13.09.2007

يانكي‌هاي دست‌بسته و بازي پيروز سپاه در زمين آمريكا

بازتاب: يك نشريه روسي در تحليلي با اشاره به حملات ايران به تروريست‌هاي حاضر در شمال عراق، آن را بازي ايران هم‌راستا با شعار «مبارزه با تروريسم» آمريكا خواند كه آمريكاييان كاري در قبال آن نمي‌توانند انجام دهند.

به گزارش سرويس بين‌الملل «بازتاب»، روزنامه «پراودا»ي روسيه در مقاله‌اي آورده است: ايران قواي خود را در خطوط مرزي با عراق متمركز مي‌كند. كردهاي محلي از آغاز حملات سخن به ميان مي‌آورند و اين، آمريكا را با وضعيت دشواري روبه‌رو مي‌سازد. مداخله نكردن ايالات متحده آمريكا در امور، مانع از تأسيس كردستاني تحت كنترل اين كشور مي‌شود و رويارويي فعال با ايرانيان نيز به معناي آغاز جنگي است كه پنتاگون هنوز آمادگي آن را ندارد.

تهران بار ديگر ايالات متحده آمريكا را با مسئله‌اي روبه‌رو كرده كه حل‌وفصل مثبت آن امكان‌پذير نيست. دولت ايران بخش چشمگيري از نيروي انقلابي ملي كشور را به بهانه اجراي عمليات ويژه در ضديت با شبه‌نظاميان «پژاك» در حوالي مرزهاي عراق مستقر كرده است. ايران دفاع مي‌كند كه ايران اين حزب را يك سازمان تروريستي معرفي مي‌كند و عملا عليه آن اعلام جنگ كرده است و نيز به ساكنان روستاهاي مرزي با اعلاميه‌هايي درباره حمله ايران، هشدار داده است.

«پژاك»، شاخه ايراني حزب ممنوعه كارگران كردستان و تركيه است كه براي تأسيس دولت مستقل كردي مبارزه مي‌كنند.

به نوشته نشريه «ساندي‌تلگراف»، هم‌اكنون در كوه‌هاي مرزي ايران و عراق، گروه‌هاي مبارز كرد فعاليت دارند كه از سوي ايالات متحده آمريكا ياري مي‌شوند. تهران از لحاظ اقدامات خود بر ضديت با شبه‌نظاميان كرد، عملا حتي از تركيه نيز پيشي گرفته است.

در اواخر ماه جولاي خبر رسيد كه واشنگتن به همراه آنكارا، طرح يك عمليات نظامي سري را تدارك ديده كه هدف اصلي از آن، برقراري نظم در مناطق شمالي عراق است. اين نخستين بار نيست كه ايالات متحده آمريكا با تمركز گروه هواپيمايي خود در مرزهاي جنوب غربي اين كشور، خود را براي حمله به ايران آماده مي‌كند اما مسئله اين است كه هنوز مقدمات حمله، آماده نشده است.

هيأت حاكمه دولت منطقه‌اي كردستان در عراق نيز اعلام كرده كه نبرد ميان شبه‌نظاميان «پژاك» و پاسداران ايران شدت گرفته و به نسبت گذشته خشونت بيشتري يافته است؛ يعني در شرايطي كه در گذشته درگيري‌هاي مسلحانه عمدتا در خاك ايران روي مي‌داد، اينك نبرد به بخش شمال عراق راه يافته است.

به گفته كردها، نيروي نظامي ايران به هيچ وجه نگران آن نيست كه عمليات نظامي به خاك يك دولت همجوار راه يافته است.

روزنامه «راسيسكا ياگازتا» با استناد به اظهارات جبار ياور، معاون وزير دولت منطقه‌اي كردستان، مي‌نويسد: در چهار روز اخير، بين قواي ايراني و شبه‌نظاميان «پژاك» در چندين روستاي كردنشين، در خاك عراق نبرد ادامه داشته است (كه تا به امروز باثبات‌ترين مناطق اين كشور به شمار مي‌رفتند).

اين در حالي است كه فرماندهي نظامي، سياسي ايالات متحده آمريكا، اين رخدادها را همچون هديه‌اي مي‌نگرد، چراكه مي‌تواند در بازي‌هاي ديپلماتيك خود، آن را در جايگاه برتر قرار دهد، البته در صورت پيگيري يك سياست اصولي. حال آن‌كه واشنگتن دست به اجراي چنان مانور پيچيده‌اي زد كه صرف نظر از چگونگي روند عمليات مرتبط با رخدادهاي مناطق كردنشين، قطعا به وخامت وضعيت اين كشور خواهد افزود.

همه اقدامات ايالات متحده آمريكا در راستاي بيرون راندن قواي ايراني از خاك عراق، به عنوان حمايت از جدايي‌خواهان كه براي تأسيس دولت مستقل كرد، مبارزه مي‌كنند و حمايت از سازمان‌هاي تروريستي تلقي خواهد شد. در اين ميان، آنكارا نيز آن را همكاري اين كشور با دشمن خود و هدف عمليات مشترك مورد طرح را نيز تلاش ايالات متحده آمريكا براي ايجاد بي‌ثباتي در مناطق شمالي تركيه تعبير خواهد كرد.

و اما مداخله نكردن در روند امور به اين معنا خواهد بود كه قواي آمريكايي، كردهاي ايراني را به حال خود رها كرده‌اند و نسبت به سرنوشت آنان بي‌تفاوتند كه در اين صورت رهبري محلي همه طرح‌هاي وزارت امور خارجه ايالات متحده آمريكا درباره تأسيس دولت كردستان را زير سؤال خواهد برد.

و اما اگر فرماندهي آمريكا، عزم خود را براي درگيري مستقيم با قواي ايران جزم و قواي خود را به شمال اعزام كند، قضيه به آغاز فاز زميني جنگ ايران ـ آمريكا منجر خواهد شد كه ايالات متحده آمريكا هنوز آمادگي آن را ندارد؛ بنابراين، ايرانيان به سرعت از آن بهره‌جويي خواهند كرد. قواي انگليسي مستقر در بصره و گروه اروپاي شرقي كشورهاي ائتلافي نيز در معرض خطرات مستقيم قرار خواهند گرفت و انگليس بي‌درنگ، از شدت‌گيري اوضاع به بهانه «ما را رها كرده‌اند» استفاده كرده و برنامه خروج قواي خود را تسريع مي‌بخشد و اروپاييان نيز از عمل اين كشور پيروي خواهند كرد.

به اين ترتيب، انجام هر كاري براي ايالات متحده آمريكا، آبستن پيامدهاي ناگواري خواهد بود. ايران با تكيه بر شعار مبارزه عليه تروريسم در اصل، بازي در ميدان عمل آمريكا را آغاز كرده است كه ايالات متحده آمريكا براي آن آمادگي ندارد. از اين جهت، مناسب‌ترين راه براي آمريكايي‌ها؛ نشست در پشت حصار «شعاع سبز» بغداد و تظاهر به اين خواهد بود كه چيزي روي نداده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates