05.02.2007

گسترش شديد فقر در ايران و تدارک جشن هسته ای رژيم

روشنگری:
تعداد نيازمندان و افراد زير خط فقر در ايران که در حال حاضر حدود 12 ميليون نفر اعلام می شود سال آينده به 20 ميليون نفر خواهد رسيد. درحال حاضر 6 ميليون نفر از اين افراد زير خط فقر جامعه تحت پوشش هيچ نهاد و ارگان حمايتی نيستند. ميزان دريافتی مددجويان تحت پوشش نيز در حدی است که حتی کفاف خريد نان شب اين افراد نيز نمی شود و نمی توانند حداقل های زندگی را تامين کنند.

روشنگری: جامعه ايران در چنان وضعی به سر می برد که آمادگی تحمل تحريم های گسترده اقتصادی را ندارد. اين واقعيت را با نگاه به آمارهايی که از سوی مسوولان و دست اندرکاران همين رژيم منتشر می شود به سادگی می توان تشخيص داد. با اين حال سردمداران رژيم همچنان بر ادامه غنی سازی اورانيوم پافشاری می کنند و منابع خبری گزارش می دهند که رژيم قصد دارد به منظور “جشن هسته ای” در سالروز انقلاب بهمن, 3000آبشار سانتريفيوژ را راه اندازی کند. مسوولان و دولتمردان رژيم همچنان به ابهام و تناقض گويی در باره هدف های آمريکا از اعزام ناو جنگی به خليج فارس و احداث پايگاههای نظامی در مرز کردستان و تاکيد بر مجازات کسانی که آنها عوامل رژيم ايران در عراق می نامند ادامه می دهند و اين اقدامات را غالبا “جنگ روانی” می نامند.
همه اين ها در حالی است که فضای انتقاد و اعتراض به سياست های ماجراجويانه رژيم در زمينه هسته ای همچنان به شدت محدود و اساسا درآميخته با انبوه ملاحظات حکومتی در چهارچوب جناح های آن زندانی است و بزودی مهلت دو ماهه شورای امنيت به سر می رسد.
11 بهمن ماه گذشته معاون وزير رفاه رژيم به وجود 4 ميليون گرسنه ايرانی اعتراف کرد, و در 15 بهمن منابع خبری رژيم از افزايش تعداد نيازمندان و افراد زير خط فقر به 20 ميليون نفر خبر داده اند. در چنين شرايطی تدارک “جشن هسته ای” و بهانه دادن به آمريکا برای تشديد تحريم ها, تنها همدستی با دشمنان خارجی در قتل عام خاموش مردم ايران است. تدارک جشن هسته ای رژيم, تدارک گسترش رنج و فلاکت محرومان ايران است.
مشروح گزارش خبرگزاری مهر در باره افزايش فقر در ايران:

در لايحه بودجه سال 86، افزايشی در اعتبارات نهادهای حمايتی مانند بهزيستی نسبت به سال 85 ديده نشده و محرومان و نيازمندان تحت پوشش ناديده گرفته شده اند به همين دليل مستمری مددجويان نيز در سال آينده نه تنها افزايشی نخواهد داشت بلکه به دليل کسری اعتبارات بهزيستي، ممکن است کاهش نيز داشته باشد و با اين روند تعداد نيازمندان و افراد زير خط فقر، سال آينده به 20 ميليون نفر خواهد رسيد.
در لايحه بودجه سال 86 اعتبارات بهزيستی نسبت به سال قبل آن تنها کمتر از يک درصد افزايش داشته که اين امر نشاندهنده عدم توجه کافی دولت به اين بخش است.

مسئولان سازمان بهزيستی بارها اعلام کردند که فقط برای پرداخت مستمری و هزينه های جاری بهزيستی ، بودجه اين سازمان حداقل بايد 10 درصد افزايش پيدا کند اما در نهايت دولت تنها با يک درصد بودجه پيشنهادی آنها موافقت کرده است.

در حال حاضر مددجويان سازمانهای حمايتی همچون کميته امداد و بهزيستی ماهيانه مبلغ بسيار کمی مستمری دريافت می کنند که اين مبلغ حتی کفاف خريد نان شب اين افراد نيز نمی شود و نمی توانند حداقل های زندگی را تامين کنند.

مستمری که بهزيستی به مددجويان برای خانواده های يک نفره پرداخت می کند 25 هزار تومان ، 2 نفره 28 هزار تومان ، 3 نفره 33 هزار تومان ، 4 نفره 42 هزار تومان و 5 نفره به بالا نيز 50 هزار تومان در نظر گرفته شده است که اين مبلغ با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه به هيچ وجه کافی نيست.

هر ساله با توجه به تورمی که در جامعه به وجود می آيد حقوق و مزايای کارکنان و کارمندان نيز درصدی افزايش پيدا می کند و اين امر بايد در مستمری های مددجويان و نيازمندان هم در نظر گرفته می شد در صورتی که دولت با عدم افزايش بودجه سازمانها ، مانع افزايش مستمری آنان شد.

معاون پشتيبانی سازمان بهزيستی در اين رابطه می گويد: با اعتبارات در نظر گرفته شده برای بهزيستی در سال آينده و افزايش يک درصدی آن ، نه تنها مستمری مددجويان افزايش پيدا نمی کند بلکه سازمان به طور حتم در پرداخت مستمری های فعلی نيز با مشکل مواجه خواهد شد.

مهدی عبدوس می افزايد: بودجه ای که در سال جاری برای بهزيستی در نظر گرفته شده 198 ميليارد تومان است که با اين اعتبارات حتی نمی توان بخشهايی از قانون جامع حمايت از حقوق معلولان را اجرايی کرد چه برسد به اينکه بخواهيم تمامی موارد و بندهای مندرج در قانون را اجرايی کنيم.

معاون پشتيبانی سازمان بهزيستی می گويد: با توجه به اينکه بهزيستی وظايف و برنامه های زيادی برای حمايت از اقشار نيازمند و آسيب ديده ، معلولان ، زنان سرپرست خانوار و مددجويان دارد به همين دليل بايد اعتبارات کافی نيز برای اجرای اين امور در اختيار آن قرار گيرد.

عضو کميسيون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نيز معتقد است: در حال حاضر مستمری که به مددجويان بهزيستی و کميته امداد پرداخت می شود يک چهارم حداقل مبلغی است که برای زير خط فقر نبودن و تامين حداقل نيازهای ضروری زندگی خانواده ها لازم است. البته مستمری کميته امداد بيشتر از بهزيستی است ، با اين وجود دولت در لايحه بودجه 86 ، افزايشی برای مستمری مددجويان در نظر نگرفته است.

موسی الرضا ثروتی می گويد: با توجه به نرخ تورم، مستمری ها بايد حداقل 15 در صد افزايش داشته باشد در غير اين صورت سال آينده با افزايش تعداد نيازمندان و افراد زير خط فقر و همچنين آسيب های اجتماعی در جامعه مواجه خواهيم بود.

وی می افزايد: در صورتی که دولت افزايش مستمری نيازمندان و حمايت از آنان را در لايحه بودجه در نظر می گرفت به طور حتم نمايندگان مجلس با تمامی مبلغ پيشنهادی موافقت می کردند.

اين نماينده مجلس ادامه می دهد: با توجه به اينکه فقر زدايی و عدالت اجتماعی شعار اصلی دولت است اما تا کنون در جهت محروميت زاديی اقشار نيازمند و زير خط فقر و همچنين ايجاد عدالت ميان افراد غنی و فقير جامعه ، اقدام و برنامه ريزی مناسبی از سوی دولت صورت نگرفته و وضعيت نيازمندان نسبت به قبل تفاوتی نداشته است.

ثروتی به وجود 12 ميليون اقشار نيازمند در جامعه اشاره می کند و می افزايد: درحال حاضر 6 ميليون نفر از اين افراد زير خط فقر جامعه تحت پوشش هيچ نهاد و ارگان حمايتی نيستند در حالی که دارای مشکلات بی شماری بوده و به شدت به ارائه خدمات معيشتی نيازدارند و با اين اقدام دولت و عدم افزايش مستمری ها در سال آينده تعداد نيازمندان واقعی جامعه به 20 ميليون نفر می رسد.

وی با اشاره به اينکه يارانه ای که يک فرد ثروتمند در جامعه می گيرد بسيار بيشتر از يارانه ای است که فرد نيازمند می گيرد اظهار می کند: دولت بايد با برنامه ريزی جدی نه فقط در حد شعار اقدامی در جهت ايجاد عدالت در جامعه انجام دهد به طوری که دهک های پايين جامعه بتوانند از امکانات رفاهی و حمايت کافی برخوردار شوند.

عضو کميسيون اجتماعی مجلس در خصوص هدفمند کردن يارانه ها نيز می گويد: مدتی است که اين بحث مطرح است اما تا کنون اقدام عملی در اين زمينه صورت نگرفته و شعارهايی که در اين مدت مطرح شده بيشتر از عمل بوده است و همچنان در جامعه بی عدالتی حاکم است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates