ترويج دقيق! فحشا، قربة الي الله!
بازتاب: پس از توقيف روزنامه شرق برخي رسانهها به بهانه خبررساني درباره اقدام سوال برانگيز اين روزنامه در انتشار مصاحبه يك فرد بدنام و تقبيح آن، خواسته يا ناخواسته به ورطه ترويج فرد مذكور و گروه و مسلك وي افتادند.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، شنبه گذشته پس از اقدام سوال برانگيز روزنامه شرق در انتشار مصاحبه يك فرد بدنام، برخي رسانهها تلاش كردند بدون اشاره به نام و گروه وي، به هشدار درباره اين اقدام در زماني بپردازند كه حساسيتهاي سياسي دغدغه اصلي مسوولان مطبوعات و دولت را تشكيل ميدهد. اما برخی رسانهها پس از برخورد با این روزنامه رویکرد متفاوتی را در پيش گرفتند.
شگفتيآورترين اقدام در اين زمينه، روز گذشته توسط يك خبرگزاري حامي دولت انجام شد كه 6 روز پس از اقدام شرق و 4 روز پس از توقيف آن، در گزارشي مشروح همراه با انتشار تصوير زن مذكور، به تشريح دقيق جزئيات نظرات غير اخلاقي مصاحبه شونده پرداخت.
برخي احتمال ميدهند انتشار اين مطلب در خروجي خبرگزاري مذكور ناشي از تعطيلات تابستاني و تعطيلي جمعه بوده و بدون بررسي اكثريت عوامل عاقل و متدين اين خبرگزاري صورت گرفته است. ولي همين توجيهات از طرف روزنامه شرق مورد قبول قرار نگرفت و مجموعهاي از عوامل آن بهخاطر اين اشتباه دست كم تا مدتي از كار بي كار شدند.
عدهاي نيز كاركرد اين مطلب را به دليل عنوان و زمان انتشار آن، يعني چند روز پس از انتشار مطلب مذكور و برخورد با روزنامه، در راستاي خوش خدمتي به مسوولان دولتي برخوردكننده ارزيابي ميكنند. هرچند به نظر ميرسد مطلب اين رسانه از اصل مصاحبه زشتتر است و خاطره ويژهنامه «شلمچه» را زنده ميكند كه با اهداف انتخاباتي، چند روز مانده به دوم خرداد 76، به چاپ بريدههاي غيراخلاقي برخي رمانها پرداخت و همچون اين رسانه از خوانندگان خود پوزش خواست!
يكي از بينندگان «بازتاب» با طرح اين سوال كه آيا برخوردي مشابه با خبر مندرج خواهد شد؟ نوشت: «درج چنين مطالبي حتي با ايما و اشاره در يك سايت غير وابسته نه تنها باعث مسدود شدن ميشد، بلكه برخورد با مسئولان آن را ميتوانست در پي داشته باشد ..از آنجائي كه برخورد يك بام و دو هوا با رسانه ها از طرف متوليان امر در سالهاي اخير به يك سنت تبديل شده مقايسه متن خبرگزا ي نيمه دولتي با مصاحبه انجام شده در روزنامه شرق كه باعث توقيف آن شد، بخوبي نشانگر اين واقعيت تلخ مي باشد.»
گفتني است چندي پيش آيتالله شيخ مجتبي تهراني، شاگرد برجسته امام خميني(ره) و استاد شهير اخلاق در بيان علت تعبير «احسنالقصص» قرآن به داستان يوسف گفتند، در اين داستان قبيحترين گناهان با بياني عفيف و خالي از اثرات سوء بيان شده و همين امر علت استفاده قرآن از تعبير «احسنالقصص» براي توصيف داستان يوسف و زليخاست.
پیام برای این مطلب مسدود شده.