12.12.2007

وضعیت حقوق بشر در ایران وخیم تر از دو سال پیش است

بی‌بی‌سی: هیئت نمایندگی پارلمان اروپا در بازگشت از ایران، خواستار آزادی فوری دانشجویان بازداشتی و رهبران اتحادیه های کارگری،رعایت حقوق زنان و اقلیت های مذهبی شده است.
این هیات امروز گزارش سفر اخیر خود را به پارلمان اروپا ارائه می کند.

هیات نمایندگی پارلمان اروپا که برای دومین دیدار خود با نمایندگان مجلس ایران چند روز پیش به تهران سفر کرده بود وضع حقوق بشر در ایران را در مقایسه با سفر دو سال قبل این هیات وخیم تر ارزیابی می کند.

این هیات یازده نفره که به ریاست آنجلیکا بیر از نمایندگان آلمان در این پارلمان به ایران رفته بود در کنار دیدار با نمایندگان ایران، مقامات عالی رتبه دولت و نمایندگان نهادهای وابسته به سازمان ملل،در عین حال با برخی نمایندگان اتحادیه های کارگری، سازمان های فعال زنان، اقلیت های مذهبی و نیز خانواده برخی از زندانیان سیاسی ملاقات کرده است.

سفر هیات نمایندگی پارلمان اروپا در حالی آغاز شد که گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا در مورد برنامه فعالیت های ایران منتشر شده بود و به این ترتیب بسیاری از گفتگوهای دوطرف تحت تاثیر این گزارش انجام گرفت.

یافته های این هیات حاکی از آن است که در سایه فشار خارجی، فضای سیاسی و اجتماعی ایران بسته تر شده و حقوق بشر در این کشور بیش از گذشته نقض می شود.

این در حالی است که برخی از کشورهای اروپایی موضع خود را پس از انتشار این گزارش در مورد لزوم اعمال تحریم های تازه علیه ایران تغییر نداده اند.

آنجلیکا بیر، رئیس این هیئت به بی بی سی فارسی گفت سیاست کشورهای غربی یا جامعه جهانی در بحث پیرامون تحریم های بیشتر نتیجه منفی داشته چرا که به حل مشکلات در حوزه حقوق بشر کمک نکرده و باعث شده به جامعه مدنی بیش از گذشته فشار وارد شود.

هیئت اروپایی ضمن اینکه بررسی یافته های شورای اطلاعات ملی آمریکا را لازم می داند، بر لزوم تغییر روش اروپا نسبت به مسئله اتمی ایران و کنار گذاشتن بحث تحریم های تازه تاکید دارد.

آنجلیکا بیر ابراز امیدواری کرد که اتحادیه اروپا موضع خودش را پیدا کند و “فقط از آمریکا تبعیت نکند.”

هیات نمایندگی پارلمان اروپا خواستار این است که از این پس در ارتباط با فعالیت های هسته ای ایران، صرفا گفتگوهای سیاسی با تهران در قالب مقررات آژانس بین المللی انرژِی اتمی مبنا قرار گیرد.

به گفته ویتوریو آگ نولتو، اعضای این هیات در ساختمان سازمان ملل در تهران با بسیاری از فعالان اجتماعی، نمایندگان نهادهای جامعه مدنی و اقلیت های مذهبی محرمانه دیدار کردند.

به گفته او نام این افراد به رغم درخواست مقامات ایرانی فاش نشده است.

هیات نمایندگی پارلمان اروپا با وخیم تر ارزیابی کردن وضع حقوق بشر در ایران در مقایسه با دو سال پیش اعلام کرده: “قوانین ضد حقوق زنان در مجلس در حال تصویبند، اتحادیه های کارگری تحت فشارند، دانشجویان دستگیر شده اند و خبری از محل زندانی شدنشان اعلام نمی شود و مهمتر از همه اعدام کسانی که قبل از سن قانونی جرمی مرتکب شده اند ادامه دارد.”

با این همه کریستا پرتس، معاون این هیات پارلمانی این دیدار را در مجموع بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: “هدف برقراری دیالوگ بین دوطرف است. وقتی درها بسته باشد گفتگویی برقرار نمی شود. چنین دیدارهایی به همین دلیل بسیار مهمند و باید ادامه پیدا کنند.”

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates