پاسخ ایران به ملکه بریتانیا
بیبیسی: سخنرانی تشریفاتی سالیانه ملکه به معنی تأیید وی به عنوان فرمانروای بریتانیا بر طرحهای دولت و مجلسین است
دو روز پس از آنکه ملکه بریتانیا طی سخنرانی سالیانه در پارلمان بر تعهد کشور خود به محدود کردن فعالیت اتمی ایران تأکید ورزید، اظهارات وی انتقاد دولت ایران را برانگیخت:
محمدعلی حسینی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران، هدف از اظهارات ملکه الیزابت دوم را “ممانعت از پیشرفتهای علمی کشورهای مستقل برای به کارگیری استفاده صلح آمیز هسته ای دانسته و گفته: “اظهاراتی از این نوع نمی تواند ملت ایران را از ادامه راه خود باز دارد”.
وی افزوده: “ملکه انگلیس با داشتن بیش از هشتاد سال سن یکی از معدود رهبران قدیمی جهان است که بخوبی از سوابق فعالیتهای صلح آمیز هسته ای ایران در دوره زمامداری خویش از سال ۱۹۵۰آگاه است”.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران، برنامه هسته ای ایران از شش دهه پیش که حکومت شاهنشاهی پهلوی بر ایران حاکم بوده با توصیه و کمک آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان شروع شده اما اکنون ایران به دلیل اتهاماتی که این دولتها علیه ایران مطرح می کنند، هنوز نتوانسته است نخستین نیروگاه اتمی خود را راه اندازی کند.
آقای حسینی با اشاره به فعالیت اتمی بریتانیا گفته: “دولت این کشور در تولید بیش از پیش صدها کلاهک هسته ای مخرب جدید که برخی از آنان هشت برابر قدرتمندتر از بمب به کار گرفته در هیروشیماست، پیشقراول بوده است”.
اظهارات ملکه بریتانیا درباره فعالیت اتمی ایران که طی مراسمی تشریفاتی با عنوان بازگشایی رسمی پارلمان ایراد شد، در واقع به معنی تأیید ملکه به عنوان فرمانروای بریتانیا بر اقدامات دولت این کشور در مقابله با فعالیت اتمی ایران است.
اشاره ملکه بر محدود ساختن فعالیت اتمی ایران در سخنرانی اش در حالی صورت می گیرد که دولت بریتانیا به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، همراه با آمریکا و فرانسه می کوشد قطعنامه تازه ای در این شورا به تصویب برساند که با اعمال تحریمهای بیشتر بر ایران، این کشور را وادار به توقف غنی سازی اورانیوم کند.
دولت بریتانیا همچنین به عنوان یکی از اعضای مؤثر اتحادیه اروپا، به درخواست فرانسه برای تحریم ایران خارج از چارچوب شورای امنیت پاسخ مثبت داده، هرچند اغلب دیگر اعضای اتحادیه با این درخواست موافقتی ابراز نداشته اند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.