آیت آلله منتظری : فکر می کنند اگر جنگی دربگیرد آب از آب تکان نمی خورد؛ ولی باید بدانید این مردم دیگر مردم گذشته نیستند که داوطلبانه روی مین می
پیک ایران: ادوارنیوز: جمعی از اعضای شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران(ادوارتحکیم وحدت) با آیت الله حسینعلی منتظری دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش خبرنگار ادوارنیوز در این دیدار عبدالله مومنی سخنگوی سازمان ادوار تحکیم با تقدیر از آزادمردی و دفاع همیشگی آیت الله منتظری از حقوق بشر و عملکرد تاریخی ایشان در دفاع از حقوق محذوفان گفت: شما خود یکی از نمونه های بارز نقض حقوق بشر در ایران هستید که سالهای طولانی به دلیل عقایدتان در حصر بودید و مقلدین شما اجازه ارتباط با شما را نداشتند.
با اشاره شرایط جاری کشور و فشارهای وارده بر فعالان سیاسی و دانشجویی گفت: بسیاری از بازداشتهای صورت گرفته در ماههای اخیر همراه با توهین و تحقیر و ضرب و شتم بازداشت شدگان بوده است. مومنی با اشاره به حمله نیروهای امنیتی به دفتر سازمان ادوارتحکیم در 18 تیرماه گفت: در جریان بازداشتهای انجام شده زشت ترین توهینها و رکیک ترین الفاظ در خصوص بازداشت شدگان بکار رفت و بازداشت شدگان مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و در سلولهای انفرادی و بدون رعایت موازین حقوق شهروندی محبوس شدند.
مومنی ادامه داد: متاسفانه تمامی این برخوردها به نام دین و اسلام صورت می گیرد و بعضا موجب رویگردانی جوانان از اسلام خواهد شد.
مومنی تضییعات انجام شده بر ضد دانشجویان را مورد توجه قرار داد و گفت: تعداد زیادی از دانشجویان از تحصیل محروم شده اند و دانشجویانی از دانشگاههای مختلف در زندان بسر میبرند. اساتید منتقد از دانشگاه اخراج می شوند .
مومنی در همین زمینه به صدور احکام حبس برای احسان منصوری،مجید توکلی و احمد قصابان اشاره کرد و گفت: علیرغم نظر مراجع تقلید از جمله خود حضرتعالی مبنی بر مسموع بودن انکار دانشجویان، دستگاه قضایی احکام سنگینی را برای دانشجویان صادر کرد.
سخنگوی سازمان ادوار تحکیم گفت: در شرایط فعلی که کشور تحت فشارهای شدید خارجی و احتمال حمله نظامی دولتهای خارجی است، دولتمردان بجای عقلانی عمل کردن در امور، خود دست به ماجراجویی می زنند و به سرکوب و تهدید نیروهای آزادیخواه و دموکراسی خواه می پردازند. مومنی گفت اگر بنابر انجام صلحی با دنیا باشد این صلح باید بر پایه امنیت،دموکراسی، رفاه و آزادی باشد و بیم آن می رود که حاکمان با سازش با نیروهای خارجی دموکراسی و حقوق بشر را نادیده انگارند.
مومنی با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس گفت: در شرایطی که فشارهای خارجی هر روز تشدید می گردد حاکمیت بجای رعایت حقوق شهروندان و جلب اعتماد آنان از طریق تن دادن به یک انتخابات آزاد و مبتنی بر معیارهای دموکراتیک در تلاش برای حذف چهره های تحول خواه از عرصه به قصد برگزاری انتخاباتی غیر آزاد است و در واقع بیم آن می رود که به کمک نظارت استصوابی انتصاباتی با ظاهر انتخابات برگزار گردد.
در این دیدار همچنین هادی کحال زاده عضو شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم آیت الله منتظری را فردی مقبول و محبوب در میان تخولخواهان دانست و با تشکر از توجه همیشگی ایشان به مسائل کشور گفت: فعالان سیاسی و دانشجویی وظیفه خود می دانند در مقاطع مختلف از نظرات و آرای شما در مورد مسائل جاری کشور مطلع گردند.
بنابر گزارش دفتر آیت الله منتظری در این دیدار ایشان ضمن تشکر از صبر و استقامت فعالان سیاسی و دانشجویان با اظهار تأسف شدید از برخوردهای تند و خشن با منتقدان به ویژه فرهیختگان و دانشجویان، این گونه احکام را غیرشرعی، غیرقانونی و غیرعاقلانه دانسته فرمودند:
در روایات ما رسیده است که پیامبراکرم متهم به قتل را فقط تا شش روز بازداشت می کردند، اگر شاکیان و مدعیان قتل دلیل و شاهد کافی برای اتهام زده شده می آوردند مورد بررسی قرار می دادند و الا متهم را آزاد می کردند. آنچه ما در این عمرمان از سیره پیامبر و ائمه اطها به دست آورده ایم این است که این بزرگان برای آزادی و حق مردم ارزش قائل بودند. افرادی را که به اتهامات واهی در پی پرونده سازیهای معمول بازداشت می کنند اکثرشان را می شناسم؛ آنان افرادی متدین و معتقد به ارزش ها هستند. از اتهام ضدیت با انقلاب و کشور هم کاملاً مبرا می باشند. آنها فقط از عقل و شعور خود استفاده کرده و انتقاد می کنند.
ایشان ضمن اشاره به بازداشت حجةالاسلام والمسلمین هادی قابل و آقای عمادالدین باقی گفتند: این آقایان را با پرونده سازی های واهی و اتهامات ساختگی با احکام سنگین روبرو و روانه زندان کرده اند. همین آقای باقی که در زندان است مگر چه فعالیتی انجام می داد جز حمایت از حقوق زندانیان و خانواده های آنان؟! تلاش بی مزد آقای باقی این بود که اگر خانواده ای نان آورش در زندان است کمتر سختی بکشد و زندانی بتواند از حقوق خودش آگاه باشد و استفاده نماید. برایش فرقی هم نمی کرد زندانی سیاسی باشد یا غیرسیاسی. آیا این چنین افرادی را باید زندانی کرد یا بر اساس تدبیر وعقلانیت باید جایزه داد؟ آیا فعالیت های امثال ایشان و دیگرانی که معتقدند و فعالیت های حقوق بشری می کنند باعث نمی شود که فشارها بر روی کشور ما از این لحاظ کمتر باشد؟!
برخوردهایی هم که با دانشجویان می شود بدون دلیل شرعی و قانونی است به ویژه این که آنها را ستاره دار می کنند وحتی از حق طبیعی تحصیل محروم می نمایند. همین احمد ما با این که من زندانی و از مخالفان سرسخت شاه بودم و شهید محمد هم فراری بود، با این حال از سوی وزارت فرهنگ و یا ساواک از تحصیل محروم نشد و توانست در دانشگاه پلی تکنیک مدرک مهندسی اش را بگیرد.
ایشان ضمن اشاره به نزدیکی فصل انتخابات آینده، این گونه فشارها را بی ارتباط با برگزاری انتخابات ندانسته فرمودند:
فشارها روز به روز افزایش می یابد تا شرایطی فراهم شود و همراه با نظارت استصوابی یک انتخابات ظاهری که نتیجه آن از قبل مشخص شده برگزار گردد.
ایشان ادامه دادند: آقایان قضاتی که به راحتی برای منتقدان و دانشجویان حکم صادر می کنند بدانند احکام آنها غیرشرعی و غیرقانونی است. قبلاً هم درباره دانشجویانی که احکام سنگینی برای آنها صادر شده از من سؤال شد من هم نوشتم: حرف آنها – که می گویند توهین به مقدسات نکرده اند – مسموع است و حکمی علیه آنها نمی توان صادر کرد.
آقایان قضات که چنین احکامی را صادر می کنند آیا مفهوم زندان را می فهمند و درک می کنند؟ مدتی خودتان به زندان به ویژه انفرادی بروید تا درک کنید زندان یعنی چه! من خودم بیش از پنج سال در رژیم گذشته زندان بودم و سه سال تبعید؛ و در این رژیم هم بیش از پنج سال در حصر غیرقانونی؛ به خوبی درد زندان و زندانی را لمس می کنم.
فقیه عالیقدر ضمن اشاره به مشکلات فزاینده اقتصادی و معیشتی مردم گفتند: با این که نفت بیش از نود دلار شده و معادن و پول این نفت مال مردم است و باید برای رفع مشکلاتشان هزینه شود، با این حال وضعیت تورم بر اثر بی درایتی روزبروز بدتر می شود و بر اثر برخی شعارها فقر و مشکلات افزایش پیدا کرده است. اخباری که به ما می رسد واقعاً ناراحت کننده است. در خبرها می خواندم که پدری به واسطه فقر دختر نوجوانش را به دویست هزار تومان فروخته است؛ تازه خریداران چهل هزار تومان بیشتر به او نداده اند!
تهدیدها و فشارهای خارجی به کشور از دیگر محورهای سخنان ایشان بود که فرمودند:
من بی اطلاع و بی خبر از اخبار روز نیستم . توجه به برخی گزارشات باید جدی باشد. آقایان بیش از حد اوضاع را طبیعی جلوه می دهند و فکر می کنند اگر جنگی دربگیرد آب از آب تکان نمی خورد؛ ولی باید بدانید این مردم دیگر مردم گذشته نیستند که داوطلبانه روی مین می رفتند. اگر در فکر گذشته اید اشتباه می کنید. درست است که روزی می گفتند: «آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند» اما اگر بی تدبیری کرد و حتی به نقاطی خاص نیز حمله کرد خسارت آن را مردم متحمل می شوند؛ مردمی که دیگر مردم گذشته نیستند.
بنابراین نباید بگذاریم حتی زمینه جنگ و حمله هم فراهم شود. باید با مذاکره مستقیم مشکلات را حل کرد. من یادم هست که آمریکایی ها در عین جنگ در ویتنام، در پاریس با ویت کنگ ها در حال مذاکره بودند. از نظر داخلی هم مردم را «آدم» حساب کنید، آنها را «محرم» بدانید. حال که بحران خارجی هست نخواهید با ایجاد بحران داخلی کشور را مطابق میل خود اداره کنید. افرادی هم که انتقاد به وضع موجود دارند سکوت نکنند، اما به گونه ای باید انتقاد کرد که هزینه کمتری داشته باشد و نیروها حفظ شوند. امربه معروف و نهی از منکر واجب است و از مصادیق کامل تر آن درباره حاکمان است که اگر این واجب اجتماعی سیاسی ترک شود بر اساس وصیت امام علی(ع) به امام حسن و امام حسین «بدها» و «اشرار» بر مردم مسلط می شوند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.