10.11.2007

نیروهای امنیتی علی عزیزی، دانشجوی بازداشت شده، را به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند

خبرنامه امیرکبیر: علی عزیزی، نایب دبیر دفتر تحکیم وحدت، پس از آن که روز یکشنبه ۱۳ آبان ماه توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد، در حین انتقال به زندان اوین به شدت از سوی نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر شدت ضرب و شتم این دانشجو توسط نیروهای امنیتی به حدی بوده که وی از ناحیه دست و گردن مورد آسیب جدی قرار گرفته است. شنیده ها حاکی از آن است نیروهای امنیتی پس از انتقال عزیزی به بند ۲۰۹ بلافاصله او را به بهداری بند انتقال داده و پزشک بند دست و گردن آسیب دیده او را باندپیچی کرده است.

علی عزیزی روز دوشنبه، ۱۴ آبان ماه، جهت صدور قرار بازداشت به دادگاه انقلاب منتقل شد. افرادی که این دانشجو را روز دوشنبه در دادگاه انقلاب مشاهده کرده اند وجود آثار ضرب و جرح و باندپیچ بودن دست و گردن وی را تایید کرده اند. علی عزیزی روز سه شنبه طی تماسی از بند ۲۰۹ با خانواده اش، از سلامت خود خبر داد.

گزارش های رسیده حاکی از آن است که زمان انتقال عزیزی به دادگاه انقلاب قاضی حداد با تحقیر وی در مقابل دید عموم وی را عامل بدبختی سه دانشجویی بازداشتی پلی تکنیک، مجید توکلی احمد قصابان و احسان منصوری دانسته و با زدن بر روی سر وی او را سرزنش کرده است.

لازم به ذکر است احسان منصوری، یکی دیگر از دانشجوی در بند دانشگاه امیرکبیر، پس از آن که روز اول خردادماه دستگیر شد در راه انتقال به زندان اوین به شیوه مشابه ای مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفته بود. شدت ضرب و شتم این دانشجو به حدی بود که مسئولین زندان اوین از تحویل گرفتن او از نیروهای امنیتی امتناع می کردند. احسان منصوری نیز در اوایل زمان بازداشت طی تماسی که با منزل خود گرفت از مساعد بودن حالش خبر داد. اما پس از ملاقات حضوری خانواده منصوری با وی مشخص شد این دانشجو به همراه دیگر دانشجویان بازداشت شده تحت شدیدترین شکنجه ها قرار داشته است.

به گزارش خبرنامه امیرکبیر یک هفته قبل از بازداشت علی عزیزی، نیروهای امنیتی آرمان صداقتی، بهنام سپهرمند، مازیار سمیعی و پدرام رفعتی را در رابطه با تجمع دانشجویی دانشگاه علامه دستگیر کردند. نیروهای امنیتی هنگام دستگیری، بهنام سپهرمند و مازیار سمیعی را نیز به شدت مورد ضرب و شتم قرار داده بودند.

صداقتی، سپهرمند و سمیعی چند روز پیش از زندان آزاد شدند. با آزادی این دانشجویان مشخص شد بازجویان این دانشجویان همان افرادی بودند که در بهار سال جاری بازجویی پرونده ۸ دانشجوی در بند دانشگاه امیرکبیر را بر عهده داشتند. ۸ دانشجوی پلی تکنیک توسط همین تیم به شدت مورد شکنجه قرار گرفته بودند.

رفتاری که در مدت ۱۰ روز بازداشت با برخی از این دانشجویان شده نشان دهنده آن است که علیرغم اعتراضات فراوانی که نحوه رفتار این تیم با دانشجویان دستگیر شده در تابستان سال جاری برانگیخت، همچنان روش برخورد آن ها تغییری کرده و دانشجویان آزاد شده در مدت بازداشت بعضا مورد ضرب و شتم و اذیت و آزارهای غیراخلاقی قرار گرفته اند. مسئولین بند ۲۰۹ زندان اوین هنگام آزادی دانشجویان با ارائه فرمی به آن ها، از ایشان خواسته اند «خوش رفتاری با آن ها در مدت بازداشت» را تایید کنند.

طی ماه های گذشته که دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در بند ۲۰۹ زندان اوین از سوی کارمندان وزارت اطلاعات تحت شکنجه قرار گرفته بودند، پس از آزادی و مراجعه به دفتر حقوق شهروندی قوه قضاییه خواستار رسیدگی به شکایت خود در این زمینه شدند.

چندین ماه پس از شکایت دانشجویان، رئیس دادگستری استان تهران اعلام کرد دلیل قانع کننده ای که اثبات کند دانشجویان شکنجه شده اند، پیدا نکرده است. به نظر می رسد در حال حاضر در صورت مراجعه مجدد رئیس دادگستری استان تهران به بند ۲۰۹ و ملاقات با دانشجویانی که به تازگی بازداشت شده اند، دلایل قانع کننده فراوانی که تاییدکننده شکنجه و ضرب و شتم دانشجویان باشد، یافت خواهد شد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates