جنگ غیر مستقیم: اعزام سربازان بریتانیایی به مرز ایران
بیبیسی: ماموریت مراقبت از مرز ایران و عراق در پی خروج نیروهای بریتانیایی از بصره اعلام می شود
روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت در شماره روز دوشنبه، 12 سپتامبر، در گزارشی به شرایط در مرز ایران و عراق پرداخته است.
این گزارش با عنوان “جنگ غیر مستقیم: نیروهای بریتانیایی به مرز ایران اعزام می شوند” چاپ شده و در آن آمده است که با افزایش تنش بین ایالات متحده و ایران، نظامیان بریتانیایی عملیات خود را در بصره از سر می گیرند.
به نوشته ایندیپندنت، یک نشانه افزایش احتمال رویارویی در منطقه تهدید ایران به بروز واکنش نسبت به حمله به این کشور از داخل خاک عراق است در حالیکه وزارت دفاع آمریکا خبر ساخت استحکامات نظامی جدیدی را به عنوان یک مرکز بازرسی در نزدیک مرز عراق و ایران اعلام داشته است.
این روزنامه می افزاید که عملیات ارتش بریتانیا در مرز ایران با شرکت حدود سیصد و پنجاه نظامی این کشور و به درخواست آمریکاییان به اجرا گذاشته می شود که گفته اند عناصر نزدیک به رژیم ایران در هفته های اخیر تحویل اسلحه به شبه نظامیان شیعه را به منظور آماده کردن آنان برای دست زدن به عملیاتی در داخل عراق افزایش داده اند.
ایندیپندنت می نویسد که اعزام این نفرات به مرز ظرف یک هفته از خروج نیروهای بریتانیایی از داخل شهر بصره صورت می گیرد و به نقل از فرمانده تیپ یک مکانیزه ارتش بریتانیا، مستقر در استان بصره، دلیل این اقدام را درگیر بودن واحدهای آمریکایی در عملیات مقابله با شورشیان در مناطق دیگر و نگرانی آنان در مورد وضعیت مرز ایران و عراق گزارش می کند.
یک نشانه افزایش احتمال رویارویی در منطقه تهدید ایران به واکنش به حمله به این کشور از خاک عراق است در حالیکه وزارت دفاع آمریکا خبر ساخت استحکامات نظامی جدیدی را به عنوان یک مرکز بازرسی در نزدیک مرز عراق و ایران اعلام داشته است
ایندیپندنت
روزنامه ایندیپندنت حضور نیروهای بریتانیایی در مرز عراق و ایران را یک استراتژی با ریسک بالا توصیف می کند که می تواند به درگیری آنان با شبه نظامیان شیعه تحت حمایت ایران و یا حتی نیروهای ایرانی منجر شود که ممکن است ایرانیان به تلافی آن، به واحدهای بریتانیایی مستقر در پایگاه هوایی بصره حمله کنند و یا با برانگیختن نا آرامی دراین شهر، باعث شوند که نفرات ارتش بریتانیا به ناچار به داخل بصره بازگردند.
این روزنامه یادآور می شود که روابط ایران و بریتانیا در پی بازداشت یک گروه از نظامیان بریتانیایی در خلیج فارس در اوایل سال جاری به تیرگی گراییده است.
ایندیپندنت می نویسد که فرمانده نیروهای آمریکایی درعراق در گزارش خود به کنگره آن کشور، به طور ضمنی از لزوم داشتن مجوز برای دست زدن به عملیات نظامی علیه ایران در داخل مرزهای آن کشور به جای محدود بودن اجرای این عملیات به داخل خاک عراق سخن گفته است.
اتهام مداخله ایران
این روزنامه می نویسد که عمده عملیات نظامی آمریکاییان متوجه شورشیان سنی است در حالیکه هشتاد درصد تلفات نیروهای آمریکایی نتیجه حملات شبه نظامیان شیعه ای بوده است که دولت آمریکا ایران را به حمایت از آنان متهم می کند.
به نظر ایندیپندنت، اعزام نیروهای بریتانیایی به مرز ایران از تغییری در سیاست این کشور حکایت دارد زیرا این نیروها گشت زنی در مرز ایران و عراق در استان میسان را متوقف کرده بودند در حالیکه آمریکاییان اصرار داشتند که از این محل برای انتقال اسلحه به شورشیان استفاده می شود.
فرمانده نیروهای آمریکایی درعراق در گزارش خود به کنگره آن کشور، به طور ضمنی از لزوم داشتن مجوز برای دست زدن به عملیات نظامی علیه ایران در داخل مرزهای آن کشور به جای محدود بودن اجرای این عملیات به داخل خاک عراق سخن گفت
ایندیپندنت
این روزنامه می افزاید که فرماندهان بریتانیایی در حالی درخواست آمریکا برای حفاظت از مرز جنوبی عراق را پذیرفته اند که بین دو طرف اختلاف نظرهایی بروز کرده و بریتانیایی ها نمی توانستند بدون برانگیختن ناخرسندی بیشتر آمریکاییان، این درخواست را رد کنند.
ایندیپندنت می نویسد که تصمیم آمریکا به ساختن پاسگاهی در نزدیک مرز ایران و عراق نشانه آن است که پس از چهار سال حضور نظامی، اینک فرماندهان آمریکایی “تهدید از سوی ایران” را عامل اصلی نگرانی خود عنوان می کنند.
این روزنامه به نقل از فرمانده لشکر سوم پیاده آمریکا نقل می کند که اخیرا چهل وسیله انفجاری ارسال شده از سوی ایران که در مسیر نیروهای آمریکایی کار گذاشته شده بود به کشته شدن نه نظامی آمریکایی منجر شد.
معاون وزارت خارجه ایران، گفته است که به نظر وی، آمریکا و متحدان آن کشور از حقیقت گویی اجتناب می ورزند زیرا می دانند که در عراق شکست خورده اند و در نتیجه، در صدد برخواهند آمد تقصیرها را متوجه ایران کنند
ایندیپندنت
این فرمانده آمریکایی در مصاحبه ای با روزنامه وال استریت جورنال گفته است که مشکل اصلی در حال حاضر ورود مهمات ایرانی به داخل عراق است و مداخله ایران باعث مشکلاتی شده است و باید آن را متوقف کرد.
ایندیپندنت می نویسد که همزمان، جمهوری اسلامی گفته است که آمریکا از گروه هایی حمایت می کند که از داخل کردستان عراق به حملاتی در خاک ایران دست می زنند.
به نوشته این روزنامه، سعید جلیلی، معاون وزارت خارجه ایران، گفته است که به نظر وی، آمریکا و متحدان آن کشور از حقیقت گویی اجتناب می ورزند زیرا می دانند که در عراق شکست خورده اند و در نتیجه، در صدد برخواهند آمد تقصیرها را متوجه ایران کنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.