لاریجانی مصاحبه با نشریه کویتی را ساختگی خواند
فرارو: چند ساعت پس از آنکه خبرگزاري فارس مصاحبهاي از دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي را كه به ادعای این خبرگزاری درهفتهنامه كويتي «المشاهد السياسي» منتشر شده بود، ترجمه و روي خروجي خود قرار داد؛ علی لاریجانی این اقدام هفته نامه كويتي را داستان سرايي و اقدامي غيراخلاقي خواند.
علي لاريجاني ضمن ابراز شگفتي از اقدام هفته نامه كويتي در تنظيم يك مصاحبه ساختگي و نسبت آن به وي تصريح كرد: «من پس از استعفا تاكنون هيچ مصاحبهاي با رسانهها نداشتهام.»
گفتنی است در این مصاحبه با پافشاری برروی بر کناری لاریجانی به دلایل برکناری وی پرداخته شده بود.
از دلایل بر کناری که در این مصاحبه به آن پرداخته شده بود نوع ادبیات لاریجانی بود که گویی دولت تصمیم داشته با زبان دیگری با اروپا و آمریکا مذاکره کند و ادبیات لاریجانی دیگر موثر نبوده است.
مصاحبه نامبرده
خبرهای مهم به رسانه های عربی داده می شود
توضیحات مهم لاریجانی درباره کنار گذاشتن وی
کد مطلب : 3621 12 آبان 1386 ساعت 16:23
پس از مدتها گمانه زنی در مورد دلیل استعفا یا برکناری لاریجانی از دبیری شورای عالی امنیت ملی ایران، وی گفتگو با یک نشریه عربی در این مورد توضیح داد.
علی لاريجاني که در این مورد تا کنون با هیچ یک از رسانه های ایرانی سخن نگفته است، در گفتوگويي تفصيلي با یک هفتهنامه كويتي به نام”المُشاهد السياسي” هدف از بركناري خود را تغيير ادبيات ايران در تعامل با غرب ذكر و تصريح كرده و گفته است: «آمريكاييها ادبيات مرا نميفهميدند بنابراين دولت تصميم گرفت افراد ديگري را با ادبيات ديگري جايگزين من كند.»
از این گفته لاریجانی چنان استنباط می شود که گمانه ها مبنی بر تعویض وی توسط دولت صحت داشته است و ادعای الهام، سخنگوی دولت مبنی بر اینکه لاریجانی “به دلایل شخصی” استعفا داده است، کاملا نادرست است.
لاریجانی همچنین در گفتگو با این نشریه به طور تلویحی اعلام کرده است که ماموریت وی در پرونده هسته ای ایران پایان نیافته است و گفته است: «جايي براي سخنگفتن از “پايان” نيست زيرا عرصه براي فعاليت سياسي همچنان باز است.من آنچه را بر عهدهام بود انجام دادم و ميتوانم به كار براي خدمت به كشورم ادامه دهم اما من نه خطايي مرتكب شدهام و نه تغيير خواهم كرد و اگر باز هم به همان جايگاه باز گردم تمام هم و غمم اين خواهد بود كه هر گونه مشكل و خطري را از كشورم دور كنم.»
دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي ایران همچنین در این مصاحبه با تأكيد بر اينكه كنار رفتن وی ناشي از اختلاف ديدگاهش با دولت بوده است، گفته: «چهبسا شرايط تغيير كرده كه قطعاً اين گونه هم هست و دولت ترجيح داده با ديگران اعم از اتحاديه اروپا و آمريكا «درباره شيوه مذاكره با اروپا و حتي درباره روش مديريت بحران هستهاي. من ديدگاه و نظر خاص خودم را داشتم كه از آن كوتاه نميآمدم اما اختلاف در جامعه ما و ديگر جوامع، امري طبيعي است و مهم اين است كه حوادث اسفبار رخ ندهد. مهم اين است كه ساز و كار مفاهمه برقرار باشد و همه يقين داشته باشند كه گفتوگو بهتر از جنگ است. » با زبان ديگري تعامل داشته باشد و چهبسا حق داشته باشند زيرا واشنگتن ادبياتي را كه من براي گفتوگو با آنها استفاده ميكردم نميفهميد اما صرفنظر از اينكه چه كسي به نمايندگي از ايران انتخاب شود بايد گفت اگر آمريكاييها به تهران گوش ندهند دچار اشتباه ميشوند.»
لاريجاني در پاسخ به اين پرسش كه آيا درست است كه شما خبر استعفا يا پذيرش استعفاي خود را از راديو شنيدهايد؛ گفته است: اين مسأله چيزي را تغيير نميدهد من در مسيري بودم كه استعفاي رسمي خود را تقديم آقاي احمدينژاد [رئيس شوراي عالي امنيت ملي] كنم.
در هنگام پخش خبر برکناری یا استعفای لاریجانی از دبیری شورای امنیت ملی، بسیاری از کارشناسان بر خلاف نظر سخنگوی دولت، عقیده داشتند که اختلاف نظرهای بنیادی وی با تیم دولت و به خصوص احمدی نژاد باعث کنار رفتن وی شده است. خبرنگار اين نشريه كويتي در همین رابطه پرسيده است با چه كسي اختلاف داشتيد كه تصميم گرفتيد استعفا كنيد؟ لاريجاني پاسخ داده است: «درباره شيوه مذاكره با اروپا و حتي درباره روش مديريت بحران هستهاي. من ديدگاه و نظر خاص خودم را داشتم كه از آن كوتاه نميآمدم اما اختلاف در جامعه ما و ديگر جوامع، امري طبيعي است و مهم اين است كه حوادث اسفبار رخ ندهد. مهم اين است كه ساز و كار مفاهمه برقرار باشد و همه يقين داشته باشند كه گفتوگو بهتر از جنگ است. »
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا شما به ساز و كار تفاهمي كه بتوان بر اساس آن، آرامش را بازگرداند و شبح جنگ را دور كرد نزديك شده بوديد؛ گفته است: «هميشه كه نه؛ اما در برخي موارد معدود به اين ساز و كار نزديك شديم اما برخي ديدگاههاي داخلي از سوي طرف ديگر و چهبسا فشارهايي كه از سوي واشنگتن وارد ميشد ساز و كاري را كه ميشد از طريق آن به تفاهم دست يافت از بين برد.»
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا شايعات منتشرشده در برخي رسانهها مبني بر اينكه اختلاف شما با احمدينژاد در مورد طرح پيشنهادي ولاديمير پوتين، رئيسجمهوري روسيه مزيد بر علت شده است، گفته است: «اگرچه اينكه ميگوييد بر من و ديگران يا ديگراني كه با سمت و جايگاه من در ارتباط بودهاند تطبيق نميكند اما ميخواهم در پاسخ شما اذعان كنم كه تمامي اختلافات، ناشي از شيوهها و راههاي تعامل با ديگران بوده كه همين مسأله، جلوي نزديكشدن واقعي من و آقاي احمدينژاد را گرفت.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.