متکی از تشکيل هيات انطباق روابط خارجي با قرآن خبر داد
پیک ایران: روزنلاين، ياسمين منطقي : همزمان با افزايش اعتراضات به وزير امور خارجه و سياست هاي خارجي دولت نهم، منوچهر متکي به يک گروه تحقيق ماموريت داده تا دستورات قرآن در حوزه سياست خارجي را استخراج کنند.
منوچهر متکي وزير امور خارجه و از مديران سابق موسسه مهد قرآن در جريان بازديد از اين موسسه از “تشكيل گروهي از محققان قرآني براي بررسي و استخراج دستورات و آموزشهاي قرآن كريم در حوزه روابط و سياست خارجي براي انطباق بيشتر روابط خارجي با موازين قرآني” خبر داد.
متکي به خبرگزاري ايلنا گفت “قرآن حاوي همه نيازهاي فردي و اجتماعي جامعه بشري است و امروز كه نظام جمهوري اسلامي ايران به عنوان يادگار امام، بر آموزههاي قرآني بنا نهاده شده است همه بخشهاي كشور نيازمند آن هستند كه خدمترساني خود را با فرهنگ قرآني انطباق دهند”.
وي افزود “ما در دستگاه ديپلماسي كشور و سياست خارجي شايد بيش از همه به جهت حساسيت مسئوليتها نيازمند مد نظر قرار دادن آموزههاي قرآني هستيم”.
متکي مدعي شد که براي انطباق سياست خارجي از گروهي از محققان براي بررسي دقيق آموزشهاي قرآن در حوزه روابط خارجي دعوت كرده تا به تحقيق بنشينند. وي در مورد دليل چنين اقدامي و اين که نتيجه اين تحقيقات چه خواهد شد، گفت “حاصل اين تحقيق، كمك و راهنماي خوبي براي دستاندركاران ديپلماسي كشور باشد تا با عزت و اقتدار بتوانيم در ميدانهاي مختلف جهاني معرف فرهنگ و نظام و ارزشهاي الهي برآمده از نظام جمهوري اسلامي و رهنمودهاي مقام رهبري باشيم”.
خبر صدور دستور وزير خارجه مبني بر تشکيل يک هيات براي استخراج اصول سياست خارجي از قرآن پس از آن اعلام شد که امام جمعه موقت تهران انتشار گزارش اخير شوراي ملي اطلاعات امريکا را “شكست امريکا در پرونده هستهاي” و “مصداق وعده قرآن” دانست.
امامي کاشاني در خطبه هاي نماز جمعه گذشته تهران گفت “روند پرونده هستهاي كشورمان كه منجر به اعتراف خود آمريكاييها شده، مصداق آيات 16 و 18 سوره انبياء مبني بر غلبه حق بر باطل” است.
”عزت” کجا رفت محمود؟
اشاره امام جمعه موقت قم به پيوزي موعود همان انتشار گزارش شوراي اطلاعات ملي آمريکا بود که در آن تاکيد شده بود که حکومت ايران تا سال 1382 برنامه دست يابي به بمب هسته اي را در پيش داشته اما تحت فشار بين المللي اين برنامه را از سال 82 به طور موقت متوقف کرده است.
محمود احمدي نژاد طي دو روز اول پس از انتشار گزارش شوراي ملي اطلاعات امريکا با استقبال از آن اعلام کردند که در بحران هسته اي به پيروزي رسيدند.اما به فاصله دو روز علي لاريجاني و برخي ديگر از مقامات باهوش تر حکومتي نسبت به عواقب “شتابزدگي ديپلماتيک” در استقبال از اين گزارش هشدار دادند و روزنامه جمهوري اسلامي هشدار داد “مسئولان ايراني بايد باهوشياري از افتادن در اين دام بپرهيزند”.
پس از وزارت امور خارجه به دليل ارائه تحليل هاي شتابزده و معکوس به مقام هاي دولت تحت فشار قرار گرفت.
بعد از آن نوبت به سفر احمدي نژاد به دوحه و شرکت در اجلاس سران “شوراي همکاري کشورهاي عرب خليج” رسيد و که از سوي رسانه هاي نزديک به دولت به عنوان “سفر تاريخي” و يکي ديگر از فتوحات رئيس دولت معرفي شد.
وقتي ساعتي بعد از بازگشت احمدي نژاد به تهران، سران کشورهاي عرب بارديگر طي بيانيه اي از جزاير ايراني تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسي به عنوان “جزاير اشغال شده از سوي ايران” نامبردند و خواستار بازپس گيري آن شدند، صداي هم پيمانان احمدي نژاد نيز در آمد.
ماجرا وقتي خبرسازتر شد که احمد توکلي رئيس مرکز پژوهش هاي مجلس و از سران جناح حاکم طي نامه اي به احمدي نژاد او را در مورد اشتباهات مکرر در سياست خارجي مورد انتقاد قرار داد. توکلي فاش کرد که برخلاف ادعاي وزارت خارجه جمهوري اسلامي و رسانه هاي نزديک به دولت “از رئيس جمهور ايران” هيچ دعوتي براي حضور در اجلاس سران “شوراي همکاري کشورهاي عرب خليج” در ميان نبوده و اين حضور، به درخواست وزارت خارجه جمهوري اسلامي بوده نه کشورهاي عرب جنوب خليج فارس.
وي از احمدي نژاد پرسيده بود “آيا اين رفتار با عزت كه يكي از اركان سياست خارجي ماست سازگار است؟” و از رئيس دولت خواست تا “وزارت خارجه نسبت به انتقادهاي موجود توضيح دهد تا نيازي به طرح سؤال رسمي در مجلس نباشد”.
پاسخ آسماني به احضار زميني
در واکنشي متفاوت، گروهي از نمايندگان اقليت مجلس با طرح سئوالي منوچهر متکي را به مجلس احضار کرده اند.
نمايندگان از وزير خارجه پرسيده اند “آيا اين سفر تحت فشار نهاد رياستجمهوري ايران تدارك ديده شده و يا ميزبانان، مشتاق حضور رئيسجمهور به عنوان مقتدرترين كشور خليج فارس بودهاند؟ اگر ميزبانان اشتياقي براي ميزباني نداشتهاند چرا شئون رئيسجمهور ايران رعايت نشده و چنين سفري به اجبار تدارك شده كه طي آن رفتار ناشايست و توهينآميزي از سوي ميزبانان نسبت به رئيسجمهور ايران سر بزند؟ و اگر ميزبانان مشتاق رئيسجمهور ايران بودهاند چرا پيش از سفر، وزارت امور خارجه آنان را نسبت به رعايت حداقل شئون ميهمان و عدم طرح مسائلي كه خلاف يك ميزباني دوستانه است متعهد نكرده است و چرا به آنان اجازه داده شده كه همزمان با حضور رئيسجمهور به طرح مسائل بيپايه كه خلاف مصالح ايران است بپردازند”. آنان تاکيد کرده اند که ”مسلما شركت رئيسجمهور ايران در چنين اجلاسي كه به چنين دروغ هايي نسبت به منافع ملي ايران رسميت ميبخشد و سكوت نسبت به تكرار چنين ادعاهاي دروغيني در اجلاس با حضور رئيسجمهور ايران، ميتواند كوتاه آمدن ضمني رئيسجمهور و دولت جمهوري اسلامي ايران در برابر چنين ادعاي بيپايهاي تلقي شود”.
در چنين شرايطي، به نظر مي رسد صدور دستور تشکيل “هيات انطباق روابط خارجي با موازين قرآني” از سوي منوچهر متکي در قبال گسترش اعتراضات و انتقادات نسبت به سياست خارجي، نشان مي دهد که او نيز در دو سال گذشته راه “آسماني کردن” اشتباهات خود را از رئيس خود آموخته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.