جابجایی پیکر فریدون فرخزاد
بیبیسی: به همت جمعی از ایرانیان، محل تازه ای در همان گورستانی که فریدون فرخزاد، شومن و خواننده ایرانی پانزده سال پیش در بخش رایگان آن به خاک سپرده شده بود، قطعه خاک بسیار مناسبی در میدان نزدیک به دروازه اصلی گورستان شمال شهر بن خریداری و پیکر این هنرمند طی مراسمی بزرگ در محل جدید تحویل خاک شد.
طبق آداب مرسوم، قبر فریدون فرخزاد که به طور رایگان از طرف شهرداری در اختیار قرار گرفته بود می بایستی صاف شده، برای دیگران در نظر گرفته شود.
فریدون فرخزاد که پس از انقلاب در آلمان زندگی می کرد در ماه اوت 1992 (امرداد 1371) در محل سکونتش در شهر بن بر اثر ضربات چاقو کشته شد.
به احترام هنرمند مقتول، در مراسم جابجایی مدفن او جمع بزرگی از ایرانیان گردآمدند و چند گروه هنری برنامه اجرا کردند.
برای تماشای عکسهایی از این مراسم اینجا را کلیک کنید
طی چهار ساعتی که برای این مراسم در نظر گرفته شده بود نویسندگان ، شاعران و خوانندگان ایرانی از جمله ستار، خواننده نامی سخنرانی کردند و یاد فریدون فرخزاد را گرامی داشتند.
ستار با ذکر خاطراتی که با فرخزاد داشت و خواندن ترانه “ای وطن” صحنه پرشوری ایجاد کرد و پیامی هم از پوران فرخزاد خواهر شاعره فریدون که از ایران فرستاد قرائت شد.
پس از سخنرانی علیرضا قلی پور، برگزار کننده اصلی مراسم، ناهید باقری شاعر قطعاتی خواند و میرزا آقا عسگری (مانی) که کتاب زندگینامه فریدن فرخزاد را به رشته تحریر درآورده و منتشر کرده، شرح مفصلی در باره خصوصیات و خلقیات فریدون فرخزاد بیان کرد و گفت: “این هنرمند که هم شاعر و نویسنده و هم هنرپیشه ای توانا بود و تحصیلات خود را تا دکترای علوم سیاسی در آلمان به پایان رسانده بود، هرگز تسلیم زورنشد و تمام توانایی وجود خود را صرف مبارزه کرد و سرانجام جان خود را در راه عشق به وطن و آزادی از دست داد”.
میرزا آقا عسگری (مانی)، فریدون فرخزاد را نامی ماندنی در تاریخ مبارزات ملی و فرهنگی دانست و گفت که او “هنرمندی بود که بدون پرده پوشی یا تن دادن به سازش، اندیشه های خود را که پر از عشق به آزادی و میهنخواهی بود با وجود همه تهدیدها و آگاهی از پیامد راهی که در پیش گرفته بود بیان می کرد و به عنوان سرمشقی بزرگ برای آزادیخواهان و عاشقان ایران باقی خواهد ماند”.
پیکر فرخزاد ، پوشانده در پرچم ایران در آرامگاه ماندنی اش جا بجا شد و در این مراسم فضای گورستان بن غرق سرود های میهنی شد.
فریدون فرخزاد در سال ۱۳۱۷ (1938) به طوری که در یادداشتهای خودش هست در چهارراه گمرک تهران متولد شد، در سال ۱۹۶۲ به آلمان رفت و در رشته حقوق سیاسی در دانشگاهای مونیخ، برلن و وین تحصیل کرد و پایان نامه خود را در باره ” تأثیر عقاید مارکس بر کلیسا و حکومت آلمان شرقی” نوشت و آن را با موفقیت گذراند.
او پس از بازگشت به ایران به فعالیتهای هنری رو آورد و از جمله مشهورترین چهره های تلویزیونی ایران شد
وی همچنین به خوانندگی و بازیگری هم می پرداخت و شعر نیز می گفت.
فریدون فرخزاد که برادر فروغ، شاعره نامدار ایرانی است، به زبانهای آلمانی و فارسی شعر می گفت و از چند مرکز علمی و هنری آلمان جوایزی دریافت کرد.
مجموعه ای از اشعار فارسی اش در کتابی با عنوان در نهايت آغاز جمله است عشق و اشعار آلمانی اش هم در کتابی دیگر از او گردآمده است.
پس از وقوع انقلاب در ایران، فریدون فرخزاد به غرب مهاجرت کرد و به فعالیت سیاسی رو آورد، در دوران زندگی در تبعید کتابی نیز با عنوان من از مردن خسته ام نوشت.
هواداران فرخزاد قتل او را به جمهوری اسلامی نسبت دادند و در سالهای اخیر نیز برخی از روزنامه نگاران ایرانی، قتل فرخزاد را در شمار فعالیتهای گروهی جای دادند که تحت عنوان “عناصر خودسر” در وزارت اطلاعات ایران شناسایی شدند و شماری از آنان محاکمه و زندانی شدند.
این گزارشها از سوی هیچ مرجع مستقلی تأیید نشده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.