20.10.2007

فیلم ایرانی، نماینده عراق در اسکار شد

بی‌بی‌سی: فیلم ‘ژانی گه ل’ در مورد مردی است که به اشتباه به عنوان رهبر شورشیان در سلیمانیه دستگیر می شود
فیلم ایرانی ژانی گه ل به کارگردانی جمیل رستمی به ‌عنوان نماینده سینمای عراق برای جایزه اسکار در بخش فیلم های غیرانگلیسی زبان با شصت و دو فیلم دیگر از کشورهای مختلف رقابت خواهد کرد.
پیش از این فیلم م مثل مادر به کارگردانی رسول ملاقلی پور به عنوان نماینده ایران برای رقابت در بخش غیر انگلیسی اسکار معرفی شده بود که با این حساب برای هشتادمین اسکار دو فیلم ایرانی معرفی شده اند.

از جمیل رستمی پیشتر نیز فیلم مرثیه برف به عنوان نماینده عراق به اسکار معرفی شده بود که موفقیتی را در بر نداشت. ژانی گه ل دومین ساخته بلند آقای رستمی است که در آن مسایل انسانی منطقه از جمله وضعیت کردها به ‌تصویر کشیده شده است.

این فیلم بر اساس نخستین و مشهورترین رمان کردی نوشته ابراهیم احمد ساخته شده و داستان مردی به نام جوامر است که در جریان تظاهراتی (به سال ۱۹۴۷) در شهر سلیمانیه عراق به طور اتفاقی به جمع تظاهرکنندگان می‌ پیوندد و هنگام کمک به زنی مجروح خود نیز توسط مأموران دولتی مجروح و به‌ عنوان رهبر شورشیان دستگیر می شود.

جوامر ده سال بعد از زندان آزاد شده و به جستجوی خانواده خود می ‌پردازد که در این راه با اتفاقات جدیدی رو به رو می شود.

تا کنون ملت عراق رسانه ای برای بیان فجایع تاریخی خود نداشته و هم اینک ما به دنبال پرداختن به چنین موضوعاتی هستیم

جمیل رستمی، کارگردان فیلم ژانی گه ل

فیلم ژانی گه ل پیشتر در جشن خانه سینمای ایران به نمایش درآمد و توانست جایزه بهترین موسیقی متن فیلم را به خود اختصاص دهد.

این فیلم که با عوامل ایرانی و بازیگران کرد عراقی ساخته شده، پیش از این در این کشور به نمایش عمومی در آمده و با استقبال مردم و مقامات عراق روبه رو شده بود.

جمیل رستمی از مدتی پیش به عنوان سینماگر در عراق حضور یافته و در فضای به وجود آمده پس از سقوط صدام حسین به فعالیت های سینمایی در عراق کمک می کند.

وی یک بار نیز در همین زمینه اطلاعیه ای صادر کرد که در آن با اشاره به وقایع دوران حکومت صدام در عراق، برای به تصویر کشیدن آنچه ‘فجایع تاریخی’ نامیده بود، از فیلمسازان ایرانی دعوت به همکاری با موسسه ای کرده بود که در عراق به همین منظور شکل گرفته است.

آقای رستمی مخاطب خود را تمامی فیلمسازان ایرانی دانسته بود که “به مسائل کاملا انسانی پرداخته و با فکری جهانی درصدد ارتباط با مخاطبان کل دنیا بوده اند.”

وی هم چنین از تهیه فیلمی با یک کارگردان ایرانی مقیم ایتالیا به نام فریبرز کامکاری با نام گل های کرکوک خبر داده بود که از اواسط مهرماه امسال با اشتراک ایران و ایتالیا تولید خواهد شد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates