مقابله ایران با تحریمهای مالی
بیبیسی: معاون بانک مرکزی گفته است ایران سهم دلار در ذخایر ارزی خود را کاهش داده است
روزنامه بریتانیایی تایمز مالی (فایننشال تایمز) در شماره روز چهارشنبه، 22 اوت، متن مصاحبه ای را با معاون بانک مرکزی در مورد اثرات تحریم مالی ایران منتشر کرده است.
این گزارش که با عنوان “ایران می گوید بر تحریم بانکی معاملات دلاری فائق آمده است”
چاپ شده حاوی اظهارات محمد جعفر مجرد، معاون بانک در مصاحبه با گارث اسمیت Gareth Smyth خبرنگار اعزامی تایمز مالی به تهران است و به نحوه برخورد ایران با محدودیت های اعمال شده از سوی بانک های خارجی اختصاص دارد.
تایمز مالی به نقل از آقای مجرد می نویسد که ایران بر آسیب های کوتاه مدت ناشی از اقدام بانک های بین المللی در کاهش معاملات خود با ایران فائق آمده است.
به نوشته این روزنامه، معاون بانک مرکزی ایران گفته است که “دوراندیشی” دولت در زمینه سیاست های مالی باعث تثبیت چشم انداز اقتصادی ایران شده است.
تایمز مالی می نویسد که سخنان آقای مجرد در حالی انتشار می یابد که بانک آلمانی درسدن اعلام کرده است که ارتباط خود با ایران را قطع می کند در حالیکه این سومین بانک آلمانی است که به کاهش یا قطع روابط خود با ایران مبادرت می ورزد.
به نوشته تایمز مالی، بانک آلمانی درسدن ارتباط مالی خود با ایران را قطع کرده و دویچه بانک و کومرز بانک آلمان هم معاملات خود با جمهوری اسلامی را کاهش داده اند
به نوشته تایمز مالی آقای مجرد پیش بینی کرده است که تا پایان سال جاری ایرانی موجودی صندوق ذخیره ارزی به بیش از نه میلیارد دلار خواهد رسید.
این روزنامه می افزاید که معاون بانک مرکزی گفته است که انتظار ندارد دولت محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری که در نخستین سال تصدی خود بودجه دولت را بیش از بیست درصد افزایش داد، درصدد افزایش بودجه مصوب سال مالی 2008-2007 (1386) برآید.
خبرنگار تایمز مالی نوشته است که گرچه هنوز نمی توان در مورد تاثیر جیره بندی بنزین که در ماه ژوئن به اجرا گذاشته شد اظهار نظر قطعی کرد اما آقای مجرد گفته است که بانک مرکزی “امیدوار است” که ارزش واردات بنزین در طول سال جاری کمتر از 5 میلیارد دلار باشد.
کاستن از سهم دلار
به گفته این روزنامه، هزینه رشد واردات ایران، که سهم آن در مصرف داخلی به 40 درصد می رسد، از طریق برداشت از صندوق ذخیره ارزی تامین شده است.
به نوشته تایمز مالی آقای مجرد، که تحصیل کرده آمریکا و از مشاوران سابق مدیر اجرایی صندوق بین الملل پول است، گفته است که ایران مشکلات ناشی از تلاش دولت آمریکا برای قانع کردن بانک های عمده اروپایی در توقف معاملات دلاری با جمهوری اسلامی را پشت سر گذاشته است.
معاون بانک مرکزی گفته است ایران در حال حاضر 70 درصد از درآمد نفتی رو به رشد خود را – که سال گذشته با افزایشی معادل 13.6 درصد به 54 میلیارد دلار رسید – در ارزهای غیردلاری دریافت می کند
تایمز مالی
این روزنامه به نقل از معاون بانک مرکزی می نویسد که ایران در حال حاضر 70 درصد از درآمد نفتی رو به رشد خود را – که سال گذشته با افزایشی معادل 13.6 درصد به 54 میلیارد دلار رسید – در ارزهای غیردلاری دریافت می کند.
به نوشته تایمز مالی پس از آنکه ایالات متحده فعالیت بانک های سپه و صادرات در بازارهای آن کشور ممنوع کرد، بانک های ایرانی صدور اعتبارنامه های تجاری به دلار را متوقف کردند.
تایمز مالی می نویسد که آقای مجرد گفته است که ایران بخش کمتری از ذخایر ارزی خود را به دلار نگاهداری می کند اما نسبت به حفظ میزان ذخایر ارزی ابراز خوشبینی کرد در حالیکه صندوق بین الملل پول میزان این ذخایر در ماه سپتامبر سال 2006 را 55.6 میلیارد دلار تخیمن زده بود.
آقای مجرد در مصاحبه با تایمز مالی به بانک ها و شرکت های اروپایی طرف معامله با ایران توصیه کرد که گام بعدی خود را به دقت بررسی کنند و در اشاره به گسترش روابط اقتصادی ایران با کشورهای آسیایی و عرب، افزود “اگر آنها حالا از بازار ایران خارج شوند، هیچ تضمینی وجود ندارد که در زمان مساعدتر بتوانند به این بازار بازگردند.”
تایمز مالی می نویسد که بانک درسدن اعتبار مالی در اختیار شرکت های آلمانی فعال در ایران قرار می دهد و در زمینه حساب های شخصی هم فعالیت دارد.
این روزنامه یادآور می شود که دویچه بانک و کومرز بانک آلمان هم پیش از این سطح معاملات خود با ایران را کاهش داده اند اما آقای مجرد می گوید که این تصمیم در واکنش نسبت به فشار سیاسی ایالات متحده اتخاذ شده و به صادرات اروپاییان به ایران لطمه زده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.