19.08.2007

حمله افراد مسلح به خودروها در محور چابهار- ایرانشهر

رادیوفردا: گزارش های رسيده از ايران حاکيست که بامداد روز يکشنبه افراد مسلح چندين خودرو را در مسير چابهار- ايرانشهر آتش زده و چندين نفر را به گروگان گرفته اند.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ايران، ايرنا، به نقل از معاون اجتماعی و ارشاد قرارگاه عملياتی رسول اکرم خبر داد که «ساعت هفت صبح روز يکشنبه تعدادی اشرار مسلح اقدام به راهبندان مسير چابهار- ايرانشهر حوالی پل سنگان کرده و تعدادی خودروها متعلق به مردم را آتش زدند.»

سرهنگ محمد جواد اثنی عشری افزود:« اشرار مسلح دو مسافر عبوری را نيز به گروگان بردند و هنوز مشخص نيست که آيا در اين حادثه فرد يا افرادی شهيد و مجروح شده اند.»

در همين حال، رييس دبيرخانه شورای اطلاع رسانی نيروی انتظامی گفته است که بر اساس آخرين اخبار ۱۲ تن در جريان حمله «اشرار مسلح» به گروگان گرفته شده و به پاکستان انتقال داده شده اند.

سرهنگ مهدی احمدی افزود: «بر اساس آخرين اخبار و اطلاعات به دست آمده، اشرار موفق شده اند به همراه ۱۲ گروگان خود از کشور خارج و به سمت پاکستان متواری شوند.»

از سوی دیگر، خبرگزاری مهر به نقل از يک منبع آگاه در استان سيستان و بلوچستان که نام او فاش نشده است گزارش داده که « اشرار پس از بستن جاده، خودروهای عبوری را که شامل پنج خودروی سواری بود را متوقف و پس از پياده کردن سرنشينان، با آرپيجی خودروهای متوقف شده را منفجر و همراه با گروگان ها که احتمالا پنج يا شش نفر بودند از محل گريختند.»

مقام های محلی گفته اند که اين حمله توسط گروه جندالله، وابسته به عبدالمالک ريگی صورت گرفته و آنها هنوز درخواستی ارائه نکرده اند.
اين خبرگزاری در عين حال گفته است که در اين زمينه آمارهای متفاوتی از سوی مسئولين ارائه می شود و يک مقام محلی اظهار داشته که تعداد افراد به گروگان گرفته شده، ۲۰ نفر و تعداد ماشين های آتش زده نيز هشت دستگاه از جمله يک دستگاه اتوبوس است.

مقام های محلی گفته اند که اين حمله توسط گروه جندالله، وابسته به عبدالمالک ريگی صورت گرفته و آنها هنوز درخواستی ارائه نکرده اند.

برخی منابع در جمهوری اسلامی ايران اين گروه را «مرتبط با القاعده» خوانده اند و رسانه های داخلی از آنها با عنوان «اشرار» ياد می کنند. «اشرار»، عنوانی است که در دو دهه اخير بيشتر برای توصيف گروههای مسلح قاچاق مواد مخدر استفاده شده است.

استان ناآرام ایران

استان سيستان و بلوچستان در سال های اخير صحنه برخی اقدامات خشونت بار و گروگانگيری بوده است که مقامات ايران، آن را به «قاچاقچيان مواد مخدر» و «اشرار» نسبت می دهند.

گروگانگيری روز يکشنبه دومين مورد از اين دست اقدامات ظرف يک هفته گذشته است. دوشنبه هفته گذشته، ۲۲ مرداد، اعلام شد که دو گردشگر بلژيکی در محور بم – زاهدان توسط افراد ناشناسی ربوده شدند. اين دو گردشگر پس از چند روز آزاد شدند.
در يکی از خونين ترين موارد حمله به شهروندان ايرانی در اين استان، افراد مسلح که گفته می شود وابسته به گروه جندالله بوده اند در ۲۵ اسفند ۱۳۸۴ با مسدود کردن راه ارتباطی زابل- زاهدان در حوالی تاسوکی ۲۲ نفر را کشتند و هفت نفر را نيز به گروگان گرفتند.

وزارت کشور ايران در آن زمان اعلام کرد که عمليات گسترده ای را برای تعقيب «اشرار مسلحی» که اين حمله را انجام داده بودند آغاز کرده و باندهای آنها را متلاشی کرده است.

اين در حالی است که به گفته منابع داخلی ايران، نيروهای امنيتی جمهوری اسلامی در اين زمينه موفقيت های محدودی داشته اند.

در سال گذشته نيز درگيری ها و بمبگذاری هايی در شهر زاهدان، مرکز استان سيستان و بلوچستان بوقوع پيوست که در جريان آنها دهها نفر از جمله تعدادی از نيروهای وابسته به سپاه پاسداران کشته شدند.

برخی مقام های محلی استان، دولت پاکستان را متهم کرده اند که از گروه های مسلح در منطقه حمايت می کند و اين کشور را «پايگاه امن اشرار و قاچاقچيان» می دانند.

گروگانگيری روز يکشنبه دومين مورد از اين دست اقدامات ظرف يک هفته گذشته است. دوشنبه هفته گذشته، ۲۲ مرداد، اعلام شد که دو گردشگر بلژيکی در محور بم – زاهدان توسط افراد ناشناسی ربوده شدند. اين دو گردشگر پس از چند روز آزاد شدند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates