نگرانی آمریکا از حمله اسرائیل به ایران
بیبیسی: اظهارات احمدی نژاد در مورد تعداد سانتریفوژها خطر حمله اسرائیل را افزایش داده است
روزنامه تایمز چاپ لندن در شماره روز پنجشنبه، 8 نوامبر، گزارشی را به افزایش احتمال حمله اسرائیل به ایران پس از سخنرانی اخیر محمود احمدی نژاد اختصاص داده است.
این گزارش با عنوان “آمریکا نگران حمله اسرائیل به ایران در پی جدیدترین ادعای هسته ای است” چاپ شده و در آن آمده است که ادعای روز گذشته محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، در مورد راه اندازی سه هزار دستگاه سانتریفوژ، جهان را تکان داد و این نگرانی را پدید آورد که ممکن است اسرائیل با بمباران تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی نسبت به این تحول جدید واکنش نشان دهد.
به نوشته تایمز، منابع نظامی آمریکایی راه اندازی این تعداد سانتریفوژ را “نقطه بحرانی” دانسته و گفته اند که ممکن است باعث چکانده شدن ماشه حمله هوایی اسرائیل شود.
این روزنامه می افزاید که وزارت دفاع آمریکا مایل به دست زدن به اقدام نظامی علیه ایران نیست اما مقامات آمریکایی گفته اند که واکنش اسرائیل “موضوعی متفاوت” است و در میان جنجال جهانی بر سر اظهارات آقای احمدی نژاد، گروهی از نمایندگان پارلمان بریتانیا هم که قرار بود از تاسیسات هسته ای ایران دیدن کنند از این سفر چشم پوشی کرده اند.
ادعای روز گذشته محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، در مورد راه اندازی سه هزار دستگاه سانتریفوژ، جهان را تکان داد و این نگرانی را پدید آورد که ممکن است اسرائیل با بمباران تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی نسبت به این تحول جدید واکنش نشان دهد
روزنامه تایمز
تایمز می نویسد که حتی قبل از اظهارات اخیر محمود احمدی نژاد هم یک مقام وزارت دفاع آمریکا به این روزنامه گفته بود که زمانی که ایران بتواند حدود سه هزار دستگاه سانتریفوژ را راه اندازی کند، ممکن است اسرائیل دست به کار شود و کارشناسان آمریکایی می گویند که این تعداد سانتریفوژ می تواند در طول یک سال مقدار اورانیوم لازم برای ساخت یک عدد بمب اتمی را تولید کند.
تایمز اظهارات اخیر اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل را یادآوری می کند که گفته بود “مذاکره هرگز موشک ها را متوقف نکرده، نمی کند و نخواهد کرد.”
سوابق نگران کننده اسرائیل
این روزنامه می نویسد که مقاصد اسرائیل نسبت به ایران از آن جهت نگران کننده تر است که اخیرا هواپیماهای نظامی اسرائیل به تاسیساتی در سوریه که ظن فعالیت هسته ای در آن می رفت حمله کردند همانطور که در سال 1981 نیز رآکتور اتمی عراق را بمباران کردند و این در حالی است که محمود احمدی نژاد خواستار محو اسرائیل از نقشه جهان شده و در نتیجه، اسرائیلیان ایران را بزرگترین تهدید نسبت به امنیت خود می دانند.
تایمز به نقل از افرایم اینبار، کارشناس مرکز مطالعات استراتژیک بگین-سادات در تل آویو، می نویسد که رقم سه هزار سانتریفوژ نشانه توانایی دشمن اصلی اسرائیل برای دستیابی به مقدار اورانیوم لازم جهت ساخت یک کلاهک اتمی است و اگر جامعه جهانی اسرائیل را به حال خود رها کند، بعید نیست که این کشور خود دست به کار شود.
مقاصد اسرائیل نسبت به ایران از آن جهت نگران کننده تر است که اخیرا هواپیماهای نظامی اسرائیل به تاسیساتی در سوریه که ظن فعالیت هسته ای در آن می رفت حمله کردند همانطور که در سال 1981 نیز رآکتور اتمی عراق را بمباران کردند و این در حالی است که محمود احمدی نژاد خواستار محو اسرائیل از نقشه جهان شده و در نتیجه، اسرائیلیان ایران را بزرگترین تهدید نسبت به امنیت خود می دانند
روزنامه تایمز
این کارشناس اسرائیلی با اشاره به راه اندازی سه هزار سانتریفوژ در ایران افزوده است که “به نظر من، ما آماده چنین اقدامی می شویم. برای اسرائیل این نقطه حساس فنی است.”
تایمز می نویسد که دولت ایران در نظر دارد تعداد سانتریفوژهای مستقر در تاسیسات نطنز را به پنجاه و چهار هزار دستگاه افزایش دهد که به معنی توانایی تولید اورانیوم در مقیاس صنعتی است.
این روزنامه سخنان روز چهارشنبه محمود احمدی نژاد را نقل می کند که گفته بود تحریم های سازمان ملل مانع از ادامه غنی سازی اورانیوم نشده و می افزاید که گرچه وی قبلا نیز چند بار از نصب سه هزار سانتریفوژ خبر داده بود، اما روز چهارشنبه برای نخستین بار اعلام داشت که تمامی این سانتریفوژها عملیاتی شده است.
تایمز می نویسد که آژانس بین المللی انرژی اتمی اخیرا گفته بود که تعداد سانتریفوژهای ایران به حدود دو هزار دستگاه می رسد و ششصد و پنجاه دستگاه دیگر نیز تحت آزمایش است و روز گذشته سخنگوی آژانس گفت که هفته آینده گزارشی در مورد برنامه های هسته ای ایران منتشر خواهد کرد و تا آن زمان از اظهار نظر در این مورد خودداری خواهد ورزید.
لغو سفر چند نماینده مجلس عوام به تهران
این روزنامه می افزاید که قرار است خاویر سولانا، سرپرست روابط خارجی اتحادیه اروپا نیز به زودی در مورد موضوع آمادگی ایران برای توقف غنی سازی اورانیوم در برابر دریافت مشوق های سیاسی و تجاری گزارشی را تهیه کند.
در مورد برنامه سفر چند نماینده پارلمان بریتانیا به ایران، تایمز می نویسد که دست کم پنج عضو کمیته روابط خارجی مجلس عوام از سفر به ایران خودداری کرده و گفته اند که دولت ایران از این سفر بهره برداری تبلیغاتی خواهد کرد اما در حال حاضر، هنوز هشت نماینده دیگر مجلس از سه حزب اصلی همچنان در نظر دارند برای یک دیدار چهار روزه به ایران سفر کنند.
دست کم پنج عضو کمیته روابط خارجی مجلس عوام از سفر به ایران خودداری کرده و گفته اند که دولت ایران از این سفر بهره برداری تبلیغاتی خواهد کرد اما در حال حاضر، هنوز هشت نماینده دیگر مجلس از سه حزب اصلی همچنان در نظر دارند برای یک دیدار چهار روزه به ایران سفر کنند
روزنامه تایمز
این روزنامه یادآور می شود که قرار است هیات پارلمانی بریتانیا روز یکشنبه عازم تهران شود و این نخستین دیدار از این نوع از زمان بازداشت پانزده عضو نیروی دریایی بریتانیا در ایران در ماه مارس است در حالیکه آن حادثه همراه با شواهدی از حمایت جمهوری اسلامی از شورشیان در افغانستان و عراق و طرح اتهام تلاش برای ساختن بمب اتمی روابط آن کشور با بریتانیا را تیره کرده است.
ارکی ایلسلی، نماینده مجلس عوام از حزب حاکم کارگر که از سفر به ایران صرفنظر کرده، به تایمز گفته است که میل ندارد تصویر او در کنار تاسیسات اتمی ایران در سرتاسر جهان پخش شود.
در خاتمه گزارش تایمز آمده است که سازمان های اطلاعاتی تحقیقات درباره دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل در دوره های فوق لیسانس در رشته های حساس علمی در بریتانیا را آغاز کرده اند با این هدف که از دستیابی آنان به مهارت های مرتبط با صنایع تولید جنگ افزارهای کشتار جمعی جلوگیری کنند.
به نوشته تایمز، در سال جاری به شصت دانشجوی ایرانی پذیرش دانشگاهی داده نشده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.