04.10.2007

حمایت بریتانیا از موضع فرانسه علیه ایران

بی‌بی‌سی: پس از آنکه وزیرخارجه فرانسه با ارسال نامه ای برای همتایان خود در 26 دولت دیگر عضو اتحادیه اروپا، خواهان تشدید تحریم ایران شد، وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد که از درخواست فرانسه با “اشتیاق کامل” پشتیبانی می کند اما اسپانیا اعلام کرد که به جای تشدید تحریمها، خواهان تلاش بیشتر دیپلماتیک است.

آلمان و ایتالیا نیز به عنوان دو دولت مهم دیگر عضو اتحادیه اروپا موافقتی با درخواست فرانسه ابراز نکرده اند.

یکی از سخنگویان وزارت خارجه بریتانیا با اعلام موضع کشورش در حمایت از تشدید تحریم ایران گفته که این وزارتخانه در حال حاضر به صورت “بسیار بسیار تنگاتنگ” با وزارتخانه های امورخارجه فرانسه و آلمان بر سر موضوع تحریم ایران کار می کند و در انتظار مذاکره با وزارتخانه های امورخارجه دیگر دولتهای اروپایی در این زمینه است.

در نامه برنار کوشنر، وزیرخارجه فرانسه که دولت بریتانیا از آن اعلام حمایت کرده آمده که برای وادار کردن ایران به گردن نهادن به قطعنامه های مصوب شورای امنیت لازم است اتحادیه اروپا به صورت یکجانبه به اعمال تحریمهای بیشتری علیه ایران مبادرت ورزد.

شورای امنیت با صدور دو قطعنامه پیاپی تحریمهایی بر ایران اعمال کرده تا این کشور را وادار کند غنی سازی اورانیوم را که موجب نگرانی دولتهای غربی را فراهم آورده است متوقف کند اما ایران به این قطعنامه ها عمل نکرده و همچنان به غنی سازی اورانیوم ادامه می دهد.

آمریکا، فرانسه و بریتانیا به عنوان سه عضو دائم شورای امنیت کوشیدند تا با صدور قطعنامه تازه ای تحریمهای بیشتری بر ایران اعمال کنند اما مخالفت چین و روسیه موافقت با چنین قطعنامه ای را مشروط به این دانستند که آژانس بین المللی انرژی اتمی طی گزارش تازه ای، مبهم ماندن اهداف برنامه اتمی ایران را تأیید کند.

اما آژانس بین المللی انرژی اتمی اخیراً به توافقی با ایران دست یافته که بنابر آن، ایران متعهد شده است طی برنامه زمانبندی شده ای پرسشهایی را که برای این آژانس در مورد فعالیت اتمی ایران باقی مانده است پاسخ گوید.

بدین ترتیب، موضعگیری روسیه و چین باعث شد تا شورای امنیت برای صدور قطعنامه تازه ای علیه ایران در انتظار آژانس بماند و احتمال صدور قطعنامه تازه ای علیه ایران دست کم تا نوامبر (آبان) آینده به تعویق بیفتد.

در این میان، فرانسه که از زمان روی کارآمدن نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور تازه این کشور، موضع سختگیرانه تری علیه ایران اتخاذ کرده، به دنبال آن است که اتحادیه اروپا منتظر تصمیم شورای امنیت نماند و خود به صورت جداگانه و خارج از چارچوب شورای امنیت به اعمال تحریمهای شدیدتر بر ایران بپردازد.

فرانسه اصرار دارد که در نشست آتی وزیران خارجه دولتهای عضو اتحادیه اروپا که قرار است پانزدهم اکتبر (23 مهر) برگزار شود، اعمال تحریمهای بیشتر بر ایران تصویب شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates