اسرائیل خواهان برخورد سازمان ملل با ایران شد
بیبیسی: زیپی لیونی، وزیر امور خارجه اسرائیل، ایران را ‘برجسته ترین حامی تروریسم’ نامیده و از کشورهایی که به باور وی مانع برخورد شدیدتر با ایران در سازمان ملل شده اند، انتقاد کرده است.
خانم لیونی در اشاره ای تلویحی به روسیه و چین که اخیرا به مخالفت با دور دیگری از تحریم ها علیه ایران برخاستند، گفته است: “هنوز کسانی هستند که به نام اجماع و مذاکره جلوی گام های ضروری برای متوقف کردن بلندپروازی های بدخواهانه ایران را می گیرند.”
هفته گذشته اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان – که به گروه 5 + 1 شهرت یافته اند – اعلام کردند که فعلا قطعنامه تازه ای علیه ایران صادر نمی کنند و تا ماه نوامبر منتظر گزارش رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواهند ماند.
اما وزیر خارجه اسرائیل، که روز دوشنبه در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک سخن می گفت، به این تصمیم و عملکرد این نهاد بین المللی اعتراض کرد و گفت “ارزش نهادی که نمی تواند در برابر هجمه به اصولی که اساسا برای پاسداری از آنها بنا شده دفاع کند، چیست؟”
گزارش رادیویی خشایار مهیم، خبرنگار بی بی سی فارسی در واشنگتن
وی ایران را به تصمیم برای از بین بردن اسرائیل، انکار هولوکاست و سرپیچی از فرمان شورای امنیت متهم کرد و از سازمان ملل و کشورهای جهان خواست که به تعهدات خود عمل کنند و برای “دفاع از ارزش های بنیادین خود وارد عمل شوند.”
اسرائیل – همچون آمریکا – ایران را متهم می کند که در پناه برنامه صلح آمیز هسته ای، به دنبال مقاصد نظامی است. گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی چنین موضوعی را تأیید نکرده ولی از ایران به خاطر پنهان نگاه داشتن بخش هایی از فعالیت های اتمی اش انتقاد کرده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران اخیرا بر سر یک برنامه زمانی به توافق رسیدند که بر مبنای آن جمهوری اسلامی به پرسش ها و ابهام های باقی ما نده در مورد فعالیت هایش پاسخ بدهد.
وزیران خارجه گروه 5+1 نیز در نشست هفته پیش خود در نیویورک توافق کردند تا ماه نوامبر به ایران فرصت دهند و اگر در این مدت محمد البرادعی، رئیس آژانس، یا خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به نتیجه مثبتی در حل مناقشه اتمی ایران نرسیدند، قطعنامه تازه ای علیه ایران صادر کنند.
مقام های ایرانی نیز در واکنش هشدار داده اند که در صورت صدور قطعنامه جدید علیه این کشور در شورای امنیت سازمان ملل میزان همکاری خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی کاهش می دهند.
تا کنون دو قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت به تصویب رسیده که ایران را ملزم می کند غنی سازی اورانیوم و کلیه فعالیتهای مرتبط با آن را تا زمانی که تردیدهای مربوط به این فعالیتها بر طرف شود متوقف کند.
جمهوری اسلامی ایران هر دو قطعنامه را نادیده گرفته و مؤکدا اعلام کرده که فعالیت هایش در چارچوب مورد توافق با آژانس بین المللی انرژی اتمی است و هیچ هدف غیرصلح آمیزی را دنبال نمی کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.