مخالفت با درخواست قانونمند کردن اینترنت
بیبیسی: آقای سرف می گوید گوگل نمی خواهد نقش سانسورچی اینترنت را عهده دار شود
وینتون جی سرف، از معاونان شرکت گوگل و یکی از پدران شبکه ای که بعدا به اینترنت معروف شد، می گوید اینترنت را نباید قربانی معضلات جامعه کرد.
وی در مصاحبه ای با بی بی سی با هرگونه کنترل شدید آنچه بر روی اینترنت گذاشته می شود مخالفت کرده است.
او می گوید اینترنت تنها بازتابی از جامعه ای است که در آن زندگی می کنیم.
آقای سرف گفته است کسانی که می خواهند مقرراتی فراتر از آنچه به وضوح غیر قانونی است، وضع کنند، خود را در “سراشیبی لغزنده ای” می اندازند که ممکن است به محدود کردن آزادی بیان منجر شود.
او افزوده است: “اگر چیزی غیرقانونی نیست، سوال جالبی مطرح می شود که در این صورت خط قرمز را کجا قرار می دهید؟”
نقطه نظرات آقای سرف در حالی مطرح می شود که در بسیاری از کشورها، دسترسی عمومی به محتویات اینترنت نگرانی هایی را ایجاد کرده است.
بازتاب در آینه
به گفته آقای سرف، به جای اعمال کنترل مرکزی (مثلا از سوی دولت ها)، بسیار بهتر است که این کار در قلب خود شبکه، جایی که کاربران آنلاین می شوند صورت گیرد.
وی به عنوان نمونه از امکان ایجاد محدودیت در جستجوگر گوگل سخن گفته که والدین می توانند از آن برای تعیین محدوده گردشگری آنلاین نوجوانان استفاده کنند.
او موکدا جدا کردن آنچه در اینترنت دیده می شود را از دنیای واقعی اشتباه می خواند چرا که “اغلب محتوای آن با مشارکت کاربرانش تولید می شود” و بنابراین “آنچه در اینترنت می بینیم، بازتابی است از جامعه ای که در آن زندگی می کنیم.”
به گفته آقای سرف شاید بهتر باشد که به این جامعه نگاه کنیم و سعی کنیم مشکلاتش را حل کنیم.
او می افزاید: “وقتی مشکلی در آیینه می بینیم، آیینه را درست نمی کنیم، بلکه آن چیزی را که در آیینه بازتاب یافته، درست می کنیم.”
او معتقد است “ما مجموعا به عنوان جامعه، باید با مشکلاتی که در اینترنت می بینیم برخورد کنیم، اما انکار آنچه جریان دارد، کمکی به ما نمی کند.”
وینتون سرف افزود: “ما باید مستقیما با مشکلات برخورد کنیم.”
شرکت گوگل قوانینی دارد که بر اساس آن، محتوایی را که از سوی کاربران نامناسب تشخیص داده شود، حذف می کند. اما همواره از این شرکت انتقاد شده که در این زمینه به اندازه کافی سریع عمل نمی کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.