18.10.2007

تصمیمات جدید اتاق جنگ علیه ایران

عصرایران: وقتي پودهورتس از بي‌فايده بودن اقدامات ديپلماتيك سخن گفت،بوش و مشاورش شروع به خنده كردند و او فهميد آنها به مذاكره يا تحريم‌ اعتقاد ندارند بلکه بوش قصد دارد قبل از پايان دوره‌اش به ايران حمله كند
در هفته های اخیر ، جرج بوش و کاندولیزا رایس رئیس جمهور و وزیر خارجه ایالات متحده به دلیل مهیا نبودن شرایط ، مشکلات داخلی و خاورمیانه ای آمریکا و عدم همراهی افکار عمومی جهان و قدرت های بین المللی ، بحث حمله نظامی به ایران را که قبلا” به کرات مطرح می کردند ، اکنون تقریبا” در حاشیه قرار داده و عمدتا” بر مسیر دیپلماسی تاکید می کنند.

با این وجود تیم جنگ طلب هیات حاکمه آمریکا به رهبری دیک چنی معاون اول بوش همچنان تلاش دارد تا گزینه حمله به ایران ازدستور کار خارج نشود.

جهان نوشت: همچنین گفته می شود بوش و رایس در ظاهر از گزینه دیپلماسی می گویند اما گزینه جنگ را پیش می برند. برخی تحلیل گران این نوع رفتار دوگانه در هیات حاکمه آمریکا را نوعی راهبرد چماق و هویج یا بازی «پلیس خوب – پلیس بد» به شمار می آورند اما برخی نیز این شکاف را واقعی و ناشی از مشکلات و اختلافات درونی حاکمان کاخ سفید می دانند. آنچه در پی می آید ، مطلبی است با تحلیل «جدی بودن جنگ علیه ایران» که اخیرا” در نشریه ساندی تلگراف انگلیس درج شده و بازتاب های مختلفی در سایر نشریات غربی و آمریکایی داشته است:
ديپلمات‌هاي آمريكا دستور گرفته‌اند «پرونده‌اي» به شكل دادخواست عليه ايران تهيه كنند كه شامل موارد نقض قوانين بين‌المللي توسط ايران باشد. اين دستور نگراني برخي مقامات را برانگيخته كه هدف اين پرونده سازي ، آماده كردن زمينه براي توجيه حمله نظامي عليه طرح هسته‌اي ايران مي‌باشد.

اين اقدام مشابه اقداماتي است كه دیک چني معاون رئيس جمهور آمريكا و رامسفلد وزير دفاع سابق دستور انجام آنها را دادند تا زمينه براي سرنگوني صدام حسين در عراق آماده شود. به گفته آنها، اين اقدام نومحافظه‌كاران داخل و خارج حكومت اجازه مي‌دهد درخواست‌هاي خود براي حمله به ايران را تقويت كنند.

يكي از پژوهشگران مركز تحقيقات آمريكايي مطلع از اين امر گفت: يكي از افراد دفتر چني اخيرا” در ديدار با مركز تحقيقاتي محافظه‌كاران در واشنگتن The American Enterprise فاش كرده است كه معاون رئيس جمهور از عملكرد بوش بر اساس توصيه‌هاي رايس وزير خارجه براي ديپلماتيك در مقابل ايران نااميد است.

در هفته گذشته رئيس جمهور بوش با «نورمن پودهورتس» ديدار كرد. پودهورتس يكي از رهبران برجسته و ايدئولوژيك اردوگاه نومحافظه‌كاران راستگرا و داماد اليوت آبرامز يهودي است. آبرامز شخصيت محافظه‌كار پرنفوذ در حكومت آمريكاست و از نزديكان آريل شارون نخست وزير اسرائيل بود و اكنون در شوراي امنيت ملي خدمت مي‌كند و او به عنوان عامل پشت پرده و تعيين كننده استراتژي آمريكا و حكومت آمريكا در خاورميانه به ويژه ايران شناخته مي‌شود.

در طول اين ديدار نورمن پودهورتس 45 دقيقه براي امتناع رئيس جمهور براي تعيين تكليف بمب ايران و تاسيسات هسته‌اي وقت گذاشت. به شهادت پودهورتس ، وقتي او پيش بوش و كارل راب مشاور سابق وی از بي‌فايده بودن اقدامات ديپلماتيك سخن گفت آن دو شروع به خنده كردند و آن هنگام فهميد كه آنها به مذاكره يا تحريم‌ها اعتقاد ندارند. بنابراين در مقابل ادعاهاي او موضع تدافعي نگرفتند. پودهورتس به اين نتيجه رسيد كه بوش قصد دارد قبل از پايان دوره‌اش به ايران حمله كند.

بايد يادآوري كرد چند هفته پيش در هفته‌نامه نيوزويك گزارش شد كه ديويد ورمزر (wurmser) مشاور نزديك دیک چني در امور خاورميانه به همتاي نومحافظه‌كار خود گفت كه معاون رئيس جمهور قصد داشت از اسرائيل بخواهد به تاسيسات هسته‌اي ايران در نطنز حمله موشكي كند. هدف از اين اقدام كشاندن ايران به واكنش و توجيه حمله آمريكا به طرح هسته‌اي اين كشور بود. ورمزر سخنان منتسب به خود را رد كرده است.

این نشریه همچنين نگراني‌هاي فزاينده سيا و پنتاگون از اهميت دادن زياد كاخ سفيد به اطلاعات توجيه كننده حمله ايران به تاسيسات ظاهرا” هسته‌اي سوريه را يادآور مي‌شود. اين اهرمي است كه نومحافظه‌كاران براي حمله به ايران استفاده خواهند كرد.

در زمينه نظامي نیز نيروي هوايي آمريكا براي آموزش نيروهاي هوايي عربي در منطقه خليج فارس براي جنگ احتمالي با ايران با مقامات نظامي اين كشورها هماهنگي مي‌كند.

در همين راستا چندی پیش كنفرانس جنگ هوايي در واشنگتن برگزار شد و طي آن فرماندهان نيروي هوايي آمريكا درباره همكاري اطلاعاتي و مانورهاي نظامي مشترك براي جنگ مشترك با دشمن، همتايان خود از خليج (فارس) را راهنمايي كردند. ژنرال ماسكل (mosley) فرمانده نيروي هوايي آمريكا از اين كنفرانس براي تقويت روابط با همپيمانان آمريكا در خليج فارس براي آمادگي جهت حمله بوش به ايران استفاده كرد.

وزارت دفاع آمريكا اخيرا” در امارات متحده مركزي براي جنگ هوايي ايجاد كرده است. كشوري كه خلبانان جنگي كشورهاي عرب (دوست واشنگتن) در آموزش مي‌بينند و آمريكا پايگاه‌هاي بزرگي در آن ايجاد كرده است. نيروهاي هوايي اردن و امارات متحده پيشتر در مانور مشترك با هواپيماهاي آمريكايي شركت كرده‌اند.

احتمال شركت هواپيماهاي عربي در حمله هوايي به اهداف هسته‌اي ايران كم است اما همكاري فعال نيروهاي هوايي منطقه براي عبور هواپيماهاي مهاجم و بمب افكن از حريم هوايي اين كشورها ضروري است. مسئولان آمريكايي همچنين مصمم هستند همسايگان ايران را براي مقابله با واكنش ايران به حمله عليه خود در خاك آنها آماده كنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates