29.09.2007

«تجمع بیش از هزار تن از کارگران نیشکر هفت تپه»بهروز کارونی

رادیوفردا: به گفته یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، بيش از يک هزار نفر کارگران این کارخانه، روز شنبه، در مقابل فرمانداری شهر شوش تجمع کرده اند.

این فعال کارگری که نخواست نامش فاش شود، به رادیو فردا گفت که ماموران نيروی انتظامی درسه راهی هفت تپه – شوش تلاش کردند مانع حرکت کارگران شوند، اما کارگران توانستند خود را به شهر شوش برسانند.

کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه که بارها برای دريافت حقوق معوقه و تحقق ساير درخواست های صنفی خود به اعتصاب دست زنده اند، اين بار پس از تحقق نيافتن وعده يعقوب شفيعی، مدير عامل روحانی اين شرکت، مبنی بر پرداخت حقوق شان در روز دوم مهر ماه، اين حرکت اعتراضی را انجام داده اند.

کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه که بارها برای دريافت حقوق معوقه و تحقق ساير درخواست های صنفی خود به اعتصاب دست زنده اند، اين بار پس از تحقق نيافتن وعده يعقوب شفيعی، مدير عامل روحانی اين شرکت، مبنی بر پرداخت حقوق شان در روز دوم مهر ماه، اين حرکت اعتراضی را انجام داده اند.کارگران این کارخانه می گویند که به جز دريافت حقوق معوقه، خواسته های دیگری چون پرداخت حق بيمه، تامين امنيت شغلی، بازگرداندن خانه های سازمانی شرکت به کارگران، پرداخت بن و پاداش و همچنين بهبود مديريت و وضعيت اقتصادی شرکت نيشکر هفت تپه نیز دارند.

يکی از کارگران اعتصابی اين شرکت به راديو فردا گفت: «دو ماه و نيم است که هزاران کارگر حقوق و مزايای خود را نگرفته اند و مدير عامل بارها قول پرداخت آنها را به ما داده، اما اين کاررا نکرده است.»

به گفته اين کارگر، همين موضوع به مشکلات اقتصادی کارگران و خانواده های آنان دامن زده است.

او با اشاره به آتش زدن نيشکرهايی که با صرف هزينه زياد کاشته شده اند، افزود: «زمين هايی که نيشکر آنها سوزانده شده اند، به بهای نازل به بخش خصوصی واگذار می شوند.»

کارگران شرکت نيشکر هفت تپه درشهريور سال جاری، در نامه ای به رييس سازمان بين المللی کار – I.L.O – نوشته بودند که مسئولان شرکت، بخش قابل توجهی از زمين های اين شرکت را به بخش خصوصی واگذار کرده اند و ماشين آلات کشاورزی را به فروش رسانده اند.

يکی ديگر از کارگران اعتصابی با اشاره به سياست های اقتصادی دولت محمود احمدی نژاد و بی توجهی اش به مشکلات کارگران به رادیو فردا گفت: «دولت جمهوری اسلامی به فلسطين و کشورهای عربی کمک می کند. چطور است که پول دارد که به آنها کمک کند، اما برای ما ندارد؟»

کارگر ديگری نیز سخنان همکار اعتصابی خود را چنين ادامه می دهد که کل بدهی های شرکت نيشکر هفت تپه به دولت و سازمان های تابعه آن مانند شرکت برق و شرکت آب است.

فعالان کارگری می گویند که برای خصوصی کردن کاخانجات در ایران، بعضی از مدیران دولتی ابتدا کارخانه را از وضعیت مناسب و سودده خارج می کنند و بعد از پایین آمدن قیمت کارخانه، اموال آن و املاکش، «برخی وابستگان جمهوری اسلامی»، کارخانه را خریداری می کنند.به گفته وی «دولت می تواند با بخشيدن و يا تقسيط اين بدهی ها، به حل مشکلات اقتصادی شرکت کمک کند؛ شرکتی که تا سال ۱۳۸۲ سوددهی داشت ولی پس از آنکه گفتند شرکت بايد خصوصی شود، شروع به ضرردهی کرد و توليد آن از ۱۲۰ هزار تن به ۳۶ هزار تن کاهش يافت.»

فعالان کارگری می گویند که برای خصوصی کردن کاخانجات در ایران، بعضی از مدیران دولتی ابتدا کارخانه را از وضعیت مناسب و سودده خارج می کنند و بعد از پایین آمدن قیمت کارخانه، اموال آن و املاکش، «برخی وابستگان جمهوری اسلامی»، کارخانه را خریداری می کنند.

یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه نیز در مصاحبه با رادیو فردا گفت، اعتقاد دارد که سياست جاری بر مديريت شرکت، «خسته کردن کارگران و ترغيب آنان به رفتن از شرکت است که بتوانند زمين های آن را تصرف کنند.»

آخرين گزارش ها از شوش حاکی است که کارگران قصد دارند در دو روز آينده نيز در مقابل فرمانداری شوش تجمع کنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates