فاطی رجبی: جامعه روحانيت به مثابه يك حزب تمام عيار
وبلاگ فاطی رجبی: صحيح آن است كه جامعه روحانيت مبارز را يك حزب سياسي به شمار نياورد. صحيحتر آن است كه اين تشكل روحاني، جايگاه روحاني خويش را در جامعه پاسداري كند، اما چگونه؟!
خبر ديدار رئيسجمهور با آيتالله مهدويكني، تحت عنوان ديدار با جامعه روحانيت، صفحات نخست روزنامههاي دومخردادي را پر كرد، چرا؟
“مصباحي مقدم” وكيل مجلس و عضو اين جامعه، در مصاحبه با “ايسنا” به تفصيل اين ملاقات را البته “يكطرفه” شرح داده است. اين شرح، بيش از “حد كافي” خوراك سياسي و تهاجمي براي معاندين تهيه نموده است؟ چگونه و چرا؟
در اين مصاحبه نكاتي وجود دارد كه “جامعه روحانيت” را به گونه يك “حزب تمامعيار سياسي” مطرح ميكند، كه البته به دليل وجود و حضور حضرت آيتالله مهدويكني و تني چند از “خوبان” در آن، بايد اعلان تاسف و تحسر نمود!
الف) نفس مصاحبه “مصباحي مقدم” حركتي سياسي است، و چنانكه از محتواي سخنان او بر ميآيد، “خلاف ديدار صميمانه رئيسجمهور” ميباشد. ديداري در روز نخست ماه مبارك رمضان!؟
ب) ذكر تكتك “گلايهها” يا “خواستهها” يا هر آنچه سخنگوي اين حزب، اظهار داشته، از سوي ميزبانان، و عدم ذكر “پاسخهاي مشروح رئيسجمهور” جاي تامل “سياسي” و نه “روحاني” دارد!
ج) بر اساس اين اظهارات، رئيسجمهور در رفتاري خداپسندانه و انساني و اسلامي، “ميهماني صادق” بوده، خبرنگاران را امر به رفتن ميكند. اين مساله چه معنايي دارد؟
آيا بدين معني است كه “سخنگوي جامعه” در نبود خبرنگاران، ميزباني را به حد اعلاي صميميت و صداقت رسانيده، گزارش دلخواه را به روزنامهها بدهد؟!
د) گلايههاي اقتصادي با وجود حضور مصباحيمقدم چه توجيهي دارد؟
توضيح آن كه، مگر نه اين كه مصباحيمقدم وكيل مجلس است؟ كدام برنامه و قانون اقتصادي براي اجرا از سوي مجلس به دولت داده شده؟ آيا صرف نقد و انتقاد و اعراض و وتوي برنامههاي دولت براي ساماندهي اقتصادي از سوي مجلس كافي است؟
ديگر آن كه “گران كردن چند قلم كالا توسط مجلس” كدام كمك را به “ارزاني” ميكند؟
ه) اين كه آيت الله مهدوي كني در جايگاه فراحزبي و فراجناحي مسالهاي را مطرح كنند، با توجه به صداقت و صراحت ايشان درخور توجه و احترام است. اما دميدن در بلندگوي سياسي توسط سخنگوي جامعه نشان از “حزب شدن جامعه روحانيت آن هم تمام عيار” دارد! آيت الله مهدوي به خودي خود داراي جايگاهي است كه ميتواند در برنامه تلويزيوني، “دروغپردازي يك خاطرهنويس” را افشا كند، و البته مردم بر گفته او “مهر صحت” مينهند؛ اما انصاف نيست در اين جايگاه در راستاي “حركت جناحي و حزبي” بهرهبرداري شود.
و) نبود هاشمي رفسنجاني و ناطق نوري در اين جلسه، هيچ مسالهاي ايجاد نكرده است. اما توجيه سخنگوي جامعه، “عذري بدتر از گناه است.” توجه شود كه وي اظهار داشته: “هاشمي رفسنجاني به دليل مشغله كاري و مسايل امنيتي مدتهاست در جلسات جامعه روحانيت حضور پيدا نميكند”! آيا حضور در ميان مردم، حتي در حد “جامعه روحانيت” امنيت وي را به خطر مياندازد؟ مشغله كاري اين فرد چيست؟ در نتيجه جامعه روحانيت بايد بيش از بيش از “حالت صرف سياسي” به “روحانيت” رويكرد داشته باشد.
ز) خداوند همه را از آفات دامهاي سياسي برهاند. از صميمت و صداقت “ميهمان”، براي “ميزباني كه پاس آن را اينگونه نگاه داشت تا حراميان مهاجم را به بهرهبرداري وا داراد، سهمي عطا فرمايد. خداوند بر طول عمر حضرت آيتالله مهدوي بيافزايد تا پيشگيري كننده از آفاتي باشد كه “جامعه” را از “روحانيت” به “سياست حزبي كامل” سوق ميدهد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.