AP: دو مقام برجسته ايران، در چند قدمي وضعيت قرمز
بازتاب: صدور «هشدار قرمز» به اين معني است كه مظنوني براي استرداد تحت تعقيب است. اگرچه اين هشدار كشورها را ملزم به دستگيري و تحويل مظنون نميكند. اينترپل صدور وضعيت هشدار قرمز براي هاشمي رفسنجاني، رئيس جمهور اسبق ايران، علي اكبر ولايتي، وزير امور خارجه وقت و سفير آن زمان ايران در آرژانتين را رد كرده است.
ديپلمات ارشد ايران در آرژانتين مي گويد: آمريكا و اسرائيل در حال فشار بر اينترپل هستند تا 5 مقام ايراني و لبناني را در جلسه آينده خود در ليست افراد تحت تعقيب به اتهام بمب گذاري سال 1994 مركز يهوديان آرژانتين قرار دهد كه منجر به كشته شدن 85 نفر شد.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناك» به نقل از آسوشيتدپرس، بازپرس اصلي پرونده بدترين حمله تروريستي تاريخ آرژانتين مدعي است: اين پرونده به هيچ وجه سياسي نيست.
مقامات قضايي آرژانتين ميگويند: مدارك لازم براي راضي كردن مجمع عمومي 186 عضوي پليس بين الملل را براي صدور« هشدار قرمز» عليه اين افراد در جلسه روز دوشنبه در مراكش را دارند.
13 سال پس از انفجار اين ساختمان 7 طبقه در بوينس آيرس، هنوز كسي به عنوان محكوم اين پرونده اعلام نشده است. مقامات آرژانتيني ايرانيها را متهم به طرحريزي اين بمبگذاري ميكنند و اجراي آن را كار حزب الله ميدانند.
محسن بهاروند، سفير ايران در آرژانتين تأكيد دارد كه ايرانيها نقشي در اين حملات نداشتهاند و آمريكا و اسرائيل آن را به سلاحي سياسي عليه ايران تبديل كردهاند. بهاروند به آسوشيتدپرس گفت: «آنها قصد دارند تا به هر روشي ايران را اذيت كنند. آنها قصد دارند تا به هرگونه اقدامي در هر جاي جهان رنگ سياسي داده و آن را به ضرر ايران مطرح كنند.»
صدور «هشدار قرمز» به اين معني است كه مظنوني براي استرداد تحت تعقيب است. اگرچه اين هشدار كشورها را ملزم به دستگيري و تحويل مظنون نمي كند اما افراد داراي اين وضعيت در اينترپل در وضعيتي برابر قرار گرفتن در ليست افراد تحت تعقيب هستند.
اين پرونده يكي از سختترين چالشهاي پليس بينالملل است كه مقرش در ليون پاريس قرار دارد. انتظار ميرود اينترپل مواضع ايران و آرژانتين را در اجلاس مراكش ناديده بگيرد. اگر اكثريت حاضر مجمع به نفع آرژانتين راي دهند، هشدار قرمز صادر ميشود؛ ولي ايران درخواست كرده كه تا سال آينده اين تصميم به تعويق بيفتد.
حملات 18 جولاي 1994 به مركز يهوديان آرژانتين در بوينس آيرس انجام شده بود كه با 200 هزار نفر عضو بزرگترين مركز يهوديان آمريكاي لاتين بود. چند مظنون آرژانتيني نظامي و غير نظامي هم كه متهم به همكاري با بمبگذاران بودند، 3 سال پيش تبرئه شدند. رشوه خواري موجود در اين پرونده موجب بركناري قاضي آن نيز شد و هم كنون مقامات آرژانتيني اميدوارند كه اينترپل بتواند ضعف سيستم قضايي اين كشور را جبران كند.
بهاروند گفت كه قانون اساسي ايران اجازه استرداد اتباع ايران را در مواردي مانند بمبگذاري نميدهد اما به جاي آن مقامات ايراني پيشنهاد دادهاند كه آرژانتين با همكاري قضايي دو جانبه موافقت كند تا تهران نيز به تبادل اطلاعات با آنها در اين مورد بپردازد. از جمله افراد مظنون به ادعاي آرژانتين در اين ميان دو مقام ارشد ايران و عماد مغينه يكي از اعضاي حزب الله هستند. اينترپل صدور وضعيت هشدار قرمز براي هاشمي رفسنجاني، رئيس جمهور اسبق ايران، علي اكبر ولايتي، وزير امور خارجه وقت و سفير آن زمان ايران در آرژانتين را رد كرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.