هاشمي رفسنجاني رئيس مجلس خبرگان رهبري شد
نوسازی: صبح امروز برخلاف اجلاس هاي قبلي خبرگان كه آيت الله مشكيني دقايقي كوتاه در افتتاحيه حضور مي يافت و سپس اداره جلسه را برعهده نايب رئيس اول مجلس، هاشمي رفسنجاني قرار مي داد، هاشمي رأساً زنگ آغاز به كار اجلاس سالانه خبرگان را به صدا درآورد تا پس از آنكه سالها فقيهي مجاهد و پارسا، در افتتاحيه خبرگان از تقوا و پرهيزگاري و بركات نظام اسلام سخن گفته بود، اين بار وي بر كاركرهاي تبليغاتي- نظارتي اين مجلس پافشاري كند.
هاشمي كه اين روزها با انتشار كتاب خاطرات سال 63 خود و نسبت دادن ادعاهايي به امام راحل (ره) نظير موافقت با حذف شعار مرگ بر امريكا، سروصداي فراواني در محافل سياسي- رسانه اي به راه انداخته است، در سخنراني افتتاحيه اجلاس و پيش از آغاز راي گيري، البته از دشمني آمريكا گفت و طرح خاورميانه بزرگ امريكا را شرورانه خواند.
البته وي در اين سخنراني از روي يك اشتباه لفظي و ذهني مدعي شد كه در زمان رحلت امام (ره) جنگ ادامه داشته است: «خبرگان رهبري وقتي خبر رحلت امام آمد ونفسها در سينهها حبس شد در آن شرايط حساس كه جامعه نگران بود و جنگ هنوز ادامه داشت به وظيفه خطير خود عمل كرد و با چند ساعت بحث رهبر را انتخاب كردند. اگر خبرگان در آن زمان چنين عمل نميكردند بسيار ضرر ميكردند، ولي با اين كار خبرگان، هيچ مشكلي پيش نيامد و نيروهاي رزمنده ما نيز در جبههها ثابت و محكم ماندند.»
این در حالیست که پايان جنگ تحميلي با پذيرش قطعنامه 598 در تيرماه 67 رخ داد و رحلت تأسف بار حضرت امام (ره) مربوط به 14 خرداد ماه 68 است. اشتباهي كه مي تواند، دليل مناسبي براي خدشه دار بودن برخي نسبت هاي ديگري نيز كه در كتاب به سوي سرنوشت به امام (ره) داده شده است، باشد.
به هر حال، پس از سخنان هاشمي، مجلس خبرگان به عنوان دستور كار اول وارد رأي گيري در خصوص تعيين رئيس جديد مجلس خبرگان شد.
به رغم تمام شايعاتي كه طي روزهاي گذشته از عدم كانديداتوري هاشمي رفسنجاني و حمايت وي از عباس واعظ طبسي براي رياست خبرگان توسط برخي سايتها مطرح شده بود، وي در كنار احمد جنتي به عنوان كانديداهاي رياست معرفي شدند.
احمد جنتي نيز در حالي براي رياست خبرگان اعلام آمادگي كرده بود كه پيش از اين از محمد يزدي به عنوان نامزد احتمالي منتقدين حضور رفسنجاني در اين جايگاه، نام برده مي شد.
از ديگر نكات جالب رأي گيري صبح امروز غيبت 11 تن از نمايندگان خبرگان بود كه نهايتاً از ميان 75 رأي مأخوذه، هاشمي رفسنجاني در رقابتي تنگاتنگ با جنتي موفق به كسب 41 رأي در مقابل 33 رأي جنتي گرديد. همچنين يكي از آراء باطله اعلام شد.
هاشمي در اين رأي گيري در حقيقت 30 رأي كمتر از آرا سال گذشته آيت الله مشكيني كسب كرد. آيت الله مشكيني در انتخابات هيات رئيسه چهارمين دوره مجلس خبرگان که در نخستين اجلاس دوره چهارم در اواخر سال گذشته برگزار شد، به عنوان تنها نامزد رياست با اکتساب 71 راي از مجموع 80 راي به عنوان رئيس انتخاب شده بود .
همچنین اکبر هاشمی رفسنجانی در حالی برای کسب این کرسی، 41 رای اعضای خبرگان را از آن خود کرد که در اجلاس گذشته همین مجلس، با 65 رأي به عنوان نايب رئيس اول مجلس معرفي گرديده بود.
مطابق آيين نامه داخلي مجلس خبرگان رأي گيري درخصوص تعيين رئيس اين مجلس هر 2 سال يكبار انجام مي شود. همچنين هنگامي که رئيس مجلس يا نواب او يا منشي هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري فوت کند، جانشين آنها در اولين جلسه به صورت انتخابي و با راي گيري تعيين مي شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.