زیبا کلام: دکتر سروش مثل رهبر حزب توده!
جهان: در مجموع عملکرد دوم خردادي ها، براي من کاملاً قابل لمس است. من شگفت زده نمي شوم از رفتارهاي آنها. چرا که يادآور رفتار چريک هاي فدايي خلق و مجاهدين نسبت به مخالفانشان بود
دکتر صادق زیباکلام طی گفتگویی در نقد روشنفکری ایرانی ، دکتر عبدالکریم سروش را به دلیل نوع واکنش هایش در برابر مطالب دیگران به شدت مورد انتقاد قرار داد و و تصریح نمود که رفتارهای دکتر سروش و اصلاح طلبان دوم خردادی هیچ تفاوتی با رفتار رهبران چریک های فدای خلق و حزب توده ندارد.
به گزارش «جهان» ، زیبا کلام با تاکید بر اینکه روشنفکران ایرانی اعم از رشنفکران دیندار و بی دین و مارکسیست و مسلمان محصولات جامعه ایران هستند و تافته جدابافته ای نیستند ، مواضع و رفتار دکتر سروش در قبال افرادی چون دکتر نصر ، دکتر ملکی و خودش را به عنوان نمونه رفتار روشنفکری ایرانی ذکر کرد و گفت:« مثلاً آقاي دکتر سروش فکر مي کنم الان به عنوان شاخص ترين روشنفکر جامعه ايران مطرح است ولي وقتي رفتار فردي او را نگاه مي کنيد جاي اما و اگرهاي خيلي زيادي به وجود مي آيد. آدم انگشت به دهان مي گيرد و متحير مي ماند. مثلاً واکنشي که ايشان نسبت به ديگراني که از ايشان انتقاد مي کنند نشان مي دهد.»
زیباکلام که با روزنامه اعتماد گفتگو می کرد افزود:« يک بار از آقاي سيدحسين نصر سوال مي کنند نظر شما درباره روشنفکران ايران و انديشمنداني مثل دکتر سروش و مجتهد شبستري چيست؟ ايشان مي گويد که اين افراد افکار و انديشه هاي جديدي توليد نکردند بلکه در مجموع افکار و عقايدي را که اشاعه مي دهند همان افکار و عقايد روشنفکران دست دوم، سوم اروپا است. يک کسي مثل سيدحسين نصر چنين چيزي گفته است. اين حرف ممکن است درست باشد يا غلط.وقتي سيدحسين نصر اين حرف را زد بلافاصله دکتر سروش در جواب ايشان گفتند که شما برو در دفتر فرح زيج بکن. بلافاصله مساله را فردي کردند و به احوالات شخصي سيدحسين نصر حمله کردند. يا در همان داستان انقلاب فرهنگي، تمام اين بحثي که در تابستان امسال اتفاق افتاد و تمام اين دعوا مرافعه يي که بين دکتر سروش و من و دکتر ملکيان درگرفت.»
وی ادامه داد:« ايشان يک عمر از عرفان گفته، مثنوي خوانده و از حضرت مولانا سخن گفتند ولي وقتي در عمل و اجرا او را نگاه مي کنيد مي بينيد که کوهي است از تفرعن، تکبر و اهانت به ديگران. ايشان با خيلي از سياستمدارهاي ما هيچ فرقي ندارد. ايشان هم به شدت از اينکه مورد انتقاد قرار بگيرد آزرده خاطر مي شود. ايشان هم با منتقدانش به بدترين شکل ممکن برخورد مي کند و قس عليهذا… حال اين سوال مطرح مي شود که وقتي رفتار ايشان مانند رفتار يک سياستمدار است پس آن تصوير و تصوري که ما از يک روشنفکر داشتيم کجا رفت؟ اين رفتار را اگر آدم هاي ديگري بکنند خيلي جاي تعجب ندارد ولي با آن تصوير و تصوري که از ايشان است پذيرش اين نوع واکنش ها سخت مي شود. به نظر من خيلي ديگر از روشنفکران هم دچار اين نوع خودبزرگ بيني ها و اين جور روحيه تکبر و نخوت هستند، ربطي هم به اسلام و دين و مارکسيسم پيدا نمي کند. خيلي از آنها خود را بر حق و درست مي دانند و مخالفان شان را سياه، ترسو، باطل، وابسته به امريکا و… مي دانند.»
زیباکلام تصریح کرد:« دو چيز را مي توان در مورد روشنفکر ايراني گفت؛ يکي اينکه بسيار کم جنبه و متکبر است و مخالفانش را اصلاً به حساب نمي آورد و ديگر اينکه در قدرت رفتار زيبايي ندارد. شما برگرديد به دوم خرداد و در مجموع عملکرد دوم خردادي ها، براي من کاملاً قابل لمس است. من شگفت زده نمي شوم از رفتارهاي آنها. چرا که يادآور رفتار چريک هاي فدايي خلق و مجاهدين نسبت به مخالفانشان بود. وقتي نگاه مي کنم مي بينم که در مجموع رفتار خيلي از دوم خردادي ها و رهبران اصلاح طلب، با مخالفانشان دقيقاً همين جوري است که ما خيرمطلق و آنها ارتجاع و سياهي مطلق هستند. همان حالت را شما در دکتر سروش مي بينيد، در رهبري حزب توده در رهبري چريک هاي فدايي خلق مي بينيد.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.