19.12.2007

پنتاگون: حمایت ایران از شورشیان عراق ادامه دارد

بی‌بی‌سی: آمریکا در چند مورد سلاح هایی را که ادعا می کند از ایران برای شورشیان ارسال نمایش داده است
در پی یک دوره کاهش ظاهری تنش میان آمریکا و ایران بر سر امنیت عراق، وزارت دفاع آمریکا بار دیگر در گزارش تازه ای ادعا کرده است که ارسال سلاح و فناوری پیشرفته از سوی ایران به شورشیان در عراق ادامه دارد.
پنتاگون در تازه ترین ارزیابی خود که هر سه ماه یک بار در اختیار کنگره آمریکا قرار می دهد گفت علیرغم قول اخیر ایران، نشانه ای از کاهش حمایت جمهوری اسلامی از گروه های شورشگر شیعه عراقی دیده نمی شود.

این گزارش می گوید: “در زمینه آموزش و تامین مالی پیکارجویان شیعه غیرقانونی عراق توسط ایران، هیچ کاهشی که قابل تشخیص باشد دیده نمی شود.”

با توجه به اظهارات مقام های نظامی آمریکا در سه ماه اخیر دایر بر در دست بودن نشانه هایی از کاهش جریان سلاح های غیرقانونی از ایران، معلوم نیست پنتاگون گزارش تازه خود را بر کدام شواهد استوار کرده است.

پنتاگون در گزارش خود به کنگره می افزاید: “حمایت تهران از گروه های پیکارجوی شیعه ای که به نیروهای ائتلافی و عراقی حمله می کنند همچنان یک مانع جدی در مسیر حرکت به سوی ایجاد ثبات است.”

این گزارش اشاره می کند که محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، اواخر سپتامبر به نوری مالکی نخست وزیر عراق قول داد به قطع جریان سلاح ها، کمک های مالی و سایر حمایت ها از شورشیان و پیکارجویان عراق کمک کند. این خبر را اولین بار رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، اعلام کرده بود.

موضع رسمی ایران رد اتهامات آمریکا و عدم دخالت نظامی در عراق است.

در گزارش تازه پنتاگون همچنین بار دیگر اتهام قبلی دولت آمریکا دایر بر اینکه مسئولیت اصلی این کمک ها به عهده سپاه پاسداران است تکرار شده است: “نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بسیاری از مواد منفجره و مهماتی که توسط این گروه ها استفاده می شود را تامین می کند.”

این درحالی است که در ماه های اخیر و پس از یک دوره تبادل تند اتهامات میان تهران و واشنگتن در مورد امنیت عراق، نشانه هایی از کاهش تنش میان دو کشور پدیدار شده بود.

همین سه هفته پیش ژنرال جیمز دوبیک، مسئول آموزش نیروهای امنیتی عراقی در بغداد، گفته بود ایران همچنان به وعده خود در جلوگیری از رسیدن اسلحه به دست تندروها پایبند است.

اگرچه او محتاطانه سعی کرد این اظهار نظر را محدود به شرایط فعلی کند و گفت باید دید این پایبندی در طول زمان چگونه خواهد بود.

بازگشت به نقطه اول؟

نخستین نشانه کاهش تنش میان دو کشور سه ماه قبل زمانی ظاهر شد که ژنرال دیوید پتریوس، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در عراق، نسبت به از سر گیری مذاکرات با ایران اشتیاق نشان داد.

وی در آن زمان به بی بی سی گفت پایین آمدن سطح خشونت ها در عراق ادامه داشته، و یک دلیل آن این است که حملات گروه هایی که از سوی ایران حمایت می شوند کاهش داشته است.

نخستین نشانه کاهش تنش میان دو کشور سه ماه قبل زمانی ظاهر شد که ژنرال دیوید پتریوس، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در عراق، نسبت به از سر گیری مذاکرات با ایران اشتیاق نشان داد

پس از آن علائم دیگری از رضایت آمریکا نسبت به آنچه کاسته شدن از نقش منفی ایران در عراق می دانست دیده شد.

حدود دو هفته پس از اظهارات ژنرال پتریوس، ارتش آمریکا 9 ایرانی را که به اتهام کمک به شورشیان عراقی در بازداشت خود نگه داشته بود آزاد کرد که از جمله آنان، دو تن از کارکنان دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در شهر اربیل در کردستان عراق بودند که ژانویه گذشته بازداشت شده بودند.

به علاوه اواسط ماه نوامبر نیز یکی دیگر از فرماندهان ارشد ارتش آمریکا در عراق از کاهش یا توقف قاچاق اسلحه از ایران به عراق سخن گفت و اینکه به گفته او به نظر می رسد ایران به تعهدات خود در مورد کمک به ثبات و امنیت در عراق عمل می کند.

دولت عراق نیز در این مدت دیدگاه مشابهی را منعکس کرده است.

اکنون با گزارش تازه پنتاگون دولت آمریکا یک بار دیگر اتهامات خود علیه ایران را تشدید کرده است.

گزارش پنتاگون درست در همان روزی منتشر می شود که قرار بود دوره تازه مذاکرات دو کشور بر سر امنیت عراق برگزار شود اما به دلایلی لغو شد. آمریکا گفت لغو این دیدار به درخواست ایران صورت گرفته است.

دورهای اول و دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ماه های مه و اوت با شرکت سفیران آمریکا و ایران در بغداد برگزار شد و در ماه اوت نیز، هیات های کارشناسی دو طرف در دفتر نخست وزیر عراق با یکدیگر گفتگو کردند.

با این حال مقام های عراقی تاریخ جدیدی را برای انجام مذاکرات دو طرف اعلام کرده اند که ایران می گوید سرگرم بررسی آن است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates