15.08.2007

روزنامه های اروپا و برکناری دو وزير دولت احمدی نژاد

پیک ایران: دويچه وله : فرانكفورتر آلگماينه: بركنارى دو وزير دولت احمدی‌نژاد بيش از هر چيز در رابطه با وضعيت متشنج اقتصادى درايران است… تحريم اقتصادى تاثيرات خود را آشكار مى كند. ۱۵ درصد تورم تقريبى در ايران سبب رشد نارضايتى مردم شده است.

مطبوعات بين المللى در تفسيرهاى امروز خود (۱۴ اوت) به بركنارى وزيران نفت و صنايع و معادن در ايران پرداختند و در اينباره بررسى هاى خود را، به شرايط اقتصادى حاكم بر ايران ورابطه آن با ترميم كابينه در زمان حاضر اختصاص دادند. پيشنهاد كشورهاى اروپايى مبنى بر شروع گفتگو با نيروهاى راديكال در خاورميانه به منظور پيشبرد روند صلح يكى ديگر از موضوعات مورد بررسى در روزنامه هاى آلمان و جهان بود.

روزنامه آلمانى ”فرانكفورتر آلگماينه“ در تفسير خود درباره تغييرات در كابينه دولت ايران مى نويسد:

« دلايل ترميم تازه هيئت دولت در ايران ظاهراً روشن نيست. اما مى توان چاره‌اى براى اين بى‌اطلاعى يافت. محمود احمدى نژاد، رئيس جمهور ايران، پيش از سفر خود به كابل وزاى نفت و صنايع ومعادن را از كاربركنار كرد. بركنارى اين دو وزير بيش از هر چيز در رابطه با وضعيت متشنج اقتصادى درايران است. وزير نفت مسئول كليدى ترين بخش اقتصاد در ايران است زيرا درآمدهاى صادراتى اين بخش، ۸۰ درصد از بودجه كشور را تشكيل مى دهند. با توجه به شرايط ايران، افزايش بهاى بنزين در هفته هاى گذشته چنان بالا بود كه منجر به ذخيره بنزين از سوى مردم شد. البته اين موضوع در رابطه با كمبود نفت نيست، بلكه بيشتر در ارتباط با پالايشگاه هايى است كه به لحاظ تكنيكى قديمى و فرسوده‌اند.»

روزنامه ”فرانكفورتر آلگماينه“ در ادامه بررسى خود مى نويسد:

تحريم اقتصادى تاثيرات خود را آشكار مى كند. صنايع در ايران نيزپيشرفتى نشان نمى دهند و در بهترين حالت تنها دچار ركودند. ۱۵ درصد تورم تقريبى در ايران سبب رشد نارضايتى مردم شده است. تاكنون مصرف كالاها تنها راه جبران كمبود هاى ديگر براى مردم ايران بوده است. احمدى نژاد به مردم محروم وعده ورود به دوران طلايى را داده بود، البته سخن ازاين دوران ديگر به هيچ وجه مطرح نيست.»

روزنامه ”كلنر اشتادت آنتسايگر“ چاپ آلمان در تفسير خود از گفتگوى سياستمداران اروپايى با نمايندگان حماس ارزيابى ارايه مى دهد و در اين زمينه مى نويسد:

« از ده ها سال پيش روند صلح در خاورميانه پيشرفتى نداشته است و دلايل آن نيزهميشه يكسان بوده است. شايد بدين خاطر سياستمداران اروپايى مكرراً پيشنهاد مى كنند كه راه ناهموار اختلافات را بايد با مصالح قديمى ترميم كرد، از اين ميان مى توان به ايده گفتگو با نيروهاى معتدل درون حماس اشاره كرد. اما اين نيروهاى معتدل كجا هستند؟ و چه حرفى درباره به رسميت شناختن اسرائيل دارند ؟ آنها در اين‌ زمينه هيچ سخنى نمى گويند. تنها با انكار شديد واقعيت مى توان انتظار داشت كه حماس از طريق فعاليت هاى جذاب تعديل شود. و اين موضوع تنها به خاطر سياست نابودى اسرائيل از سوى حماس نيست. هركس كه نمى خواهد، فلسطينى ها در زندانى سرباز زندگى كنند، نمى تواند بطور رسمى با نمايندگان حماس بدون بيش شرط هايى وارد گفتگو شود. سياست واقعگرايانه اروپا در اين زمينه مجاز به زياده روى نيست.»

روزنامه ”لا رپوبليكا“ چاپ ايتاليا درباره گفتگو با نيروهاى افراطى در خاورميانه از جمله حماس مى نويسد:

«گفتگو با حماس، صرف نظر از جهت گيرى تروريستى اين گروه، بى ثمر نيست. اما پيش از اين امر بايد حماس گام نخست را درجهت گفتگو بردارد. حماس بايد نخست آمادگى خود را براى گفتگو نشان دهد. حماس تاكنون از برسميت شناختن اسرائيل سرباز زده و حاضر نيست كه دست از خشونت بردارد علاو بر آن از پذيرش قرارهاى بين المللى ميان اسرائيل و فلسطين در اسلو و پس از آن خودارى مى كند. براى برقرارى گفتگو، بايد نخست از سوى اسلام گرايان سنگر گرفته در نوار غزه گشايشى صورت گيرد. بطور مثال تعديلى در سياست هاى سرسختانه. در غير اينصورت شروع مذاكرات به هرشكلى به منزله پشتيبانى از افراطگرايى خواهد بود.»

روزنامه فرانسوى ”لا كروا“ درباره فعاليت بيشتر كشورهاى اروپايى براى يافتن راه حلى در زمينه صلح در خاورميانه مى نويسد:

«اعلام حمايت همه جانبه غرب از محمود عباس،رئيس جمهور فلسطين، نبايد حتماً به معناى نشانه مثبتى در نظر گرفته شود. براى آنكه اين حمايت معنايى درست يابد، بايد ابعاد كاملاً ديگرى به خود گيرد. يارى واقعى به رئيس جمهور فلسطين به معناى سازماندهى خروج مهاجرين اسرائيلى از مناطق فلسطين است تا مقدمات براى برپايى يك دولت تواناى فلسطينى فراهم شود. در روزهاى گذشته اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل، و شيمون پرز، رئيس جمهور اين كشور با توجه به در پيش بودن كنفرانس خاورميانه در پاييز امسال حسن نيت خود را در اينباره نشان داده‌اند.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates