كمك يک ميلياردي دولت به مهديه
پیک ایران: روزآنلاين، محبوبه نيك نهاد : در ادامه كمكهاي مالي دولت احمدي نژاد به نهادهاي مذهبي در اختيار محافظه کاران، هيئت دولت يک ميليارد ريال به ساخت مهديه تهران كمك كرد. دولت نهم پيش از اين هم ميلياردها تومان در مكانها و مراكز مذهبي به ويژه مسجد جمكران هزينه كرده است.
بنا به اعلام دبيرخانه شوراي اطلاع رساني دولت، كمك يك ميليارد ريالي دولت نهم به ساخت مهديه تهران با پيشنهاد معاون نظارت و برنامهريزي احمدي نژاد و از محل اعتبار هزينههاي پيشبيني نشده سرمايهاي قانون بودجه سال جاري پرداخت شده است. دولت نهم، همزمان با اين امر، يك ميليارد ريال هم براي اجراي طرح ”ساماندهي مد و لباس” در اختيار وزارت ارشاد قرار داده است. اين طرح يكي از تلاشهاي محافظه کاران براي مذهبي كردن ظاهر جامعه و سامان دادن و به اصطلاح “اسلامي كردن پوشش شهروندان” است.
كمكهاي دولت به اماكن و فعاليتهاي مذهبي خاص، بارها انتقاد برخي فعالان سياسي و حتي علماي مذهبي را برانگيخته است. تعداد قابل توجهي از علماي مذهبي شيعه، به اصالت مسجد جمكران اعتقاد ندارند و گسترش و ترويج آن را در راستاي نوعي خرافهگرايي ميدانند.
در اين دو سال كه زيارت مسجد جمكران آشكارا از سوي دولت نهم ترويج شده است، چند تن از علما و مراجع قم از توجه پيش از حد به اين مسجد انتقاد كردهاند؛ تا جايي كه چندي پيش يكي از مراجع تقليد نزديك به محافظهكاران گفت: “بسياري از كساني كه به زيارت جمكران ميروند، به زيارت حضرت معصومه در قم نميآيند و اين خلاف مباني اعتقادي ماست.”
با اين حال دولت احمدي نژاد در سال جاري نيز بيش از 15 ميليارد ريال به مسجد جمكران اختصاص داده است. به گفته استاندار قم، بخش عمده اين بودجه به توسعه پاركينگهاي اطراف مسجد جمكران اختصاص يافته است؛ پاركينگهايي با ظرفيت بيش از 20 هزار خودرو، كه به گفته شاهدان عيني، تقريبا همه ظرفيت آن در اكثر قري به اتفاق روزهاي سال بياستفاده است. دولت نهم همچنين اعلام كرده كه بنا دارد با يك برنامهريزي منسجم تا سال 2000 هجري شمسي، امكان حضور سالانه 15 ميليون نفر را در جمكران فراهم كند!
فعالان سياسي منتقد دولت نيز معتقدند اين كمكها كه از بودجه عمومي كشور صورت ميگيرد، بيشتر در راستاي اهداف سياسي و اجتماعي محافظه کاران است تا ترويج عقايد و ايمان مذهبي. آنها به موارد متعدد استفاده ابزاري جناح محافظهكار از اعتقادات مذهبي بخشي از جامعه اشاره ميكنند و هدف از اختصاص بودجه به اماكن مذهبي را شكلدهي به افكار عمومي از طريق تريبونهاي ديني و بسيج سياسي تودهاي از طريق جلسات و گرايشهاي مذهبي بخش سنتي جامعه ميدانند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.