02.02.2007

‘تاسيسات زير زمينی غنی سازی در ايران’

بی‌بی‌سی:

ديپلماتها از ساخت تاسيسات زير زمينی غنی سازی اورانيوم در نطنزخبر داده اند
براساس گزارش های تاييد نشده ايران عملياتی را برای ساخت و راه اندازی تاسيسات زيرزمينی غنی سازی اورانيوم آغاز کرده است.
روز جمعه، 2 فوريه، به نقل از منابع ديپلماتيک در مقر آژانس بين المللی انرژی اتمی در وين، که خواسته اند نامشان فاش نشود، گزارش شد که ايران با سرعت عمليات نصب لوله و کابل کشی برای يک محوطه بزرگ زير زمينی غنی سازی اورانيوم را با صدها کارگر در تاسيسات نطنز ادامه می دهد.

به گفته اين منابع، ايران در نظر دارد در اين محوطه زير زمينی سه هزار دستگاه سانتريفوژ را نصب کند.

اين اقدام در زمانی گزارش می شود که فرصت دو ماهه شورای امنيت سازمان ملل به ايران برای تعليق غنی سازی اورانيوم تا اواخر ماه جاری به پايان می رسد.

شورای امنيت در روز 22 دسامبر سال گذشته با صدور قطعنامه ای ايران را به دليل بی اعتنايی به خواست های قبلی شورا و شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی برای توقف بخشی از برنامه های هسته ای اين کشور، به خصوص غنی سازی اورانيوم، مشمول تحريم هايی قرار داد.

ايران اين قطعنامه را غيرقانونی دانسته و آن را نپذيرفته است و احتمال دارد شورای امنيت پس از انقضای مهلت دوماهه به ايران، تشديد تحريم های بين المللی عليه اين کشور را مورد بررسی قرار دهد.

به گفته منابع ديپلماتيک در وين، انتظار می رود پس از تکميل ساختمان زير زمينی در نطنز، سه هزار دستگاه سانتريفوژ برای استفاده در فرآيند غنی سازی اورانيوم در اين محل نصب شود.

خبرگزاری ها همچنين گفته اند که يک مقام ارشد ايرانی، که نام وی فاش نشده، اين خبر را تکذيب کرده است.

اتهام غرب و حفاظت در برابر حملات احتمالی؟

کشورهای غربی ايران را متهم کرده اند که ايران می کوشد در پوشش برنامه های صلح آميز هسته ای به توليد اسلحه اتمی دست بزند.

ادامه موضع کنونی ايران باعث طرح مجدد پرونده هسته ای در شورای امنيت می شود

جمهوری اسلامی اين اتهام را تکذيب کرده و در عين حال، غنی سازی اورانيوم را به عنوان حق قانونی اين کشور در چارچوب پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای مورد تاکيد قرار داده است.

خودداری ايران از اجرای قطعنامه شورای امنيت و همچنين اتهاماتی که آمريکا در مورد دست داشتن جمهوری اسلامی در بی ثباتی در عراق مطرح کرده باعث تيرگی بيشتر روابط دو کشور در هفته های اخير شده است.

احتمال حمله هوايی آمريکا يا اسرائيل عليه تاسيسات اتمی ايران در برخی منابع خبری مطرح شده است اما مقامات اسرائيلی و آمريکايی اصرار داشته اند که چنين عملياتی را در نظر ندارند.

به نظر برخی کارشناسان، حمله نظامی به تاسيسات هسته ای شناخته شده ايران نمی تواند برنامه های اتمی اين کشور را متوقف کند زيرا احتمال دارد مراکز مخفی ديگری نيز در اين زمينه فعال باشند و همچنين، از آنجا که ايران به دانش هسته ای دست يافته، می تواند دوباره فعاليت در اين زمينه را از سر بگيرد.

به گفته آنان، حمله هوايی می تواند نتيجه معکوس به بار آورد و باعث شود ايران با استناد به لزوم حفاظت از خود در برابر حمله خارجی، عملا به پيگيری برنامه های هسته ای نظامی روی آورد و به اين منظور، حتی همکاری خود را ناظران بين المللی را قطع کند.

در صورتی که خبر نصب دستگاه های سانتريفوژ در محلی زير زمينی درست باشد، می تواند حاکی از تلاش ايران برای حفظ بخشی از تاسيسات غنی سازی در صورت هدف قرار گرفتن مراکز شناخته شده اين کشور در جريان حمله خارجی باشد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates