي پوشش كامل اقشار آسيب‌پذير و هم‌چنين علت تاخير در اجراي پروژه‌ي تامين اجتماعي شهرستان ملاير و ميزان سرانه‌ي سلامت در سال جاري پاسخ وزير رفاه و تامين اجتماعي را به شرح زير اعلام كرد: در بند «ج» ماده‌ي 95 برنامه‌ي چهارم توسعه آمده است كه دولت مكلف به شناسايي و تحت پوشش قرار دادن كليه‌ي خانوارهاي زير خط فقر مطلق حداكثر تا پايان سال دوم برنامه به طور كامل از سوي دستگاه و نهادهاي متولي نظام تامين اجتماعي است.

نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت، با اشاره به ارايه‌ي گزارش از سوي وزير رفاه و تامين اجتماعي، خاطرنشان كرد: در راستاي اين چتر حمايتي و شناسايي و تحت پوشش قرار دادن اين اقشار در پنج سال گذشته اقداماتي صورت گرفته است كه در راستاي آن در سال 81 به خانواده‌هاي يك نفره، هشت هزار تومان به عنوان مستمري ماهانه و خانواده‌ي پنج نفره 18 هزار تومان پرداخت مي‌شد كه نرخ تورم در سال 81، 8/15 درصد و افزايش هزينه‌ي پرسنلي دولت نيز 5/23 درصد بود.

وي با اشاره به اين كه درصد افزايش مستمري مددجويان در سال 81، صفر بود؛ خاطرنشان كرد: سال‌هاي 82 و 83 نيز رقم‌هاي مستمري‌ها به همين حدود اعلام شده و درصد افزايش مستمري مددجويان نيز صفر بوده است.

اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس، با اشاره به اين كه در سال 84 در لايحه‌ي بودجه دولت مستمري و ماهانه‌ي مددجويان تحت پوشش تامين اجتماعي همان ميزان هشت تا 18 هزار تومان تعيين شده بود، افزود: مجلس زمان بررسي لايحه‌ي بودجه‌ي سال 84 مستمري و ماهانه‌ي اين افراد را 100 درصد افزايش داده و به 16 تا 26 هزار تومان رساند كه نرخ تورم اين سال نيز 1/12 درصد اعلام شده بود.

ثروتي خاطرنشان كرد: سال گذشته در حالي دولت در لايحه‌ي بودجه اين رقم را حداقل 25 هزار تومان و براي خانواده‌هاي پنج نفره 36 هزار تومان تعيين كرده بود كه نرخ تورم در اين سال 6/13 درصد و درصد افزايش مستمري مددجويان نيز همان مستمري ماهانه حداقل 25 هزار تومان اعلام شده بود كه اين رقم به ميزان حداقلي افزايش يافته بود.

نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت، در ادامه به اقدامات سازمان بهزيستي و عملكردها و تعهدات اين سازمان اشاره كرد و با بيان اين كه در سال 79 تعهدات اين سازمان 9/4 درصد و عملكرد آن 5/4 درصد بوده است، گفت: تعهد و عملكرد سازمان بهزيستي در سال‌هاي 80، 81، 82، 83 و 84 نيز حدودا همين درصد بوده است به طوري كه در سال 84 ميزان تعهد اين سازمان به 7/5 درصد و عملكردش 6/4 درصد اعلام شده است.

وي جمع اهداف عمل نشده از سال‌هاي 78 تا 84 را 1/1 درصد اعلام و تصريح كرد: اين رقم براي حدود يك ميليون و يكصد هزار نفر است به اين معنا كه تعهدات اين تعداد عملي نشده است.

اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس، با بيان اين كه در سال 85 به 9 ميليون نفر از نيازمندان تحت پوشش و غير تحت پوشش به طور سرانه 40 هزار تومان كالاي اساسي و بن خريد كالا داده شد، اظهار كرد: در اين شرايط خانواده‌ي پنج نفره حدود 200 هزار تومان بن و يا كالاي اساسي دريافت كرده‌اند.

به گفته‌ي ثروتي در سال جاري دولت يك ميليون نفر از پشت نوبتي‌هاي سال‌هاي گذشته را با اعتباري معادل بر 18 ميليارد تومان تحت پوشش كميته‌ي امداد قرار داد.

نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت، با يادآوري اين كه در بند «ل» ماده‌ي 97 قانون برنامه‌ي چهارم توسعه اعلام شده است تا افزايش مستمري ماهانه‌ي خانواده‌هاي نيازمند بي‌سرپرست و زنان سرپرست خانوار تحت پوشش دستگاه‌هاي حمايتي بر مبناي 40 درصد حداقل حقوق و دستمزد در سال اول برنامه‌ي چهارم باشد، افزود: وزير رفاه و تامين اجتماعي در راستاي تحقق اين بند توضيحاتي ارايه داده‌اند و اعلام كرد اين چهل درصد حداقل حقوق و دستمزد در سال اول برنامه محقق شده و اقدامات دولت نهم در حوزه‌ي حمايتي و بيمه‌يي به صورتي بوده است كه از نظر كمي در سال 86، 300 هزار خانواده حدود 2/1 ميليون نفر از افراد پشت نوبتي تحت پوشش دستگاه‌هاي حمايتي قرار گرفتند.

او گفت: دولت هم‌چنين 50 هزار جهيزيه‌ي بلاعوض در سفرهاي استاني خود به نيازمندان هديه داده و اين هديه علاوه بر 100 هزار سهميه‌ي نهادهاي حمايتي بوده است.

اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس، با اشاره به اين كه 500 هزار خانواده تحت پوشش كميته‌ي امداد و بهزيستي از پرداخت حق انشعاب آب، برق، گاز، فاضلاب و هزينه‌ي مربوط به پروانه‌ي ساخت مسكن نيز در سال جاري معاف شده‌اند، يادآور شد: براي تهيه‌ي مسكن 22 هزار نفر از معلولان و زنان سرپرست خانوار نيز طي سال جاري اعتبار تخصيص يافته است.

ثروتي هم‌چنين به بند «ب» تبصره‌ي 14 قانون بودجه‌ي سال جاري اشاره كرد و با اعلام اين كه طبق اين بند 300 ميليارد تومان براي حمايت از معلولان، آسيب‌ديدگان اجتماعي، آسيب‌ديدگان حوادث و سوانح، تامين هزينه‌ي تحصيل محرومان و كاهش فقر غذايي اختصاص يافته است، يادآور شد: از لحاظ كيفي حداقل پرداخت مستمري خانواده‌ي پنج نفره در سال 86 مبلغ 50 هزار تومان بوده و ساير كمك‌هاي غير نقدي نيز 35 درصد كالاي يارانه‌اي طبق بند «د» تبصره‌ي 15 قانون بودجه‌ي سال جاري است كه سرانه‌ي آن حدود 40 هزار تومان براي هر نفر و 200 هزار تومان براي خانواده‌ي پنج نفره است.

نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت، تصريح كرد: اين كمك‌ها صرف هزينه‌هاي دارو، درمان، پوشاك، بهداشت، تغذيه، مسكن و تحصيل فرزندان خانواده‌هاي تحت پوشش خواهد شد كه به گفته‌ي وزير رفاه و تامين اجتماعي با توجه به اقدامات صورت گرفته به اهداف برنامه‌ي چهارم توسعه در اين رابطه رسيده‌ايم.

وي با اشاره به سخنان مصري در جلسه كميسيون اجتماعي مجلس، افزود: از ديد وزير رفاه و تامين اجتماعي تصميم‌گيري‌ها و اقدامات صورت گرفته براي افراد تحت پوشش نه تنها غيرعلمي و غيرقانوني نبوده بلكه در راستاي عمل و الزامات قانوني برنامه‌ي چهارم توسعه صورت گرفته و دولت با دلسوزي نسبت به محرومان توجه جدي به اين امر داشته است.

اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس، به سوال دوم شهبازخاني ـ عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس ـ از وزير رفاه و تامين اجتماعي در مورد خط فقر در كشور اشاره كرد و يادآور شد: طبق گزارشات ارايه شده از سوي مصري در ماده‌ي 96 قانون برنامه‌ي چهارم توسعه دولت مكلف شده است تا با توجه به استقرار سازمان نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي در برنامه‌ي چهارم توسعه، پوشش جمعيتي خدماتي و حمايت‌هاي مالي را طبق قوانين از منابع درآمدي عمومي و درآمدهاي حاصل از مشاركت مردم از طريق فعاليت‌هاي بيمه‌يي، حمايتي و امدادي به صورت تدريجي افزايش و اجرا كند.

ثروتي افزود: در رابطه با اين موضوع در بند «الف» ماده‌ي 96 برنامه‌ي چهارم توسعه، هم‌چنين دولت مكلف شده است تا پوشش بيمه‌هاي اجتماعي در ارتباط با روستاييان عشاير و شاغلان شهري و بيمه‌ي اجتماعي را با مشاركت دولت و روستاييان انجام دهد كه اين اقدامات به شرح زير صورت گرفته است:

1 ـ تشكيل بيمه‌ي اجتماعي روستاييان عشاير از سه سال پيش تاكنون؛

2 ـ كمك دولت در قالب دو سوم حق بيمه‌ي روستاييان عشاير؛

3 ـ مشاركت روستاييان در يك سوم حق بيمه‌ي خود.

نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت، تصريح كرد: حق بيمه‌ي روستاييان در سال 84، 30 ميليارد تومان؛ سال 85، 160 ميليارد تومان و سال جاري 152 ميليارد تومان تعيين شده بود.

به گفته‌ي او دولت در سال جاري 312 ميليارد تومان براي 374 هزار خانواده‌ي روستاييان و عشاير نيز خدمات ارايه شده است.

اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس، با اشاره به اين كه سرانه‌ي كمك دولت طبق بودجه‌ي سال جاري براي بيمه‌ي رانندگان حمل و نقل عمومي نيز در هر ماه 18 هزار و 300 تومان است، افزود: از اين مبلغ 27/10 را دولت براي رانندگان حمل و نقل عمومي بار و مسافر درون و برون‌شهري اختصاص مي‌دهد كه در بودجه‌ي امسال حدود 100 ميليارد تومان براي بيمه‌ي رانندگان كه حدود يك ميليون نفر در سال جاري را تشكيل مي‌دهد پرداخت مي‌شود.

ثروتي با اشاره به بيمه شدن خادمان مساجد طبق بودجه‌ي سال جاري به بيمه شدن خانواده‌هاي تحت پوشش كميته‌ي امداد و سازمان بهزيستي اشاره كرد و گفت: اين تعداد شامل 42 هزار خانواده مي‌شوند كه در اين راستا بيمه‌ي درمان براي كل روستاييان و خانواده‌هاي مددجوي تحت پوشش كميته‌ي امداد و بهزيستي نيز اجرا خواهد شد.

نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت، با اعلام اين خبر كه لايحه‌اي در دولت براي بيمه شدن صنعتگران صنايع دستي در دست بررسي است، افزود: به‌زودي اين طرح به مجلس ارايه خواهد شد.

وي درباره بيمه‌ي درمان ساكنان روستاها و شهرهاي زير 20 هزار نفر جمعيت، گفت: در اين راستا هفت هزار پزشك در مراكز روستاهاي بزرگ به كار گرفته شده و سيستم ارجاع و پزشك خانواده نيز در حال اجراست. هم‌چنين استقرار اكيپ پزشك و پرستار و ماما و ايجاد داروخانه‌ها و مراكز بهداشتي در روستاها و اختصاص 270 قلم دارو براي هر داروخانه و دريافت نمونه‌هاي مورد آزمايشگاه روستاييان نيز از ديگر اقدامات لازم در راستاي بيمه‌ي درمان روستاييان است.

به گفته‌ي ثروتي طبق بند «ب» ماده‌ي 96 برنامه‌ي چهارم توسعه بايد تمامي افراد تحت پوشش بيمه‌ي همگاني با پايه‌ي خدمات درماني قرار گيرند كه اين به معناي رشد 100 درصد سهم دولت در مورد بستر بيماران با اختصاص اعتبار در اين زمينه است.

اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس، در مورد بازنشستگان نيز به گزارش ارايه شده از سوي وزير رفاه و تامين اجتماعي اشاره كرد و با اعلام اين كه حقوق بازنشستگان كشوري و لشكري و تامين اجتماعي 69 درصد افزايش يافته به طور متوسط ماهيانه 6/1 ميليون ريال تا 3/2 ميليون ريال به اين افراد پرداخت مي‌شود.

او در مورد بيمه‌ي مكمل درمان بازنشستگان نيز، افزود: 100 درصد اعتبار بيمه‌ي مكمل درمان بازنشستگان با هزينه‌اي حدود 28 ميليارد تومان به شرايط جسمي و سني بازنشستگان، خدمات درمان مضاعف و مكمل ارايه مي‌شود.

نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت، هم‌چنين در مورد كمك هزينه‌ي عائله‌مندي و حق اولاد بازنشستگان نيز، گفت: با تصويب مجلس و لايحه‌ي دولت كمك هزينه‌ي عائله‌مندي و حق اولاد بازنشستگان كشوري و لشكري كه زير 300 هزار تومان حقوق مي‌گيرند به سه برابر افزايش يافته است. هم‌چنين در ارتباط با توزيع سبد كالاها نيز بين كارمندان و بازنشستگاني كه كم‌تر از 400 هزار تومان حقوق دارند حقوق سرانه‌ي 31 هزار و 800 توماني داده شده است كه تقريبا پنج ميليون نفر جمعيت جامعه هدف را تشكيل داده تشكيل مي‌دهد.

ثروتي با يادآوري اين كه وزير رفاه و تامين اجتماعي آمار دقيق و كارشناسي جمعيت زير خط فقر كشور و اعتبار مورد نياز براي پوشش كامل اقشار آسيب‌پذير را در گزارشي به كميسيون اجتماعي مجلس ارايه كرد، گفت: خط فقر شديد شهري 65 هزار تومان با نرخ 8/2 درصدي اعلام شد كه به اين ترتيب جمعيت زير خط فقر شديد شهري يك ميليون و 278 هزار نفر است. در اين راستا تعداد روستايياني كه زير خط فقر شديد هستند 661 هزار و 700 نفر با نرخ 9/2 درصدي اعلام شد كه اين افراد درآمدي بالغ بر 51 هزار و 400 تومان داشته‌اند.

اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس، تعداد جمعيت كل زير خط فقر شديد روستايي و شهري در كشور را حدود يك ميليون 939 هزار و 700 نفر طبق گزارش‌هاي ارايه شده اعلام كرد و افزود: خط فقر مطلق شهري طبق گزارش ارايه شده از سوي وزير رفاه و تامين اجتماعي 162 هزار و 500 تومان و نرخ آن 5/10 درصد در شهر و 11 درصد در روستا عنوان شده است كه جمعيت زير خط فقر مطلق شهري چهار ميليون و 793 هزار نفر و جمعيت زير خط فقر مطلق روستايي دو ميليون و 510 هزار نفر است.

وي يادآور شد: جمعا هفت ميليون و 303 هزار نفر در زير خط فقر مطلق در كشور بوده كه با در نظر گرفتن جمعيت خط فقر شديد شهري و روستايي 9 ميليون و 242 هزار و 700 نفر در كشور زير خط فقر شديد و مطلق هستند.

نماينده‌ي مردم بجنورد در خانه‌ي ملت، افزود: ميزان مواد غذايي تامين‌كننده در روز براي هر فرد طبق الگوي غذايي2100 كيلو كالري است كه مجموعه‌ي غلات و لبنيات و انواع گوشت سفيد و قرمز شامل اين الگوي غذايي مي‌شود.

به گفته او بر اساس آمارهاي ارائه شده از سوي جامعه‌شناسان و با توجه به گزارش‌ها و تغيير تعداد جمعيت، وضعيت اقتصادي و تورم موجود در كشور به نظر مي‌رسد حدود 12 ميليون نفر در كشور زير خط فقر شديد و مطلق باشند چرا كه آمارهاي استناد شده مربوط به سال‌هاي پيش است.

ثروتي با بيان اين كه هنوز آمار و ارقام خط فقر در سال 86 استخراج نشده است در پايان، يادآور شد كه وزير رفاه و تامين اجتماعي به سوال شهبازخاني در مورد علت تاخير پروژه‌ي تامين اجتماعي شهرستان ملاير را نيز توضيح دادند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates