برای برگزاری انتخابات سالم! هاشمی: با رهبری مذاکره میکنم
خُسن آقا: این گفته به معنی آن است که همه چیز در حکومت آخوندی به دم رهبر متصل است، اگر او اراده کند انتخابات آزاد!! برگزار خواهد شد در غیر این صورت خیر!
آفتاب: رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست خارجی ایران باید بتواند از حق هستهای كشورمان دفاع کند و بر سر این حق بایستد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار با جمعی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشكده حقوق،علوم سیاسی و زبانهای خارجه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزود: میایستیم، مقاومت میکنیم و ضررهایش را هم میدهیم، ولی باید به گونهای عمل کنیم که این به یک مصیبت برای کشورمان تبدیل نشود و موضع ما مشخص و حرکت مستقیم به سمت صلحآمیز کردن قدرت هستهیی باشد.
وی یادآور شد: قبل از انقلاب، آمریکا، آلمان و فرانسه در مساله هستهیی ایران حضور داشتند. 20 نیروگاه طراحی شده بود و در غنیسازی در فرانسه شریک شده بودیم و سهم زیادی داشتیم و سرمایهگذاری کردیم و بنا نبود که ایران در یک مساله عقب باشد. بعد از انقلاب چند سالی متوقف شد، آلمانیها رفتند. کار خود را از صفر شروع کردیم و به تدریج پیش رفتیم تا توانستیم این تکنولوژی را بدست آوریم و گاهی هم کمک گرفتیم و واقعا مظلومترین هستیم كه حق ملت، انقلاب و کشورمان را اینطور تحت فشار قرار میدهند و مدعیند ما به طرف بمب هستهای میرویم در حالیکه در کنار ما پاکستان و هند بودند كه در این مسیر رفتند و ما اصلا نمیخواهیم این کار را بکنیم.
هاشمی رفسنجانی همچنین با اشاره به موضوع انتخابات اظهار كرد: سعی داریم انتخاباتی سالم برگزار شود، حق مردم ضایع نشود، مردم با علاقه شرکت کنند و اگر انتخابات پرشور و آزادی برگزار کنیم، استحکام جدیدی به نظام تزریق میشود و به طور مشخص باید در تایید صلاحیتها و آزادی رای همانطور که قانون خواسته عمل کنیم و نیازی به سر و صدا نمیبینیم. بالاخره با مقام معظم رهبری و شورای نگهبان و جاهای دیگر صحبت میکنیم و شاید از این جهت بیشتر بتوانم موثر باشم و روشن است که انتخابات آزاد و سالم به نفع همه است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در بخشی از سخنان خود خاطرنشان كرد: در چشمانداز روی تكنولوژی برتر تکیه کردیم، روی تحصیل انرژی از طریق جوش هستهیی که خیلی مهم است و بهتر از شکافت هستهیی است و موارد IT که از راههای مهم سرعت پیشرفت در دنیاست. سند چشمانداز باید هر سال ما را یک گام به جلو ببرد تا از 28 کشوری که خواستیم در پایان دوره 20 ساله در بین آنها اول باشیم در همه شاخصها جلو بیفتیم كه فعلا اینگونه نیست و اگر اصل 44 درست اجرا، مشورت با صاحبنظران انجام شود، از انتقاد ابایی نداشته باشیم این روند بهتر میشد. برخی صحبتهای مقام معظم رهبری خیلی جامع در رسانهها منعکس میشود و برخی مغفول واقع میشود و اینها جزو وظایف ایشان است که به تصویبات تایید شده مجمع نظارت کنند که این وظیفه را به مجمع واگذار کردند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه «در طراحی آموزشهای اولیه در ابتدای انقلاب در قانون اساسی آوردهایم که دانشگاهها هم مثل آموزش و پرورش به حد نیاز کشور باید رایگان باشند و این جزو مصوبات قانون اساسی ماست»، ادامه داد: بعدها دیدم که امکانات دولت به حدی نیست که تقاضای تحصیل جوانان ما را تامین کند زیرا حدود 150 هزار نفر دانشجو میپذیرفتیم که معادل یک بیستم متقاضیان بود و بسیاری نیز به دلیل مایوس بودن شرکت نمیکردند و روشن شد که با امکانات دولتی نمیتوان نیاز تحصیلات عالیه را پاسخ گفت؛ لذا تفکر اتکا به امکانات مردم پیش آمد و امام(ره) هم پذیرفتند.
هاشمی رفسنجانی افزود: اوایل انقلاب تفکر دولتی کردن تقریبا همه انقلابیون را گرفته بود و ورود بخش خصوصی یا غیردولتی را نمیپذیرفتند ولی چون نیاز و تشنگی بود دانشگاه آزاد موفق شد و مردم و بخش خصوصی هم حمایت کردند و الان هم تا حدودی از نتیجه کار راضی هستیم زیرا به هر حال خلائی را پر کرد و یک نیاز واقعی مردم را جواب داد ولی این سوال همیشه خیلی مستدل است که اگر دانشگاه آزاد نبود این 2 میلیون فارغ التحصیل و یک میلیون و 300 هزار دانشجو و دهها هزار استاد در کجا بودند و آیا اینها دیپلم بیکار بودند، خارج رفته بودند، درس خوانده بودند؟
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این دانشگاه مال کسی نیست و هیچ کسی در این کشور نیست که سهمی در این دانشگاه داشته باشد و یک موسسه غیرانتفاعی است و نهایتا پیشبینی شده است که اگر روزی به این امکانات نیازی نبود به بیتالمال برگشت داده شود و سعی کردیم همیشه شهریه در حد نیاز جاری دانشگاه باشد به علاوه توسعه که 25 درصد درآمد را صرف توسعه میکنیم.
وی اظهار كرد: از سال گذشته قرار شد وامهایی داده شود كه وقتی دانشجو فارغ التحصیل شد و شغل پیدا کرد به تناسب درآمد شغلی بازپرداخت کند و امسال نیز مجلس 60 میلیارد تومان تصویب كرد که تا سقف 30 تا 50 درصد هزینه تحصیلی را بتوانیم با این مبلغ بپردازیم و سال آینده هم انشاءلله بیشتر میشود و پیگیری میکنیم خانوادهها تحت فشار تحصیلی قرار نگیرند.
هاشمی رفسنجانی یکی دیگر از اقداماتی که باید در دانشگاه صورت گیرد را رشد سطح كیفی دانشگاه تا سطح عالی در ایران و برخی از کشورها ی دیگر دانست و افزود: این فقط به کمک خود دانشجویان بستگی دارد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره کار سیاسی در دانشگاه آزاد بیان داشت: قطعا انتظار داریم عقاید خود را اجرا کنیم و فکر میکنیم فضای باز و اجازه اظهار نظر و نقد به صورت منطقی به نفع کشور است و حداقل تحمل شنیدن اعتراض به نفع جامعه، پیشرفت علم و اتحاد و همدلی است و این سنت پیامبر(ص) و ائمه(ع) ما بوده و فضای اسلامی باید فضای تحمل اظهار نظر، شنیدن حرف دیگران و انتخاب حرف بهتر که عامل رشد و تکامل است، باشد و انتظار داریم دانشگاه آزاد اسلامی اینگونه باشد.
وی کلمه آزاد را که در نام این دانشگاه به کار میرود را از یک جهت تحصیلی و از جهت دیگر فضای آزاد تعریف كرد و گفت: اینکه در نام این دانشگاه گفتیم اسلامی، همین آزادی یک حکم اسلامی است و به نفع اسلام است و اگر محدودیتهایی در برخی دانشگاهها هست به نظر من با سیاستهای دانشگاه نمیسازد، منتها در وضع کلی حاکم بر دانشگاه های کشور، دانشگاه آزاد هم که تافته جدا بافته نیست.
هاشمی رفسنجانی گفت: با اتکا به مردم انقلاب کردیم، جنگیدیم و دفاع کردیم، و متکی به مردم کشور را ساختیم و امروز هم نیاز اتکا به مردم بسیار بالاست و تحمیل عقیده به مردم و جوانان حقیقتا جواب نمیدهد و از زمانی که بیداری جامعه بشری پیش آمده هیچ وقت در تنگنا قرار دادن مردم در دراز مدت جواب نداده ولی اگر فضا آزاد باشد و مردم در ابراز نظر و شرکت در امور سیاسی خود احساس راحتی کنند، ممکن است حرفهای مخالف در فضای جامعه زیاد پیدا شود، اما در نهایت به طرف انسجام میرویم.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام قانون اساسی ایران را بسیار مترقی دانست و ادامه داد: در قانون اساسی تعدد احزاب و حق اظهار نظر را داریم، کسی حق سانسور مردم و شنود را ندارد و کسی حق ندارد جعبههای پستی مردم را کشف کند.
وی ایران و انقلاب اسلامی را مظلوم خواند و افزود: اینقدر که در رسانههای بزرگ دنیا علیه ما مطلب نوشته و خوانده میشود هیچ وقت اینگونه نبوده و کمتر روزی است که هزاران مقاله در روزنامهها در سراسر دنیا و یا رادیو و تلویزیونها علیه ایران؛ کشوری که در گذشته مورد تجاوز بوده، جنگیده، از خود دفاع کرده، منتشر میشود. با این فضا قبول نداریم که بتوانیم در مجامع جهان تاثیر جدی داشته باشم.
وی در بخشی از سخنان خود خاطرنشان كرد: ایران وزنه بزرگی است و مهمترین نیاز بشریت از لحاظ مادی انرژی است که ایران دومین کشور دارنده منابع انرژی دنیاست و از لحاظ جغرافیایی یکی از حساسترین مناطق دنیاست و میتوانیم منطقه را امن نگه داریم یا ناامن کنیم.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: مردم ایران باهوش هستند، با سوادند، سابقه تمدن دارند، در تاریخ جایگاه دارند، مکتب اسلام دارند. وقتی ظلم ستیزی داریم و جلوی استکبار میایستیم و در مسایلی مثل فلسطین، عراق و افغانستان با ظلم مخالفت میکنیم، طبعا مورد تعرض قرار میگیریم و این قابل قبول است. در افغانستان حقیقتا نقش ایفا کردیم زیرا طالبان برای منطقه یک خطر بود و همچنین در عراق که صدام بسیار خطرناک بود نقش ایفا کردیم و در عین اشغال شدن عراق برای برگزاری انتخابات و تشکیل مجلس در این كشور سهم ایفا کردیم؛ چراكه اگر عراق امن شود جمهوری اسلامی خیلی دستاورد دارد.
هاشمی رفسنجانی اظهار كرد: اکثریت ملت عراق به طور طبیعی همراه ما هستند و میتوانیم استراتژی مشترک داشته باشیم، در مورد انتخابات هم باید، آزاد، دموکراتیک و با حضور مردم باشد و اکثریت مردم عراق مثل مردم ایران با ما صمیمی هستند و در این جهت حرکت میکنیم ولی بنا بر ادلهای که برای شما منطقی نیست ما را به تروریست متهم میکنند.
وی افزود: در مورد فلسطین مترقیترین موضع را ما داریم و میگوییم مردم فلسطین باید در وطن خود حق ماندن داشته باشند، ما دخالت نمیکنیم، بلکه ابراز نظر حق بزرگی است ولی به دلیل برخی سوء تعبیرها ممکن است دردسر درست شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.