تکرار سخنان بوش در مورد ايران از سوی هيلاری کلينتون
بیبیسی: احمد زیدآبادی کارشناس مسايل سياسی ايران
خانم کلينتون در جمع اعضای کميته آمريکايی امور عمومی اسراييل ايران را خطری برای آمريکا و بزرگترين تهديد عليه اسرائيل ناميد
هيلاری کلينتون سناتور دموکرات و همسر رئيس جمهور سابق آمريکا، که از او به عنوان يکی از شانس های اصلی پيروزی در انتخابات رياست جمهوری سال آينده اين کشور ياد می شود، خواستار سياست واحد و شفاف آمريکا در برابر برنامه هسته ای ايران شده و گفته است:” ما نمی توانيم، نبايد و نمی گذاريم که ايران به سلاح هسته ای دست يابد.”
خانم کلينتون که روز پنجشنبه در ضيافت شام اعضای کميته آمريکايی امور عمومی اسراييل (آيپک) در نيويورک سخن می گفت، ايران را خطری برای آمريکا و بزرگترين تهديد عليه اسراييل توصيف کرد و گفت: ” ما بايد از همه ابزارهای در دسترس خود از جمله ابزارهای ديپلماتيک، اقتصادی به اضافه تهديد به استفاده از قدرت نظامی بهره بگيريم.”
اين سناتور دموکرات ضمن درخواست تعامل و گفتگو با ايران، سوريه، حزب الله و حماس، بخصوص در باره ايران گفت که در مقابله با اين کشور هيچ گزينه ای کنار گذاشته نخواهد شد.
سخنان خانم کلينتون در جمع اعضای آيپک را می توان تکرار اظهارات جورج بوش، رئيس جمهور آمريکا، در باره برنامه هسته ای ايران تلقی کرد.
به نظر می رسد عاملی که بيش از ساير عوامل در نزديک شدن ديدگاه دموکرات ها و چمهوری خواهان آمريکا در مورد ايران نقش بازی کرده است، اظهارات محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، مبنی بر لزوم “حذف اسراييل از صحنه روزگار” است
پيش از اين در محافل رسانه ای جهان چنين تصور می شد که دموکرات های آمريکا سياستی متفاوت از دولت آقای بوش در برابر ايران در نظر دارند، اما اظهارات خانم کلينتون نشان می دهد که در مورد خاص ايران، ديدگاه های دو حزب جمهوريخواه و دمکرات آمريکا در حال نزديک شدن به يکديگر است.
به نظر می رسد عاملی که بيش از ساير عوامل در نزديک شدن ديدگاه دموکرات ها و چمهوری خواهان آمريکا در مورد ايران نقش بازی کرده است، اظهارات محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، مبنی بر لزوم “حذف اسراييل از صحنه روزگار” است.
در ماه های اخير مقام های اسراييلی برای نزديک کردن ديدگاه دو حزب بزرگ حاکم بر آمريکا تلاش زيادی کرده اند، چرا که به گمان آنها سياست يکدست آمريکا در برابر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی بهتر می تواند آنچه را که آنان تهديد عليه موجوديت خود از سوی ايران می نامند، خنثی کند.
نزديکی دموکرات ها به اسرائيل
دموکرات های آمريکا معمولا روابط نزديکتر و بهتری نسبت به جمهوری خواهان با جامعه يهودی آمريکا و نيز اسراييل داشته اند.
در انتخابات اخير کنگره آمريکا، بيش از هشتاد و پنج درصد يهوديان آمريکا رای خود را به نفع دموکرات ها به صندوق های رای ريختند و بيش از نيمی از هزينه های تبليغاتی آنها را نقبل کردند. بنابراين نفوذ يهوديان آمريکا بر دموکرات ها و تاثير پذيری دمکرات ها از لابی يهودی اين کشور امری عادی است.
ظاهرا مقام های ايرانی به رغم آنکه يهوديان و اسراييل را تعيين کننده سياست خارجی واشنگتن معرفی می کنند، هنوز به واقعيت روابط احزاب بزرگ آمريکا با لابی يهودی اين کشور پی نبرده اند و از همين رو، تصور می کنند که با وجود اظهارات ضد اسراييلی آقای احمدی نژاد می توان ايالات متحده آمريکا را به پذيرش نظام سياسی حاکم بر ايران متقاعد کرد
در اين ميان، مقام های ايرانی که تصور می کردند کنگره ای با اکثريت دموکرات ها می تواند به عنوان مانعی در برابر سياست دولت جورج بوش در مقابل جمهوری اسلامی عمل کند، از سخنان خانم کلينتون در خواهند يافت که وقتی پای امنيت اسراييل در ميان باشد، دموکرات ها پر حرارت تر از جمهوری خواهان ظاهر خواهند شد.
ظاهرا مقام های ايرانی به رغم آنکه يهوديان و اسراييل را تعيين کننده سياست خارجی واشنگتن معرفی می کنند، هنوز به واقعيت روابط احزاب بزرگ آمريکا با لابی يهودی اين کشور پی نبرده اند و از همين رو، تصور می کنند که با وجود اظهارات ضد اسراييلی آقای احمدی نژاد می توان ايالات متحده آمريکا را به پذيرش نظام سياسی حاکم بر ايران متقاعد کرد.
چندی پيش غلامرضا آقا زاده، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران، از قول آيت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی اعلام کرد که ايران به جای معامله بر سر برنامه هسته ای خود برای به دست آوردن امتياز در حوزه های ديگر، حاضر است در حوزه های ديگر برای حفظ برنامه اتمی خود امتياز دهد.
مساله اسراييل می تواند يکی از حوزه های مورد نظر غلامرضا آقازاده تلقی شود، اما رويکرد آقای احمدی نژاد نسبت به اين مساله، عملا بيش از هر موضوع ديگری برنامه اتمی ايران را در نعرض تهديد قرار داده است، تهديدی که می توان آن را از اظهارات خانم کلينتون در جمع اعضای بزرگترين لابی يهوديان در آمريکا دريافت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.