26.09.2007

واکنش ایران به تروریستی اعلام شدن سپاه در آمریکا

بی‌بی‌سی: رأی مجلس نمایندگان آمریکا به تروریستی قلمداد شدن سپاه پاسداران ایران، با واکنش دولت ایران مواجه شده و وزارت امورخارجه ایران این رأی را تصمیمی نسنجیده و بدون مبانی قانونی خوانده که به برقراری صلح و امنیت در جهان کمک نخواهد کرد.
397 نماینده مجلس نمایندگان آمریکا به مصوبه ای رأی داده اند که علاوه بر ملزم ساختن دولت آمریکا به فشار بیشتر بر ایران، سپاه پاسداران را نیز در فهرست گروههایی قرار می دهد که از دید ایالات متحده آمریکا تروریستی محسوب می شوند، تنها شانزده نماینده به این مصوبه رأی منفی دادند.

محمدعلی حسینی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران، این مصوبه را عجیب، بی‌ سابقه و اعتبار خوانده و گفته که چنین مصوبه ای شرایطی را مهیا خواهد ساخت که هر کشوری به خود اجازه دهد بدون رعایت قواعد حقوق بین ‌الملل، نهادهای قانونی و رسمی سایر کشورها را با اتهاماتی واهی و خیالی در فهرست گروههای تروریستی خود قرار دهد.

وی مقابله با سپاه را تقابل با ملت ایران دانسته و با اشاره به کشته شدن غیرنظامیان در عملیات ارتش آمریکا در عراق و افغانستان و همچنین رفتار غیرقانونی برخی نظامیان آمریکایی با زندانیان در عراق، به نوبه خود، نظامیان آمریکایی را به اقدامات تروریستی و غیراخلاقی در این کشورها متهم کرده است.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران ارتش آمریکا را متهم کرده که با “اقدامات غیرقانونی”، همه دستاوردهای تمدنی بشر را به سخره گرفته و از کلیه کشورها و سازمانهای بین ‌المللی خواسته که در مقابل این اقدامات واکنش مناسب نشان دهند.

رأی مجلس نمایندگان آمریکا به تروریستی قلمداد شدن سپاه در زمانی داده شد که محمود احمدی نژاد برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک حضور داشت، آقای احمدی نژاد در زمان جنگ ایران و عراق در سپاه پاسداران عضویت داشته است.

تروریستی قلمداد شدن سپاه بخشی از مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا برای افزایش فشار بر ایران است و بنابر این مصوبه هر مؤسسه ای که با سپاه پاسداران ایران ارتباط داشته باشد باید مورد تحریم قرار گیرد.

در بخشی دیگر از این طرح که به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسیده، شرکتهای خارجی که در ایران و بخصوص در صنعت نفت و گاز ایران سرمایه گذاری کنند از یارانه های دولت آمریکا محروم می شوند و همچنین همکاری اتمی با کشورهایی که از برنامه اتمی ایران حمایت کنند ممنوع می شود.

در این طرح از دولت آمریکا خواسته شده که دولتها و بانکهای خارجی را به خارج ساختن دارایی شان از ایران تشویق کند.

تروریستی قلمداد شدن سپاه پاسداران از چند ماه پیش و پس از آن در دستور کار مجلس نمایندگان آمریکا قرارگرفت که ارتش آمریکا، نیروی قدس سپاه پاسداران را در نا آرامی و بی ثباتی در عراق و افغانستان مسئول دانست و این نهاد نظامی را متهم کرد که به شورشیان عراق و افغانستان کمک تسلیحاتی و آموزشی می کند تا نظامیان آمریکایی را هدف قرار دهند.

این اتهامات همواره تکذیب ایران را در پی داشته و دولت ایران اعلام کرده که برعکس ادعای آمریکا، از دولتهای عراق و افغانستان برای برقراری ثبات و امنیت در این کشورها حمایت می کند.

سپاه پاسداران علاوه بر فعالیت نظامی، در زمینه های اقتصادی و صنعتی نیز فعال است، بسیاری از طرحهای بزرگ راهسازی، سدسازی، ساختمانی و صنعتی در ایران را سپاه پاسداران اجرا می کند.

آمریکا و متحدانش که معتقدند یکی از اهداف برنامه اتمی ایران، دستیابی به سلاح هسته ای است، سپاه پاسداران را در پس فعالیتهایی می دانند که به باور آنان، در بخش نظامی برنامه اتمی ایران در جریان است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates