ارزیابی دیدار ناطقنوری و خاتمی ائتلاف مبارک رقبای سابق
خُسن آقا: عرض نکردم این ملعون شیطان را هم درس میدهد!؟
آفتاب: پس از آنکه طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر دیدار سید مجمد خاتمی و علی اکبرناطقنوری در رسانه های مختلف انتشار یافت امروز دفتر حجت الاسلام علیاکبر ناطقنوری با تأیید این خبر اعلام كرد که این دیدار جزء دید و بازدیدهای معمولی بوده است كه در طول سال انجام می شود.
اخبار ضد و نقیض درباره دیدار خاتمی و ناطق نوری
پیش از این عبدالله ناصری سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاحطلبان گفته بود در خصوص دیدار سید محمد خاتمی با علی اكبر ناطقنوری بعدا اطلاع رسانی می شود.
اما ظهر دوشنبه دفتر علی اکبرناطق نوری درباره دیدار خاتمی با ناطق نوری با تأیید انجام این دیدار اعلام كرد: این دیدار جزء دید و بازدیدهای معمولی بوده است كه در طول سال انجام میشود.
محمدعلی ابطحی نیز با اظهار بیاطلاعی از دیدار سید محمد خاتمی با علیاكبر ناطقنوری و دعوت از وی برای كاندیداتوری مجلس هشتم گفت: من از طریق سایتها متوجه این مطلب شدم و از میزان موثق بودن این خبر خیلی اطلاع ندارم و نمیتوانم در این خصوص اظهار نظر كنم.
در اظهار نظری مشابه سید صفدر حسینی گفت: بنده اطلاعی از این دیدار ندارم و بهتر است از آقای ناصری که چنین مطلبی را گفته اند سوال کنید.
وی در ادامه درباره زمان نهایی شدن لیست های استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان گفت: لیست های انتخاباتی ستاد پس از مرحله بررسی صلاحیتها نهایی و به مردم
” این اتفاق نشان دهنده توجه دلسوزان نظام به شکاف موجود بین افراط و تفریط است و با عنایت به اینکه جریانات سیاسی حاکم بر کشور به سمت توسعه اعتدالی نظر دارد، بازتعریف فرهنگ اعتدال در ادبیات سیاسی کشور نیازی جدی است… “
اعلام میشود.
گفتنی است دبیركل یكی از احزاب اصولگرا در تكمیل خبرهای منتشر شده از ملاقات آقایان سید محمد خاتمی و ناطق نوری طی توضیحاتی به ایرنا گفته است: «آقای خاتمی چندی پیش ضمن حضور در دفتر آقای ناطق نوری، پیشنهادی مبنی بر تشكیل جبههای متشكل از افراد معتدل دو جریان سیاسی اصولگرا و دوم خردادی را طرح كرده است».
وی كه خواسته نامش در خبر درج نشود افزوده است: «در این دیدار تقاضا شده كه از طریق تشكیل این جبهه بین دو جریان اصولگرا و دوم خردادی تعاملی سازنده به وجود آید.
به گفته این فعال سیاسی اصولگرا، پیشنهاد شده كه نیروهای معتدل جریان دوم خرداد ازیك سوی و نیروهای معتدل جریان اصولگرا ازسوی دیگر تعیین و فهرستی از آنان برای انتخابات مجلس هشتم تهیه شود».
ایرنا در ادامه به نقل از دبیركل این حزب اصولگرا خبر داد: «ناطق نوری در این دیدار تاكید كرده است كه در مسایل مربوط به انتخابات دخالت نمیكند، اما از تشكیل جبهه ای از افراد معتدل جریان دوم خردادی توسط سید محمد خاتمی استقبال میكند».
واکنشها به دیدار خاتمی و ناطق
آنچه که تاکنون درباره این دیدار و محتوای آن منتشر شدهاست نشان دهنده توجه دلسوزان نظام به شکاف موجود بین افراط و تفریط است.
دیدار ناطق نوری و خاتمی باعث تقویت مشی عقلانیت و اعتدال میشود
یک عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه با استقبال از دیدار ناطق نوری و خاتمی آن را در جهت تقویت مشی عقلانیت و اعتدال در کشور ارزیابی کرد.
دکتر حمید رضایی قلعه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب خبر دیدار این دو چهره برجسته انقلاب و نظام را باعث سرور و شادمانی فرزندان و دلسوزان انقلاب و نظام دانست و اظهار داشت: «ملاقات این دو چهره برجسته انقلاب یک اقدام عینی و عملی برای جامه عمل پوشاندن به معنای اتحاد ملی است که ما همواره باید به آن پایبند باشیم» .
وی به موضوع مورد بحث در این دیدار یعنی تعامل سازنده میان معتدلین دو جناح اشاره کرد و ضمن بیان اینکه تشکیل این جبهه بستری برای گردهمایی شایستگان،کارآمدان و توانمندان است افزود: «این اقدام خوشیمن ومبارک میتواند زمینه ورود این افراد را به مجلس هشتم آماده کند. این دیدار باعث خشنودی تمام کسانی شد که قلبشان برای نظام و انقلاب میتپد. چرا که تجربه مسئولیتهای سیاسی این افراد نشانگر اتخاذ مشی اعتدال و میانهروی و عقلانیت بوده و هست. چه آقای ناطق نوری در دوران تصدی وزارت کشور و ریاست مجلس و چه شخصیت ارزشمندی مانند خاتمی در دوران وزارت ارشاد و چه در
” ناطق نوری در این دیدار تاكید كرده است كه در مسایل مربوط به انتخابات دخالت نمیكند، اما از تشكیل جبهه ای از افراد معتدل جریان دوم خردادی توسط سید محمد خاتمی استقبال میكند…. “
دو دوره تصدی مسئولیت ریاست جمهوری.»
این فعال سیاسی با بیان اینکه ضرورت بالندگی و ماندگاری ارزشهای نظام و انقلاب ایجاب میکند در این مقطع اقدامات جدی صورت گیرد اضافه کرد: «حتما یک احساس نیاز و ضرورت به وجود آمده است که به تقویت مضاعف مشی عقلانیت و اعتدال در پیشبرد امور کشور انجامیده و همچنین تشکیل جبههای وسیع از معتدلین هر دو جناح را موجب شده است. پیام این دیدار این است که با سعه صدر چتری فراخ بگسترانیم که همه نیروهای سیاسی و فرزندان انقلاب و نظام در آن جمع شوند و از همه امکانات و تجربیات و ظرفیتها به خوبی استفاده کنیم.»
حمید رضایی قلعه در پایان افزود: «اجتماع شایستگان هر دو جناح و حتی کسانی که ضمن احترام به هر دو جناح به جریان میانه کشور متعلق هستند این دستاورد را دارد که میتواند مجلسی مقتدر، کارآمد و توانمند را ایجاد کرد و این امر به افزایش کارآمدی نظام منجر خواهد شد.»
دیدار ناطق نوری و خاتمی محصول احساس درد مشترک درباره اداره امور کشور است
یک عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ضمن استقبال از دیدار ناطقنوری و خاتمی آن ر ا محصول احساس نگرانی مشترک، درد مشترک و نقد مشترک در وجود بزرگان کشور درباره اداره امور جاری کشور دانست.
محمد عطریانفر در گفت و گو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص خبر دیدار ناطق نوری و خاتمی اظهار داشت:«اصل خبر بسیار مسرتانگیز بود. ملاقات این دو چهرهبرجسته واجد سه نکته اساسی است. نخست اینکه تعامل شخصیتهای برتر در جناحهای موجود کشور حتی اگر به سطوح پایینتر نیز کشیده شود از ارزشهای یک ملت محسوب میگردد. از این بابت ملاقات آقای ناطق نوری و خاتمی اولا و بالذات در راستای این هدف متعالی واجد ارزش است.»
وی افزود:«این دو شخصیت با توجه به سه دهه فعالیت در بالاترین و مهمترین سطوح کشور میتوانند نویددهنده و آغازگر تعامل و همکاری های سودمند باشند.»
این روزنامهنگار در ادامه و در بیان نکته دوم خاطرنشان کرد:«مساله دیگر به نوع رفتارهای رادیکالیستی برخی از مسئولان اجرایی کشور بازمی گردد. از آن زمان که دولت نهم به در مصدر امور قرار گرفته است شاهد بسیاری از تبلیغات بیپایه و وعدههای غیرواقعی بودهایم که با نهایت تاسف از این منظر مردم آسیب جدی دیدهاند. به هم خوردن تعادل
” ملاقات این دو چهره برجسته انقلاب یک اقدام عینی و عملی برای جامه عمل پوشاندن به معنای اتحاد ملی است که ما همواره باید به آن پایبند باشیم… “
زندگی مردم و عدم اعتماد به آینده در جهت تضمین و تعیین آرامش فکری و معیشتی،کاهش قدرت خرید عمومی و … از جمله پیآمدهای به هم خوردن تعادل اقتصاد کشور است. این وضعیت علیرغم افزایش قیمت نفت بار سنگینی را بر گرده مردم انداخته است.»
عطریانفر اضافه کرد:«در این راستا برخی از بزرگان کشور در حال نزدیکی به هم هستند. امروز خاتمی و ناطق نوری درد مشترک دارند. نقد مشترک دارند و نسبت به آنچه در عرصه فعالیتهای اجرایی کشور میگذرد احساس نگرانی مشترک پیدا کردهاند. بخشی از این ملاقات نیز در راستای نزدیک شدن دیدگاهها و تبیین نظرات کسانی است که سالها در کنار هم ننشسته بودند.»
رییس شورای سیاستگذاری روزنامههای توقیف شده شرق و هممیهن ادامه داد:«محور سوم معطوف به نزدیکی به انتخابات مجلس هشتم است. در نظام سیاسی ایران مجلس عالیترین و مهمترین نهاد تقویتکننده مشروعیت حکومت است. هر مقدار این نهاد قانونگذار و ناظر بر عملکرد قوه اجرایی،نیرومندتر باشد و نقش ملی خود را بهتر ایفا کند پایههای مشروعیت نظام تقویت میشود. به نظر میرسد که شان مجلس تحت تاثیر و تاثر رفتارهای رادیکالیستی دولت دچار خدشه شده است.»
وی با تاکید بر اینکه قضاوت بسیاری از معتدلها این است که مجلس چهرهای مخدوش در ذیل دولت یافته اظهار داشت:«این اتفاق برای اکثریت نمایندگان محترم مجلس محل ایراد است. حتا برخی از شخصیتهای شناخته شده و ممتاز در درون مجلس از این وضعیت گلایه مند هستند. آنان حس میکنند شان مجلس باید حفظ شود و باید بتواند نقش مستقل خود را در برابر نظارت بر دولت به درستی ایفا کند. از این جهت نیز ناطق نوری با تجربه دو دوره ریاست مجلس و به عنوان یک چهره ملی و آقای خاتمی با تجربه نمایندگی مردم یزد در سالهای تخستین انقلاب و همچنین دو دوره ریاست جمهوری حس میکنند برای شکلگیری مجلس آینده به نوعی ائتلاف و همفکری احتیاج دارند.»
وی این ائتلاف را متضمن راهیابی چهرههایی به مجلس دانست که شان پارلمان را حفظ کرده و میتوانند نقش خود را در زمینه نظارت آتی بر دولت به درستی ایفا کنند.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در پایان گفت: «باید این ملاقات را به فال نیک گرفت و قدردان آن بود و همفکران خود را در جهت حمایت از آن تشویق نمود».
پیام برای این مطلب مسدود شده.