علت تحويل غير منتظره سوخت نيروگاه بوشهر چه بود؟
بازتاب: در حالي که اقدام غيرمنتظره روسها در تحويل بخش اول سوخت نيروگاه بوشهر به رغم سابقه بدقولي و کارشکني طولاني آنها در ساخت اين نيروگاه، بسياري از ناظران را شگفتزده کرده، اظهارات بوش، رئيسجمهور آمريکا پرده از انگيزه تحويل سوخت به ايران در مقطع کنوني برداشت.
در حالي که اقدام غيرمنتظره روسها در تحويل بخش اول سوخت نيروگاه بوشهر به رغم سابقه بدقولي و کارشکني طولاني آنها در ساخت اين نيروگاه، بسياري از ناظران را شگفتزده کرده، اظهارات بوش، رئيسجمهور آمريکا پرده از انگيزه تحويل سوخت به ايران در مقطع کنوني برداشت.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، بنا بر شواهد و قرائن، تحويل اين سوخت به ايران، با موافقت ديگر قدرتهاي جهاني صورت پذيرفته است؛ چنان که بوش نيز اظهار کرده که از تحويل سوخت به ايران حمايت ميکند.
رئیسجمهور آمريکا در عين حال افزود: «اگر ايرانيها اين اورانيوم را براي استفادههاي صلحآميزشان بپذيرند، ديگر دليلي ندارد که بخواهند غنيسازي را ياد بگيرند.»
همزمان، رسانههاي بينالمللي در ساعات گذشته با بزرگنمايي ارسال نخستين محموله سوخت اورانيوم غنيشده به ايران که براي تست شيوه عمل کردن نيروگاه استفاده خواهد شد، تلاش کردند با اشاره به اين که ايران اکنون نيروگاه ديگري غير از بوشهر دارد، اينگونه وانمود کنند که اصرار ايران براي ادامه برنامه غنيسازي اورانيوم خود، اهداف غير صلحآميز دارد.
تلويزيون «بي.بي.سي» نيز با طرح اين پرسش که «اورانيوم روسي براي بوشهر، اورانيوم ايراني براي کجا؟» مدعي شد: نيروگاه ايراني در دست ساخت، فعلا در حد طرح بر روي کاغذ است و از اين رو اورانيوم غنيشده براي اهداف ديگري توليد خواهد شد!
هفته گذشته هم رايس، وزير خارجه آمريکا گفته بود: «يك مثال، برنامه صلح آميز هستهاي نيروگاه بوشهر است كه روسها براي ايران ميسازند و مدتها بود كه آمريكا با آن مخالفت ميكرد، اما رئيسجمهوري با پوتين گفتوگو كرد و من با روسها گفتوگو كردم كه ايرانيان ميتوانند از الگوي بوشهر استفاده كنند، به شرطي كه روسيه سوخت را به آنها بدهد.»
تلاش براي ادامه اتهام فعاليت غير صلحآميز هستهاي به ايران در حالي است که در گزارش سازمانهاي اطلاعاتي آمريکا که دو هفته پيش منتشر شد، آمده بود: ايران از سال 2003 برنامه نظامي هستهاي را کنار گذاشته است.
با توجه به بدقوليهاي دامنهدار روسها در تکميل نيروگاه بوشهر و ارسال سوخت آن که هنوز هم اولي ادامه دارد، به نظر ميرسد ارسال غيرمنتظره سوخت در مقطع کنوني در پي يک توافق جهاني براي وادار کردن ايران به تعليق غنيسازي تحت فشار افکار عمومي بينالمللي است.
کاخ سفيد که پس از گزارش البرادعي و رفع بسياري از نقاط ابهام برنامه اتمي ايران، تحت فشار افکار عمومي براي ادامه برخورد با ايران و از جمله تظاهراتهاي ضد جنگ در نقاطي از جهان بود، با انتشار گزارش 16 سازمان جاسوسي خود، تا اندازهاي چهرهاش را بازسازي کرد و اکنون که حتي در تصويب زودهنگام قطعنامه تحريم سوم ناکام مانده، در تلاش است تا با توسل به ايده عدم نياز برنامه صلحآميز ايران به تهيه سوخت، ايران را وادار به تعليق غنيسازي نمايند.
اين فضاسازيها در حالي است که بدقوليها و کارشکنيهاي طرفهاي غربي در همکاري فني با ايران، جمهوري اسلامي را به تکيه کردن بر دانش و توان فني خود چه در فناوري چرخه سوخت و چه نيروگاهسازي مصمم کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.